Liverpool Everyman Theatre Haworth Tompkins kunst voor iedereen

Everyman Theater in Liverpool! Acteerkunst voor iedereen!

Vandaag vertellen we over een theaterproject dat uniek is in zijn soort. Het is veel meer dan de gebruikelijke kunstscènes die een bepaald programma volgen. Everyman Theatre is meer te omschrijven als een wereld op zich. Dit betrekt mensen van over de hele wereld, de stad Liverpool en haar bezoekers op een unieke manier.

Hier wil men het begrip theater als zodanig heroverwegen. Het proefschrift is bewezen dat het in zijn meest moderne vorm het potentieel heeft om de kunst van het acteren voor iedereen te maken en om de verbindende schakel te vertegenwoordigen tussen alle deelnemers aan het stadsleven.

Everyman Theater in Liverpool

Everyman theaterkunst voor iedereen

Deze kunst voor iedereen staat voor de realisatie van een project door Haworth Tompkins staan ​​voor

Het gaat om een ​​reconstructie op basis van de uitwisseling van functies. Dit is niet alleen in figuurlijke zin bedoeld. Everyman Theatre werd gebouwd op de plaats van een 19e-eeuwse kerk. Een van de eerste dingen die opvalt is de voorzichtigheid waarmee de conversie is uitgevoerd.

Een project van Haworth Tompkins

Everyman Theatre Haworth Tompkins kunst voor iedereen

De belangrijkste uitdaging

De belangrijkste uitdaging voor de architecten was het creëren van een modern en technologisch hoogstaand gebouw. Zo kon het beter aansluiten bij de omgeving in de buurt. Alleen zo, zo dacht men, zou dit theater het culturele centrum van de stad kunnen worden en daarmee kunst voor iedereen kunnen bieden. Wij zijn van mening dat de architecten daar perfect in zijn geslaagd. Metaal in industriële stijl en rode baksteen werden gebruikt op één gevel en op enkele andere plaatsen. Deze, evenals de vormen, zijn van de oorspronkelijke constructie en zijn zeer succesvol geïntegreerd in het nieuwe concept.

Metaal in industriële stijl en rode baksteen

 Everyman theaterscène trapkunst voor iedereen

De integratie van het gebouw in de omgeving verliep verder met succes. Omdat het wordt omringd door gebouwen uit de achttiende en negentiende eeuw.

backstage

Everyman theater Liverpool interieurkunst voor iedereen

De westgevel van het Everyman Theatre

Bijzonder interessant vinden we de westgevel van deze instelling, die kunst voor iedereen biedt. Hier werden 105 draaibare aluminium zonweringpanelen toegepast. Hierop zie je foto’s van mensen die hier toevallig langskwamen. Wie daar werd afgebeeld, werd bij toeval en de auteurs bepaald.

105 roterende zonweringplaten van aluminium

Everyman theater Liverpool-kunst voor iedereen

De sfeer buiten op straat voor het theater

Everyman Theatre Liverpool Haworth Tompkins kunst voor iedereen

In het hart van het Everyman Theater

Er zijn ongeveer 400 zitplaatsen in het hart van het gebouw. Ze waren gehuisvest in een ronde vorm. Het ontwerp van de massieve muren, die zijn gemaakt van rode baksteen, is spannend. Het werd direct ter plaatse uitgevoerd, zonder een exacte, vooraf ontworpen tekening te volgen.

400 zitplaatsen in een majestueuze sfeer

Everyman theater interieurkunst voor iedereen

De theatervoorstellingen zijn snel uitverkocht

Everyman theater interieur scene publiekskunst voor iedereen

Om aan te sluiten bij het concept van kunst voor iedereen, is het idee van het podium versoepeld. Je hebt veel kleinere zalen die min of meer formeel ook de rol van podia vervullen, zij het kleinere. Sommige kunnen daadwerkelijk worden uitgevoerd, of ze kunnen worden gebruikt om te oefenen. Anderen dienen als restaurants, kantoren, bars, recepties, studio’s – in veel theaters en technische ruimtes.

Het podium

Everyman Theatre Liverpool Scene Art voor iedereen

Minimalisme in de ruimte voor zelfexpressie

Het kan gezegd worden dat de keuze voor minimalisme als stijl hier bijna geen alternatief had. Omdat op dit moment de kunst van theater voor iedereen ook wordt gezien als een geweldige kans voor zelfexpressie.

   Ja, kunst is voor iedereen!

Everyman Theatre Liverpool kunst voor het bouwen van geiten voor iedereen