Designer gezinswoning kust sydney locatie exotische omgeving

Designer boerderij aan de kust van Sydney – Casey Brown Architecture

“Gelegen aan de kust ten zuiden van Sydney, biedt de plaats een prachtig uitzicht op glooiende groene heuvels en een weids panorama op de zee. De belangrijkste wens van de klant was een nieuwe woning op het platteland met accommodatiemogelijkheden voor particuliere gasten en grote uitgaansgebieden.

Er moest rekening worden gehouden met de plaatselijke klimatologische omstandigheden, die worden gekenmerkt door sterke regen en wind, evenals de westelijke zon, en de noodzaak van verdere bouwmaatregelen. Alleen dan kon worden gegarandeerd dat de bewoners zich op lange termijn prettig zouden voelen in het gebouwencomplex.

Zorgvuldig ontworpen zodat het de plek een eigentijdse uitstraling geeft, harmonieert de nieuwbouw in vorm en verhoudingen met de directe omgeving.

Het doel van het ontwerpproject was om een ​​nieuwe gezinswoning te bouwen in het noordwestelijke deel van het bestaande complex, dat werd gekenmerkt door eerdere lokale huizen. Er was een oude zuivelfabriek, schuren, stallen en een hoed gebouwd rond een oude vijgenboom in Morton Bay.

Het doel van het ontwerpproject was om een ​​nieuwe gezinswoning te bouwen in het noordwestelijke deel van het bestaande complex

designer gezinswoning kust sydney locatie exotisch natuur buiten

Traditionele houten gezinswoningen – verlichting

designer familiehuis kust sydney stoel exotisch familiehuis

Heiligdom aan de kust van Sydney, Australië

designer familiehuis kust sydney zetel exotisch hout residentie

Begane grond in het huis

designer gezinswoning kust sydney stoel exotisch raam gras

Nu creëren drie paviljoens met zadeldaken, die door overgangen met elkaar zijn verbonden, een reeks ingelijste aanzichten die gelijkmatig in het gebouw zijn verdeeld. De oriëntaties zijn noord, west en die van het centrale hof zijn zuid. Het uitzicht van de omgeving werd door de architect vastgelegd door een reeks privékamers met verschillende functies te bouwen (keuken, woonkamer en eetkamer).

Eenvoudige eethoek – alle meubels zijn gemaakt van hout

designer familiehuis kust sydney stoel houten staven plafond

De externe materialen zijn uit het bestaande gebouw gehaald en in een nieuwe context geplaatst. Dit zijn bijvoorbeeld lokale veldstenen, verticale blackbutt gipsplaatpanelen met dekkend hout dat is vervaagd tot een grijze kleur en kleurgebonden plafonds.

Binnen versterken de zwarte vloeren en het linnen dat de muren en plafonds ondersteunt het op hout gebaseerde karakter van het gebouw.

Jamberoo boerderij door Casey Brown-architectuur – woongedeelte

designer familiehuis kust sydney stoel hanglampen woonkamer

Het hoofdpaviljoen onderscheidt zich van de rest door het dramatische hoge plafond, dat is gebaseerd op zachthouten palen, dubbele spanten en taps toelopende spanten.

Geleidelijk aan breidt de ruimte zich uit en neemt toe naar het noorden, waardoor het gebied een adembenemend uitzicht heeft op het landschap en de kustlijn die aan de horizon te zien is. De wasruimte achter de open keuken is gebouwd als lage zolderkamer. De woning opent op het noordwesten via grote houten schuifdeuren naar een brede, ovale veranda.”

De doorgang in het huis – houten beslag

designer familiehuis kust sydney stoel exotische houten meubelpanelen

Een nieuwe buitenverblijf – ontwerp     ontwerper gezinswoning kust sydney locatie exotisch raamconcept

Bouw- en installatieplannen uit het designproject

designer boerenhuis kust sydney stoel exotisch raamprojectPlattegrond van het ontwerp   designer boerenhuis kust sydney stoel exotisch ontwerp