We hebben veel interessante projecten voor 2018, waaronder het openen van nieuwe perspectieven op design en interieurontwerp voor u. Het volgende zullen we zeker realiseren: Een keer per maand presenteren we u een geweldige droomhuisinspiratie. In januari starten we met Casa Marrakesh – een prachtig project van Bercy Chen Studio. Zoals gebruikelijk bij moderne woningen, zegt het gebouw al veel over het gebruiksdoel en de houding van de bewoners. We hebben ook te maken met een van de prachtige voorbeelden van hoe oude cultuur kan worden gecombineerd tot moderne architecturale concepten. Dit gebouw is geïnspireerd op de populaire architectuur van de oude metselaars en bouwers.

Zo ziet een moderne gevel met etnische elementen eruit

veel glazen oppervlakken droomhuis gevelontwerp

Moderne gevel met etnische elementen

Hoe bouw je eigenlijk een moderne gevel en integreer je er tegelijkertijd etnische elementen in? Het droomhuis Casa Marrakech laat ons zien hoe dit kan. Het moderne gevelontwerp kenmerkt zich door zijn naadloze uitstraling. Het was meestal bekleed met uniforme verticale panelen.

Aan de ene kant opent het naar buiten door brede ramen en een terras. Alle drie de overgebleven moderne gevels zijn bijna volledig gesloten. In een daarvan is de ingang. Daarnaast is ook de trap, die de verschillende verdiepingen met elkaar verbindt, in zijn bijzondere uitstraling gevisualiseerd. Deze openen naar buiten door open glaspartijen.

Ter hoogte van de bovenliggende verdiepingen is aan de uitstekende panelen een geperforeerde gevelplaat bevestigd. Enerzijds heeft dit zeker de functie om schaduwen te werpen en het interieur te beschermen tegen overmatige verhitting bij fel zonlicht. Het is ook een decoratief element dat typische motieven van de Moorse cultuur laat zien. Soortgelijke geperforeerde panelen ontdekken we aan de kant met de grote ramen en het terras, van waaruit de keuken, slaapkamer en woonkamer uitkomen op het voorplein. De gevel straalt ook ‘s nachts een mediterrane sfeer uit wanneer deze wordt overspoeld met blauw licht.

Het meubilair en de kunst doen op een abstracte manier denken aan Marrakech

Droomhuisdecoratie meubeldecor

Een exotisch droomhuis en tegelijkertijd een modern interieur design

Op het eerste gezicht mis je misschien de exotische elementen in dit moderne interieur. Ze zijn zeer onopvallend en discreet geïntegreerd. De typische zuidelijke patronen worden soms op een superabstracte manier geïnterpreteerd. Dit ontdekken we bijvoorbeeld in de verdeling van de kamers, waarin openheid en beslotenheid prachtig in balans zijn: we hebben te maken met een open indeling, maar tegelijkertijd hebben de bewoners ook voldoende privacy. Bovendien blijft de sfeer van mystiek behouden. Verder komt de cultuur van Marrakech goed tot zijn recht door het strategisch gebruik van onderscheidende kleuren en materialen.

De hobby’s kunnen ook dienen als een geweldige decoratie

Droomhuisdecoratie slaapkamer uitzicht

Hobby’s en decoratie worden één

De bewoners van dit huis hebben zich kennelijk laten inspireren door cultuur tot lifestyle. Dit is precies wat in hoge mate tot zijn recht komt in de decoratieve vormgeving van het huis. De verschillende vormen van kunst zijn aanwezig, bijvoorbeeld via foto’s, boeken en muziekinstrumenten. Ze vervullen hun eigenlijke functie en vervolledigen tegelijkertijd het fantastische droomhuisconcept.

De oosterse sfeer is ook subtiel aanwezig in de badkamer

Badkamerinrichting droomhuis interieurontwerp

Textiel zoals dit tapijt behoort ook tot de zeer onderscheidende decoratieve elementen

comfortabele zithoek droomhuis interieurdesign

Boeken en zelfs sommige accessoires zoals hoeden maken ook deel uit van het decor

bedontwerp droomhuis interieurontwerp

De blauwe kleur en de geperforeerde panelen integreren de etnische flair in het naadloze moderne exterieurdesign

solide kant droomhuis gevelontwerp

Een accentmuur in marmerlook kan ook als exotische decoratie worden gezien

opbergruimte accentmuur droomhuis interieurontwerp

Droomhuisdecoratie uitzicht woonkamer

Droomhuisdecoratie bedtextiel

Droomhuisdecoratie warm ontwerp

De blauwe nachtverlichting van de gevel verspreidt veel mystiek

Droomhuis gevelontwerp andere kleuren

Droomhuis gevel ontwerp geweldige toegangsdeur

Droomhuis interieur uitzicht op de binnenplaats

Droomhuis interieur een bar

De hanglampen, samen met andere accessoires, presenteren de Marrakech-cultuur in een abstracte vorm

Droomhuis interieur tafel en trap

Droomhuis interieurdecoratie trappen en andere elementen

trappenhuis droomhuis interieurontwerp