innovatieve huisontwerp houtuitbreiding aan de achterkant

Innovatief huisontwerp – de duurzame krachtpatser in Londen

Power House is het resultaat van het creatieve werk van Paul Archer Ontwerp in Londen. Hoe ben je op het idee gekomen? In het begin was het een oud Victoriaans huis en het is volledig omgebouwd.

Er is een uitbouw aan de achterzijde en een glazen kamer toegevoegd

innovatief huisontwerp dik glas met veel daglicht

Power House is een revisie van een oud huis in Highbury, Noord-Londen, met een opmerkelijk, driedimensionaal houten interieur. Centraal in het ontwerp staat de ruime eetkamer met een hoog plafond aan de achterzijde. Het is een samenspel van in elkaar grijpende inhoud – frameloze, brede ramen en lineaire houten panelen.

Een structurele glazen doos laat de directe zonnestralen het pand binnen. De bovenste verdiepingen van de aanbouw zijn betimmerd met daklatten van dennenhout.

De houtlaag dient zowel als gevelbekleding binnen als als gevelbekleding

innovatief huisontwerp houten lambrisering groene accentkussens

Deze gevelbekleding strekt zich gedeeltelijk over het glas uit en werkt als zonwering.

Onder de oorspronkelijke woning is een geheel nieuwe begane grond gerealiseerd. Deze heeft een open, moderne indeling waar meerdere activiteiten zoals koken, eten en relaxen tegelijkertijd kunnen worden uitgevoerd.

Volledig glazen dubbele deuren bieden directe toegang tot het zomerterras

innovatief huisontwerp glazen schuifdeur naar het terras

Een ruit op de vuurgevel, die zich in de muziekkamer op de eerste verdieping bevindt, dient als balkon met uitzicht over het grootste deel van de woning. Hierdoor is er veel lichtinval in het oude deel van het gebouw en heeft de woning tegelijkertijd een directe verbinding tussen beide delen. Een glazen schuifdeur zorgt indien nodig voor meer privacy.

Hoog plafond en veel licht

innovatief huisontwerp smalle trappen parket

Compacte woonruimte – stijlvol en modern

innovatief huisontwerp gezellige eethoek

Hout heeft hier prioriteit en wordt in overvloed gebruikt – van gevelbekleding, vlonders en interieur wand- en vloerontwerp tot verborgen opslagruimtes vermomd als muren en banken, tot een lang, elegant keukeneiland.

Het grasgroene slagboomsysteem met ingebouwde planken en klapbureaus is als enige uitzondering een tegenhanger van het natuurlijke hout in het interieur

innovatief huisontwerp grasgroene nuances opklapbaar bureau

Het ontwerp van dit huis is geïnspireerd op liefde voor de natuur en Scandinavisch design. Power House laat zien hoe je de combinatie van natuurlijke materialen en natuurlijk licht kunt gebruiken om een ​​unieke achtergrond te creëren voor de eenvoudige, eigentijdse en tegelijkertijd stijlvolle woninginrichting.

Een duurzame creatie om te bewonderen

innovatief huisontwerp transparant en modern