Ontwerpomgeving voor organische architectuur

In tegenstelling tot veel andere stijlen is organische architectuur bijna een zelfstandige filosofie

Dit is gebaseerd op de perfecte harmonie tussen natuur en mens.

Organische architectuur moet elke dag deel uitmaken van het innerlijke leven van de persoon. Tegelijkertijd moet het zich naadloos in het omringende natuurlijke landschap integreren.

Het is moeilijk om dit type klassieke of moderne architectuur te definiëren zonder een vergelijking met biologische organismen. Elk element vertegenwoordigt zijn eigen object met zijn eigen levensstructuur, volgt zijn eigen wetten en vervult tegelijkertijd vele functies.

organische architectuur

Organische architectuur voetpad boom

Frank Lloyd Wright wordt beschouwd als de grondlegger van deze richting in de architectuur. Zijn eerste werk van deze soort is het Robbiehuis, dat in 1908 werd gebouwd. Het bevindt zich in Chicago.

Een van zijn andere fascinerende werken is het Fallingwaterhaus in Pennsylvania

Voetpad van organische architectuurstenen

 Hier zie je hoe hij het volgende principe in de praktijk realiseert: Het huis moet eruit zien alsof het uit de aarde groeit.

Bovenal probeert men materialen te gebruiken die met weinig extra bewerking kunnen worden gebruikt. Men probeert hun oorspronkelijke uiterlijk en structuur niet te verbergen, maar integendeel: ze tot hun recht te laten komen. Er is niet veel verschil in wat het is. Dit principe wordt gelijkelijk toegepast op gietijzer, steen, hout en beton.

Right houdt zich zeer strikt aan zijn verschillende principes in de architectuur

Organische architectuur stenen rots rotsen

De eerste daarvan is minimalisme. Verder streeft men naar eenvoud in elk detail. Het aantal kamers in de woning wordt tot een minimum beperkt. Een ruimte gaat bijna ongemerkt en naadloos over in een andere, waardoor een harmonieus geheel ontstaat. Rechts hebben we het idee van de keuken te danken met veel gratis plan.

Authentieke uitstraling

Organische architectuur omgeving natuur

Men neemt de inrichting van het gebouw waar als technische uitrusting. Dit geldt met name voor de gebruikte tinten, evenals de hoeveelheid materialen en accessoires die in deze architectuur worden gebruikt. Je verkleint dit zoveel als je kunt en laat meer ruimte over voor glazen oppervlakken en ruimte binnen.

Grote luifel als onderdeel van de architectuur

Organische architectuur gevelontwerper

Last but not least moet worden vermeld dat Right erop staat dat het huis volledig bovengronds wordt gebouwd. Dat omvat ook de basis.

Wij bij Freshideen vinden de geschiedenis van stijl fascinerend

Organische architectuur betonconstructie

We zijn ook van mening dat het begrijpen van de principes nog meer zal helpen bij het creëren van een harmonieus huis. Voel jij je ook zo? Erken een voordeel voor uw huisontwerp en voor moderne architectuur als zodanig uit een betere kennis van de principes van Frank Llord Right?

Verschillende goed verlichte trappen

Organische architectuur lichte bomen natuur

Golvende gevel

Organisch architectonisch ontwerpercomplex

Abstracte vormen en opvallende verschijning

moderne innovatieve organische architectuur bomen bouwen