wit transparant huis Azië ontwerp

Wit transparant huis in Yamasaki door Tato Architects

Deze moderne woning van Tato Architecten is een in 2012 bedacht project in Yamasaki, Prefettura di Hyōgo, Japan. De bovenverdieping bestaat uit drie transparante constructies voor de logeerkamer, badkamer en serre.

Deze transparante bouwmaterialen voorzien ook de begane grond van zonlicht.

Origineel, uniek, compact designproject

Wit transparant huis Azië

“Dit is een huis in het noordelijke deel van Hyogo County, eigendom van een stel en hun twee kinderen. De bouwplaats is omgeven door bergen, de lucht is hier de meeste dagen bewolkt. Ik wilde een helder, stabiel binnenklimaat creëren en ontwikkelde een plan van drie hutten, die op een 1,8 meter hoge, grijze funderingsplaat staan. Het niveau van de begane grond werd met 760 mm onder de grond verlaagd om een ​​solide kelder te creëren en stabielere vloerverwarmingssystemen te garanderen”, zegt een van de architecten.

Geniet van het prachtige uitzicht op de natuurwit transparant huis Azië uitzonderlijk

De binnenplaats erboven

“Ik heb drie hutten op de funderingsplaat geplaatst – een voor de badkamer, een voor de serre en een voor de logeerkamer. De badkamerhut en de serrehut voorzien de begane grond van verlichting en ventilatie. Ze vormen in zekere zin een binnenplaats. De serre vangt de warmte bijzonder goed op in de winter en voert in de zomer de warmte af van de bries door de vijf gemotoriseerde ramen. De drie hutten hebben geen leefruimte, maar bedekken de vloer op de funderingsplaat.

De constructie bestaat uit drie hutten

Witte transparante huis van Azië hutten

 materialen

Gegolfde polycarbonaatpanelen worden gebruikt voor de buitenmuren van de badkamercabine en de serre om zonnestraling binnen te laten. Tussen de golfplaten en de structuur worden vocht- en wateropvangende en warmtekerende gevelbekleding aangebracht. De binnenwanden zijn gemaakt met een isolerende laag van polycarbonaat panelen. Het plafond en de wanden van de badkamer zijn verder gevuld met thermisch isolatiemateriaal van gereproduceerde PET-flessen.

De twee kinderen in dit gezin spelen buiten

wit transparant huis azië kinderspellen

  Unieke en opvallende bouwconstructiewitte transparante huis asia design stoel

Het eetgedeelte in het huis – eenvoudig, houten meubilair

witte doorzichtige bouwstructuur azië design eethoekEen van de drie hutten – extra lange hanglamp  Witte transparante huis Azië design hut

Keukenwerkblad, gootsteen, kleine eettafel – de kamer wordt verlicht door zonlicht

witte doorzichtige bouwstructuur azië design keuken

Twee zwarte fauteuils – tijd voor ontspanning

Witte transparante fauteuils in huis Azië Wit transparant huis Azië design bureau    Wandplanken en verlengde, houten plaat aan de muur, dient als bureau Witte transparante wandplanken voor huis AziëEen plattegrond van de eerste verdieping van het huisWit transparant huis Azië design vloer begane grondplan