Adembenemende lichtlichamen en blikvangers tegelijk

Verlichting is in de meeste woningen een praktische zaak, maar het is veel meer dan dat: de juiste lamp of lampenkap kan de hele kamer een bijzondere uitstraling geven, ze zijn niet alleen een geweldige eyecatcher in de kamer. En wat we hier hebben samengesteld is precies dat – lichtlichamen die niet alleen als lampen dienen, maar ook als trucs.

Afgezien van het feit dat we je tot nu toe veel DIY-lampen en lichtontwerpen hebben gepresenteerd, hebben we niet allemaal een scherp oog, talent of expertise om zelf dergelijke blikvangers te creëren. En er zijn een miljoen verschillende dingen die de artiesten kunnen maken of al hebben gemaakt.

We weten dat er heel veel coole lampontwerpen zijn, dus laat het ons weten als je iets soortgelijks online tegenkomt. Bekijk onze thematische suggesties! Veel plezier ermee!

Creatieve lichten en moderne kroonluchters

Zeedieren als hanglampen

Sterrenlicht 

Oude fietsonderdelen omgebouwd tot kroonluchter  

Bundels flessen

Softijs

Eerst schilderde tante Bessie buizen met aardappelpuree en nu deze ijslampen! Zelfs als je niet graag je vrije tijd in de keuken doorbrengt, zijn deze lichte lichamen ongetwijfeld best cool. Het beste van alles is dat deze ook geschikt zijn voor milieuvriendelijke spaarlampen.

Magisch licht – Rimpel

De twee in Londen gevestigde ontwerpstudio’s Poetic Lab en Stuido Shikai wonnen in 2013 de Report Award. Ripple is een halogeen gloeilamp en schijnt door een draaibare, handgeblazen glazen stolp. De onregelmatigheden van het glas creëren wervelende, golvende patronen die licht werpen op de muur aan de achterkant.

Huistuin in een lampenkap

Hanglamp boven de eettafel

Paddenstoelwolklamp

Vislampen  

Gloeilampen in de vorm van een brein

De hersenlichtlichamen van solovyovdesign ontworpen om de lelijke buizen van compacte fluorescentielampen voor een nieuw doel te gebruiken door ze in hersenplooien te veranderen.

Hersenen gloeilampen

paardebloem

Lieve, kleurrijke rubberen beren

De ontwerper Kevin Champeny heeft ons onlangs onthuld hoe hij de ronde kroonluchter van gummyberen van acryl heeft ontworpen. Hij kreeg de volgende e-mail toegestuurd: “Ik heb uw kroonluchter op het net gezien en ik wil er een, maar het lijkt te duur. Kun je me vertellen hoe ik er zelf een kan maken? “Kevin antwoordde op een absoluut eerlijke manier -” Ik zal het graag delen, het is heel gemakkelijk “en hij heeft een lijst gemaakt met benodigde materialen en instructies, en heeft ook een time-lapse-video toegevoegd.

Kalebas lampen

Meestal associëren we de pompoenen met de herfst en de tafeldecoraties voor Halloween. De groen-oranje pompoen siert de manden, entreetrappen, veranda’s en interieurontwerpen. Maar Calabarte heeft deze DIY-decoratie omgetoverd tot een geweldig designelement.

De vruchten worden met de hand gedroogd en gedocumenteerd met bronnen van Afrikaanse en Aziatische oorsprong. Met behulp van uitstekers van verschillende afmetingen heeft Calabarte geperforeerde patronen en lijnen in de pompoen. De witte stukken creëren zowel een decoratief ontwerp als ondoorzichtigheid.

Lichtlichaam – gloeilampen

Sprookjesachtige nachtelijke hemel

Schedel tafellamp

Als een opening in de muur

Science fiction ontwerp

van Naoki Ono en Yuuki Yammamoto ontworpen zal deze wandlamp je wanddesign naar een andere dimensie brengen. Deze lamp zou handig zijn voor die ouders die een sprookjesachtige lijn in de kinderkamer willen creëren. Als je geïnteresseerd bent in nieuwe ontwerpen als vrijgezellenfeest, verras je vriend dan door deze lamp in de woonkamer te installeren en hem te gebruiken als nachtlampje tijdens een filmavond.

Open boek  

De architect Max Gunawan heeft een draagbare boekvormige lamp ontworpen die kan worden aangezien voor een boekomslag. Maar eenmaal geopend, toont Lumio zichzelf als een gecamoufleerde lamp. Deze lamp is perfect voor het moderne huis vanwege zijn flexibiliteit en aanpasbaarheid.

Lumio door Max Gunawan

Octopus Hanglampen

Sterrenhemel hanglampen

    

Astrolamp

Design kroonluchter

Geïnspireerd door de natuur

Als ballonnen vol helium

Haoshi betekent “alle goede dingen” en deze ontwerpers geloven er nog steeds in. Ze ontwierpen leuke en interessante items zoals deze schattige ballonlampen die de vluchtige magie van de kindertijd zouden kunnen vastleggen. Ze zeggen: “We voegen zoiets als puurheid en rust toe aan interieurontwerp door prachtige, professionele verschijningen te gebruiken om het abstracte in het leven weer te geven. De levensbeschouwing is volledig te verklaren via beeldende kunst”

  Originele tafellampen

Wat krijg je als je een teddybeer en een tafellamp bij elkaar zet? De teddybeerlamp natuurlijk! Het is heel schattig van de kunstenaar Matthew Kinealy en combineert een pluche teddybeer zonder hoofd met een gloeilamp en een lampenkap als hoofd. Het heeft een dikke behuizing die voorkomt dat het omvalt en is voorzien van een efficiënte 12 volt gloeilamp bedekt met een zwarte lampenkap. Zo’n lamp staat prachtig in de baby- en kinderkamer.

Design kroonluchter – bos in de kamer

Lamp en luidspreker tegelijk 

soort video

Sierlijke onweerswolk

tentoonstelling in witte ruimte

De interdisciplinaire ontwerper Richard Clarkson experimenten met producten, lampen en meubels in studio’s in New Your en Nieuw-Zeeland.

“The Cloud” is een interactieve lamp en een luidsprekersysteem tegelijkertijd, beide ontworpen om een ​​onweerswolk na te bootsen. De lamp detecteert je aanwezigheid en creëert een unieke licht- en onweersshow die wordt bepaald door je beweging. Het systeem heeft een krachtige luidspreker waaruit muziek kan worden afgespeeld. Kleurveranderende lampen voegen glans en helderheid toe aan de designlamp. De cloud heeft nog steeds alternatieve modi zoals nachtlicht bijvoorbeeld.

Ronde kroonluchter gemaakt van mechanismen

De oude vuistregel “verminderen, hergebruiken, recyclen” hardnekkig iedereen kan zo’n prestatie uit het niets creëren. De grote kroonluchters zijn gemaakt door het duo Joe O’Connell en Blessing Hancock. Het echtpaar creëerde zes kroonluchters, die elk volledig zijn gemaakt van gerecyclede fietsonderdelen. Wat deze prestatie nog opvallender en voortreffelijker maakt, is de locatie en installatie.

De ronde kroonluchter gemaakt van fietsonderdelen

LED paddestoellampen

Dit zijn de mooiste bureaulampen ooit! De Japanse ontwerper Yukio Takano creëerde deze lampen door synthetische paddenstoelen op te nemen die er in het overzicht echt uitzien. Elk lichtlichaam is absoluut schattig en de batterij bevindt zich in de houten basis. Je kunt ze nog steeds te koop vinden op het net.

Magische verschijning