De badkamer – de ultieme wellness-oase in uw eigen vier muren. Dat is tenminste wat de meesten van ons zouden willen. Het is echter niet altijd zo eenvoudig om de perfecte feelgood-sfeer in de badkamer te creëren. Soms zijn de afzonderlijke meubelstukken niet optimaal op elkaar afgestemd, soms passen de muurkleuren op de een of andere manier niet bij elkaar of is de verlichting niet voldoende. Je moet vooraf wel op een aantal zaken letten; ook voor je badkamerinrichting is het aan te raden om een ​​uniform concept te hebben.

Gelukkig kun je tegenwoordig gemakkelijk de juiste vinden Koop badkamermeubelsets voordelig en handig online. Kwalitatief hoogwaardige aanbieders staan ​​u met raad en daad bij en helpen u zelfs bij het kiezen van de juiste accessoires en verlichting. De volgende regels geven u een kort overzicht van de belangrijkste voordelen van badkamermeubelsets en waar u op moet letten bij het kopen.

badkamermeubelset wit hout

Een badkamermeubelset kopen – de belangrijkste voordelen op een rij

  • Esthetiek en harmonie in badkamerinrichting

Laten we eerst beginnen met de optiek. Met een badkamermeubelset krijgt de badkamer een uniforme uitstraling die harmonieus en uitnodigend aanvoelt. De visuele esthetiek van de gecoördineerde elementen in de set brengen echte vreugde en zorgen voor een goed humeur en een vrolijk begin van de dag.

Met badkamermeubelsets vormen design, kleuren en texturen een perfect geheel dat u de nodige gezelligheid en comfort geeft.

  • Optimale functionaliteit

Naast een uniforme uitstraling spelen ook ergonomie en functionaliteit een essentiële rol in de badkamer. In een badkamermeubelset zijn beide goed doordacht en is elk detail op elkaar afgestemd. Op deze manier kan de gewenste handeling gemakkelijker en dus sneller worden uitgevoerd in slechts enkele eenvoudige stappen. Goed ontworpen badkamermeubelsets helpen altijd om slim gebruik te maken van de ruimte.

witte badkamermeubels badkamermeubelset

  • Veel opbergruimte

Met een slimme combinatie van kasten en planken in verschillende vormen en maten hebben badkamermeubelsets altijd voldoende opbergruimte voor alle benodigde keukengerei in de badkamer. Cosmetica, penselen en alle producten voor persoonlijke verzorging hebben hun eigen specifieke plek. Na gebruik zijn ze elegant verborgen achter de kastfronten. Zo blijft je badkamer altijd mooi opgeruimd en gezellig. Als het in goede staat is, is goed schoonmaken ook een gemakkelijke taak.

  • Goedkoper dan losse onderdelen

Een badkamermeubelset bestaat in de basisuitvoering uit een wastafel met onderbouw en een spiegel of spiegelkast. De uitgebreide versies omvatten ook hoge kasten, open planken en extra bovenkasten, afhankelijk van de persoonlijke behoeften in de badkamer. Als je elk afzonderlijk stuk afzonderlijk koopt, betaal je uiteindelijk meer dan de prijs van een meubelset gemaakt van dezelfde elementen. Er is ook het nadeel dat je alles alleen moet combineren. Helaas werkt dat niet altijd zo goed als je zou willen.

moderne badkamermeubelset zwart hoogglans

Waar moet je op letten bij het kopen van badkamermeubelsets?

Experts adviseren dat het eerste dat u moet doen, is de beschikbare ruimte in de badkamer zeer zorgvuldig te meten. Dit geldt natuurlijk ook voor elke andere kamer. Want een ruimte vol met meubels is het tegenovergestelde van comfort en orde. Denk ook goed na of je hoge kasten nodig hebt en hoe je deze plaatst. Direct aan de kraan extra ruimte hebben? Omdat je zeepdispensers en tandenborstelbekers altijd bij de hand hebt. Of zet je ze liever op een extra vlak voor de spiegel? Voor grotere huishoudens met meerdere gezinsleden is een dubbele wastafel aan te raden. Dit blijkt vooral ‘s ochtends en ‘s avonds erg praktisch te zijn en voorkomt onaangename hectiek in de badkamer.

Kleurontwerp en stijl bij het kiezen van badkamermeubelsets is meer een kwestie van smaak en is dus helemaal aan jou. Toch geldt ook hier de simpele regel: kies voor kleinere ruimtes voor lichtere tinten met een hoogglansafwerking. Deze reflecteren het licht en zorgen zo voor extra optische ruimte in de kamer.

Let op hoogwaardige, ongevoelige en lichtechte oppervlakken die ook nog eens zeer slag- en krasvast zijn. Hout met een speciale impregnering, MDF met een hoogwaardige melamineharscoating, innovatieve kunststoffen, acryl en keramiek behoren tot de meest populaire materialen voor badkamermeubels. Indien u dat wenst, kunt u bij gespecialiseerde aanbieders uitgebreid informeren naar de specifieke voordelen van elk materiaal.

badkamermeubelset modern grijs

Een heel belangrijk punt bij het kopen van badkamermeubelsets zijn praktische opties zoals gecapitonneerde lades en kasten, maar ook badmeubels met een softclose-systeem. Deze maken het gebruik van je meubelen nog aangenamer en vooral veel stiller.

En last but not least, moet u rekening houden met de verlichtingsfactor in de badkamer. Want juist hier moet het licht multifunctioneel worden uitgelijnd. Een goede basisverlichting, idealiter daglichtwit, en gericht licht direct op de spiegel of spiegelkast zijn meestal een voldoende lichtcombinatie. Het is ideaal voor het aanbrengen van make-up en scheren, maar ook voor het douchen en tandenpoetsen.

Conclusie:

Richt je droombadkamer in met een bijpassende badkamermeubelset en geniet van gezelligheid en comfort in één. De talrijke voordelen van zo’n stijlvolle en praktische totaaloplossing zullen u elke dag opnieuw overtuigen en zorgen voor optimale functionaliteit en de beste ergonomie. Bepaal een bepaalde stijl van inrichting, neem de exacte afmetingen van de beschikbare badkamerruimte, denk goed na over de behoeften van alle leden van uw huishouden en ga aan de slag. Let bij het kiezen van een meubelfabrikant op hoge kwaliteit en een goede prijs-kwaliteitverhouding en binnenkort staat niets uw oase van welzijn in de badkamer in de weg.

   industriële badkamermeubelset