Het badkamerdesign van vandaag wordt steeds huiselijker en comfortabeler en dat is precies wat we willen melden. De persoonlijke wensen van de gebruikers hebben dit jaar de hoogste prioriteit, waarbij ook het badkamermeubel en de badkamerinrichting op elkaar zijn afgestemd. Doe inspiratie op voor het ontwerpen van uw badkamer volgens de laatste trends.

De badkamer van vandaag heet “Wohnbad”

Misschien is uw badkamerplanning echter al bepaald en hoeft u zich alleen maar af te vragen waar u goede en goedkope badkameraccessoires kunt kopen? De goede badkamerkasten van Schildmayer, waarin al je badspullen passen en niet veel ruimte en ruimte innemen, behoren ook tot de hotste badkamertrends van 2020.

Badkamers ontwerpen – wat zijn de huidige trends in badkamerdesign?

materiaalkeuze badkamer design gezellig

Trend 1) Ergonomische toiletten en antislipcoatings of speciale oppervlakken in de douche zullen ons vanaf dit jaar blijven vergezellen en in betere ontwerpen.

Trend 2) De persoonlijke veiligheid en het comfort gekoppeld aan duurzaamheid resulteren in een nieuwe en betere beleving van de ruimte, die tot nu toe alleen is teruggebracht tot het functionele en het hygiënische..

badkamer ontwerp kleine badkamer

De digitale badkamer

Trend 3) De hit van 2020 is ongetwijfeld de digitale badkamer, die natuurlijk een aanvulling is op je smart home. De energiebesparende LED-verlichting in de badkamer kan nu comfortabel met een druk op de knop worden geregeld, net zoals de gewenste water- of kamerluchttemperatuur. Zoals je misschien al hebt gemerkt, bereikt badkamerdesign nieuwe dimensies en hoogten die je simpelweg een betere levenskwaliteit beloven, wat deel uitmaakt van de vierde trend van 2020.

materiaalkeuze badkamerontwerp

Trend 5) Qua interieur is het tij weer helemaal gekeerd. Grote en lichte badkamers doen denken aan de Bauhaus-jaren. Gereduceerde vormen en individuele kleurspatten verlevendigen uw badkamer en 3D-spiegelkasten breiden het visueel smaakvolle interieurontwerp uit.

Trend 6) Ook in kleinere badkamers is er plaats voor vrijstaande badkuipen, want ook hier moet u enkele minuten ontspannen en genieten.

badkamer design boekenplank badkamer trends 2020

badkamer design wellnessruimte

Trend 7) houtlook

Als je echt van de houtlook houdt, kun je de badkamer uitgebreid uitrusten met hout, gebaseerd op de 2020-trends. Design houten wastafels of badkuipen, maar ook tegels met een houtlook ronden het specifieke gevoel van gezelligheid en verfijning af.

badkamer design woonkamer badkamer trends 2020

Andere opkomende trends dit jaar zijn randloze toiletten (Trend nr. 8) en de geometrische muurpatronen (Trend nr. 9). En als alles nog natuurbewust is en 100% naar persoonlijke behoefte is ontworpen, zit je niet zomaar in Trend nr. 10, maar kan jezelf als een gelukkig mens beschouwen en volop genieten van je persoonlijke en comfortabele badkamer.

badkamer design oranje bloemen

design badkamer