Badkamer zonder badkamerspiegel? Ondenkbaar! Want moderne badkamerspiegels behoren tot de belangrijkste accessoires van een stijlvolle en praktische badkamer. Ze zijn ook enkele van de meest gebruikte items in ons huis. De gladde scheerbeurt, de chique haarstijl bij het uitgaan of de perfecte make-up voor het dagelijks leven – alles werkt veel beter voor de juiste badkamerspiegel. Het marktaanbod voor dit onmisbare product is niet voor niets enorm. Bij het kopen wordt u snel verwend met de keuze en enkele tips, zoals deze hieronder, zijn altijd handig om u te helpen bij het maken van een aankoopbeslissing.

badkamerspiegel-basic-frame-wit

De moderne badkamerspiegel – een echte alleskunner zonder compromis

Bij voorbaat willen we zeggen dat we niet overtuigd zijn van goedkope goederen. Daarom raden wij u aan om voor uw badkamerinrichting alleen te vertrouwen op hoogwaardige fabrikanten. Made in Germany designproducten die direct bij de fabrikant kunnen worden gekocht zonder tussenpersonen en tegen eerlijke prijzen zijn ideaal.

Naast eersteklas reflectie en optimale precisie, moet uw badkamerspiegel ook gemaakt zijn van de beste materialen en voldoen aan de Duitse spiegelnorm. Grootte en vorm zijn over het algemeen een kwestie van smaak of afhankelijk van je eigen stijl. Toch zijn badkamerspiegels met een tijdloos, minimalistisch design in een rechthoekige vorm in de meeste gevallen de beste keuze. Deze zijn niet alleen puristisch mooi en onopvallend elegant, ze harmoniëren ook met bijna alle inrichtingsstijlen en verfraaien ook kleinere badkamers visueel..

Jouw badkamerspiegel met ledverlichting of op de klassieke manier zonder licht, u kunt natuurlijk ook online bestellen, inclusief eersteklas, deskundig advies. Om dit te doen, moet u kiezen voor een beproefde, Duitse fabrikant die zijn klanten alleen het beste biedt. Met behulp van een praktische spiegelconfigurator kunt u vervolgens met slechts een paar klikken op internet uw badkamerspiegel maken, evenals elke andere spiegel, meestal op maat gemaakt, inclusief geschikte extra uitrusting.

badkamerspiegel classic xxl rechthoekig

Badkamerspiegels zonder verlichting – de klassieker

Een badkamerspiegel zonder licht, die het zonder franjes doet, wordt voor velen als een klassieker beschouwd. Frameloze modellen met hooggepolijste spiegelranden zijn zeer trendy en gewoon tijdloos. Hoewel zo’n badkamerspiegel er wat ingetogen uitziet, kan hij met extra apparatuur wonderen verrichten. U kunt niet alleen een praktische plank voor uw cosmetische gebruiksvoorwerpen of badkameraccessoires aan de spiegel bevestigen, maar ook een aantal handige en innovatieve extra functies selecteren die uw badkamerspiegel ‘s ochtends en’ s avonds tot een onmisbare hulp in de badkamer maken.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de zogenaamde geïntegreerde spiegelverwarming, die ongewenste condensatie op het spiegeloppervlak tijdens het douchen voorkomt. Een frontaansluiting voor föhn en scheerapparaat, een kleine make-upspiegel voor perfecte gezichtsverzorging en het beste make-upresultaat, een digitale klok voor stressvrij plannen en een Bluetooth-ontvanger met structuurgedragen geluidsluidspreker voor uw favoriete muziek in de badkamer behoren ook tot de meest populaire tools voor extra uitrusting.

badkamerspiegel-basic-spiegel-op-maat

Voor een beter zijaanzicht kun je kiezen voor een inklapbare spiegel in de badkamer. Deze heeft extra opvouwbare zijdelen, die desgewenst ook dubbelzijdig kunnen worden gemaakt. Als je wilt, kun je natuurlijk ook een achtergrondverlichting achter de spiegel installeren.

Last but not least moet een goede badkamerspiegel de juiste spiegelsterkte hebben om robuust en duurzaam te zijn in de badkamer. Een hoogwaardig kristal spiegelglas met een spiegeldikte van zes millimeter is een optimale keuze. Afhankelijk van de extra uitrusting is de totale diepte ongeveer 19-20 millimeter en meer. Zijpanelen van roestvrij staal, chroom, aluminium enz. zorgen voor een elegante, holistische look van de badkamerspiegel.

moderne badkamer decor ideeën badkamer spiegel

Badkamerspiegel met LED-verlichting – de moderne alleskunner

Mis je gewoon een badkamerspiegel zonder licht, dan heb je er een nodig met licht, meer bepaald met led-verlichting. Meestal zijn dit badkamerspiegels met geïntegreerde lichtstrips/lichtvelden die boven, onder, opzij of rondom geplaatst kunnen worden. Als je toch niet van led-lichtstrips houdt, kun je kiezen voor een badkamerspiegel met led-spiegellamp. Wat is beter? Het is een kwestie van smaak en je moet de keuze gewoon maken op basis van je persoonlijke behoeften en voorkeuren.

badkamerspiegel met led-spiegel-licht-esta-28-spiegel

Het licht zelf is belangrijker, welke kleurtemperatuur moet het hebben? Men spreekt ook van lichte kleur. Zoals bekend zijn er drie: warm wit, neutraal wit, daglicht wit (koud wit). Deze worden gemeten in Calvin en hebben verschillende effecten op het menselijk welzijn.

Warm licht (onder 3500 K) heeft een hoger aandeel rood licht en werkt ontspannend en rustgevend. Warm wit komt dan ook het beste tot zijn recht als het gaat om sfeerverlichting in de badkamer die een gezellige sfeer creëert. Neutraal wit (vanaf 4000 K) is daarentegen geschikt voor algemene verlichting in de badkamer, die gelijkmatig verdeeld is en zorgt voor een goede zichtbaarheid. En de lichtkleur daglichtwit met een kleurtemperatuur van ca. 5700K en meer is ideaal voor het aanbrengen van make-up, styling en scheren – de perfecte functionele verlichting die u de best mogelijke ondersteuning biedt bij bepaalde activiteiten voor de spiegel.

badkamerspiegel met led verlichting

Met een in de badkamerspiegel geïntegreerde dimmer stel je dan ook de verschillende helderheidsniveaus in die je op dat moment nodig hebt. De perfecte badkamerspiegel met led-verlichting moet natuurlijk energiezuinig en spatwaterdicht zijn, niet verblinden of schaduwen op je gezicht werpen.

Bekijk al deze criteria zorgvuldig voordat u de juiste aankoopbeslissing neemt en zorg voor de perfecte feel-good-factor in uw badkameroase.

sfeer-geleide-spiegel-emotie

Begin elke dag met verfrissende helderheid en een goed humeur en eindig ‘s avonds in een ontspannen sfeer met een meditatief bad. Dankzij uw zeer persoonlijke badkamerspiegel en het geslaagde samenspel met verlichting, badkamermeubels, tegels en wandkleuren staat niets u meer in de weg.

badkamerspiegel badkamerinrichting modern