Elke huiseigenaar weet dat goede verlichting een allrounder is. Het is belangrijk in elke ruimte in huis, maar speelt een bijzondere rol in een badkamer. Het spreekt voor zich dat het juiste licht in de badkamer dringend nodig is, omdat het zowel praktische als decoratieve functies vervult. Kies je bijvoorbeeld de verkeerde gloeilamp voor deze kamer, dan zie je er bleek en lichtgeel uit als je je make-up opdoet. Als een lamp op de verkeerde plek staat of hangt, zal je man zich in de schaduw moeten scheren, wat hem zeker zal irriteren. Je hebt zeker een paar verschillende lichtbronnen in de badkamer nodig om de kamer mooi maar ook functioneel te maken. De grote vraag is hoe je voor de juiste verlichting in je badkamer kunt zorgen. Om deze uitdaging slim aan te gaan, hebben we enkele tips voor je voor het juiste licht in de badkamer. Deze helpen je zeker bij het ontwerpen van een mooie, moderne en vooral goed verlichte badkamer!

Het juiste licht in de badkamer vervult praktische en decoratieve functies.

Badkamer met kroonluchter marmer zwart vrijstaand bad

  • Algemeen advies voor goed licht in de badkamer

We willen onze slimme tips voor badkamerverlichting beginnen met het allerbelangrijkste, namelijk het maximaliseren van natuurlijk licht! Er gaat niets boven natuurlijk daglicht om je humeur te verlichten en het dagelijkse ritme in te stellen dat de waak- / slaapcycli regelt.

Er is een enorme hoeveelheid wetenschappelijke literatuur over dit fenomeen. Daarom is het ideaal om een ​​badkamer in te richten met zoveel mogelijk natuurlijk licht. Zorg ervoor dat je daar brede ramen hebt die het licht vrij laten. Denk bij het plannen of verbouwen van een nieuwe woning eerst na waar uw badkamer het beste kan komen. Moet het naar het oosten of naar het noorden gericht zijn? Of gaat het misschien naar het westen of het zuiden, waar overdag veel zon schijnt? Het licht dat uit het noorden komt is indirect, zacht en diffuus. Zeker het beste voor uw badkamer, toch??

 In de badkamer heb je diffuus, zacht licht nodig dat door brede ramen de kamer binnendringt.

Badkuipen kroonluchter kruk potplant

De beste verlichting in de badkamer is veel natuurlijk licht.

Het juiste licht in de badkamer, veel natuurlijk licht, de beste badkamerverlichting, badkuipkroonluchters

Voordat we ingaan op de specifieke tips voor geschikte verlichting in de badkamer, willen we iets fundamenteels benadrukken over goede verlichting in deze kamer. Houd er rekening mee dat je enkele strategisch geplaatste lichtbronnen nodig hebt. Inbouwspots of spots zijn bijvoorbeeld een must in de moderne badkamer. Ze mogen in geen geval de chique uitstraling verstoren, maar geven tegelijkertijd voldoende diffuus licht af. Combineer plafondlampen met wandlampen naast of boven de spiegel. Zo heb je voldoende licht bij het scheren of tandenpoetsen, tijdens het aanbrengen van make-up en het stylen van je haar. Kies je voor led-verlichting, dan zit je altijd aan de veilige kant. De LED lampen gaan lang mee (20 tot 40 jaar), energiebesparend en hebben een positief effect op je humeur. Vooral als je kiest voor kleuren met verschillende kleurtemperaturen en deze in de badkamer mengt. Dan heb je bijvoorbeeld lichte, witte tinten om make-up op te doen en te scheren en warme, gelige tinten om te ontspannen.

 Vertrouw op verschillende lichtbronnen in de badkamer.

Geschikt licht in de badkamer verschillende lichtbronnen natuurlijk licht kroonluchters spiegellampen

Veel natuurlijk licht zorgt ervoor dat elke badkamer er helder en uitnodigend uitziet.

Bijpassend licht in de badkamer veel natuurlijk licht helder en uitnodigend contrast in wit zwart

  • Praktische tips voor goed licht in de badkamer

Hieronder geven we je praktische tips voor een goede verlichting in de badkamer, die je altijd in gedachten moet houden bij het inrichten, renoveren of moderniseren van je badkamer..

Breng luxe accenten in de badkamer met een kroonluchter

Veel huiseigenaren houden van de luxe die een kroonluchter in een kamer kan brengen. Dit past perfect in een badkamer in retrostijl, maar past ook perfect bij een moderne kamerinrichting. Kiest u voor een kristallen kroonluchter in Parijse chic of kiest u gewoon voor een moderne hanglamp, dan moet u op de hoogte zijn van de huidige veiligheidsvoorschriften voor passend licht in de badkamer. Dergelijke lampen moeten op minimaal 2 m van de badkuip worden geplaatst. Ze moeten ook goed worden beschermd tegen water en opspattend water. Daarnaast is het aan te bevelen dat dergelijke lampen een eigen schakelaar hebben en dat hun lichtintensiteit kan worden geregeld met een dimmer.

 Een kristallen kroonluchter voegt een vleugje luxe toe aan deze badkamer.

Het juiste licht in de badkamer, een minimalistische badkamer in zwart-wit, een luxe touch met een kristallen kroonluchter, een wit bad

De hanglamp moet ca. 2 m verwijderd zijn van het bad.

Bijpassend licht in de badkamer hanglamp design in grijs marmeren stenen muurbad

Verlicht de wastafel goed – wat voor licht heb je daar nodig??

De best mogelijke verlichting voor activiteiten voor de badkamerspiegel wordt geleverd door aan de zijkant gemonteerde lampen die zich ongeveer op ooghoogte van de gebruiker bevinden. Hierdoor blijft geen enkel deel van het gezicht in de schaduw, zoals bij een plafondlamp het geval is. Als de spiegelwand geen optie voor je is, monteer dan de lampen op de zijwanden of overweeg geschikte verlichting boven de spiegel. Lees meer over moderne badkamerspiegels met ingebouwde verlichting. Deze zijn momenteel erg trendy. Probeer het licht aan beide kanten van de spiegel te krijgen, dit werkt het beste.

 De wandspiegels in de badkamer moeten perfect verlicht zijn.

Bijpassend licht in de badkamer twee wandspiegels perfecte verlichting wandlampen dubbele wastafel

 Mooi voorbeeld van moderne badkamerverlichting.

Bijpassend licht in de badkamer dubbele wastafel marmeren blad slimme verlichting wandlampen inbouwspots

De ruimte rond de ijdelheid kan klein zijn, maar deze kan volledig worden benut en echt goed verlicht..

Bijpassend licht in de badkamer, kleine kamer, moderne wastafel, echt goed verlicht.

Geschikt licht in de badkamer, kleine wastafel, modern design, echt goed verlicht

Verlicht de douche en het bad goed

Maak uzelf vertrouwd met de bouwvoorschriften voor lampen boven badkuipen en bubbelbaden, want deze zijn echt heel streng. Maar dat is wel belangrijk voor je veiligheid in de badkamer. Over het algemeen is het niet mogelijk om open of hangende lampen boven badkuipen te plaatsen. Dit is waar ingebouwde verlichting om de hoek komt kijken. Plafondspots kunnen bijvoorbeeld uw nummer één keuze zijn voor badkamerverlichting. Deze zijn eenvoudig te monteren en zorgen voor een zacht licht in de badkamer. Bovendien moet hun licht worden teruggebracht tot het vereiste niveau en worden gedimd. Kortom, vertrouw op moderne oplossingen voor passende verlichting in de badkamer en u zult zeker nooit spijt krijgen van deze beslissing!

Plafondspots en ingebouwde badkamerverlichting zijn momenteel erg in de mode.

Het juiste licht in de badkamer Plafondspots, inbouwverlichting, zijn erg trendy in de moderne badkamer

De donkere doucheruimte kan dankzij de juiste verlichting op een moderne en ietwat mystieke manier worden ingericht.

Bijpassend licht in de badkamer, donkere doucheruimte in zwart, bijpassende verlichting, modern, ietwat mystiek

Volg onze slimme praktische tips voor goed licht in de badkamer en je hebt een functionele kamer vol charme en moderniteit. De redactie van Freshideen wenst je dat!

 Zo’n mooie en goed verlichte badkamer laat niets te wensen over!

Het juiste licht in de badkamer is zeer modern en goed verlicht. Ingebouwde verlichting, badkuip, raam, natuurlijk licht

 Bijpassend licht in de badkamer, modern badkamerdesign, inbouwverlichting, chique badkamermeubel, glazen wand

Bijpassend licht in de badkamer, modern badkamerdesign, inbouwverlichting, chique badkamermeubel, glazen wand

Je kunt ook andere ideeën voor slimme badkamerverlichting bewonderen!

Het juiste licht in de badkamer Spots in de moderne badkamer Ideeën voor slimme badkamerverlichting

Geschikt licht in de badkamer mooi modern vormgegeven kamer ingebouwde plafondverlichting

Geschikt licht in de badkamer mooi modern vormgegeven kamer ingebouwde plafondverlichting

Bijpassende verlichting in de badkamer vrijstaande badkuip hanglamp houten wand

 Deze hanglampen zijn perfect voor de badkamer in retrostijl.

Bijpassend licht in de badkamer in retro stijl hanglampen ijdelheid wandklok witte bloemen kast in de spiegel

 Uniek mooi in retrostijl!

Bijpassend licht in de badkamer in een retro-stijl badkuip hanglamp oven

Vintage stijl gecombineerd met een flinke dosis moderniteit.

De juiste verlichting in de badkamer combineren met vintage stijl en moderniteit

Bijpassend licht in de badkamer vintage stijl