Een vrijhangende wastafel is een type badkamermeubel dat aan de muur wordt verankerd. Het zakt niet naar de vloer, zoals bij standaard wastafels het geval is, waardoor de illusie ontstaat dat het in de ruimte zweeft. De vrijhangende wastafel met onderstel wordt door zijn strakke en eenvoudige lijnen veelal geassocieerd met eigentijdse ontwerpen. Met zo’n enorme verscheidenheid aan stijlen, kleuren, materialen, vormen en maten, is de vrijhangende wastafel van vandaag niet langer alleen bedoeld voor moderne badkamerstijlen. Naast een hoge esthetiek heeft zo’n meubel ook een aantal praktische voordelen. Of u nu een grote master-badkamer in spa-stijl of een kleine damestoilet verbouwt, een vrijhangend badmeubel en badmeubel zijn misschien wel de perfecte keuze voor u. In het artikel van vandaag gaan we de belangrijkste voordelen schetsen, zodat u een weloverwogen definitieve beslissing kunt nemen.

Is dit meubel iets voor jou??

Vrijhangende wastafel met onderbouw voor een stijlvolle badkamer, modern en chic in mat zwart en hout

Een vrijhangende wastafel met onderkast laat kleine ruimtes groter lijken

Doordat vrijhangende wastafels aan de wand worden gemonteerd, ontstaat er een ononderbroken vloeroppervlak. Hierdoor voelt de badkamer ruimer en luchtiger aan. Slechts een paar centimeter ruimte onder je Wastafelmeubel kan helpen om het minder omvangrijk en meer gestroomlijnd te maken.

En wanneer gekozen wordt voor een monochrome kleur voor de kast, de vloer en de muur, lijkt de ijdelheid een natuurlijk verlengstuk van zijn omgeving, waardoor de hele ruimte nog breder en opener aanvoelt.

Een vrijhangende wastafel creëert de illusie van extra ruimte

Vrijhangende wastafel met onderstel voor een stijlvolle badkamer, minimalistische en chique badkamer

Dat gezegd hebbende, betekent dat niet dat je een grote ijdelheid moet kopen voor een kleine badkamer. Dit is gewoon niet ideaal voor ruimtegebruik. Aan de andere kant kan een kleine wastafel in een grote badkamer echt verloren gaan in het ontwerp of is het geen geschikte opbergoplossing.

Bedenk daarom bij het kiezen van de maat welke functie het meubelstuk in uw badkamer moet vervullen. Als u een grote hoofdbadkamer verbouwt, is een dubbele wastafel misschien de beste keuze. Maar als je een kleinere gastenbadkamer renoveert, heb je waarschijnlijk maar één wastafel nodig.

Als opbergruimte een hoge prioriteit heeft in je badkamer, kies dan voor een hogere wastafel met veel opbergruimte en meerdere lades voor meer orde. Bepaal wat voor u het belangrijkst is en kies vervolgens uw model.

Hoewel deze badkamerinrichting is teruggebracht tot de essentie, geven hoogwaardige materialen de kamer een aura van luxe

Vrijhangende wastafel met onderkast voor een stijlvolle badkamer zwart wit modern trendy

Een vrijhangende wastafel kan op elke hoogte worden geïnstalleerd

Standaard wastafels bieden meestal het beste comfort voor volwassenen van gemiddelde lengte. Daarentegen kunnen vrijhangende wastafels op elke gewenste hoogte worden geïnstalleerd om ouderen, kinderen of gehandicapte leden van het huishouden te huisvesten.

Door deze hoogte wordt het schoonmaken van de badkamer ook kinderspel. Het valt niet te ontkennen dat het gemakkelijker is om schoon te maken onder een vrijhangend badmeubel met een badmeubel. Stofkonijntjes, vuil en schimmel maken geen kans.

Een vrijhangende wastafel, mozaïek tegelvloer en een prachtige marmeren halve wand zorgen voor een frisse, stijlvolle esthetiek

Vrijhangende wastafel met onderstel voor een stijlvolle badkamertegel halfwandig marmer hout stylish

De vrijhangende wastafel is zeer aanpasbaar en aanpasbaar

Door hun minimalistische uitstraling zijn vrijhangende wastafels meestal het beste voor badkamers die al in een eigentijdse stijl zijn ontworpen. Moderne inrichtingsstijlen hebben meestal heldere, rechte oppervlakken, veel neutrale kleuren en bijbehorende accenten. Dit meubel is echter nog steeds zeer aanpasbaar. Het hangt allemaal af van de vorm en esthetiek.

Als het om vloeren gaat, kan dit type ijdelheid ook het leggen vereenvoudigen en meer ruimte bieden voor de presentatie van een mooi vloerontwerp. Als je vloerverwarming wilt leggen is zo’n meubel een absolute aanrader om gevaarlijke oververhitting te voorkomen.

Marmer kan er tegelijkertijd heel eigentijds en vintage uitzien

Vrijhangende wastafel met onderstel voor een stijlvolle badkamer vintage badkamerlook met marmer

Aarzel niet! Plan je een nieuwe badkamer of wil je je oude renoveren, dan is een vrijhangende wastafel met onderstel iets voor jou. Het is precies het moderne symbool voor hoge esthetiek en sublieme stijl in de badkamer.

Vrijhangende wastafel met onderbouw voor een stijlvolle badkamer twee wastafels voor een grote badkamer