hangplanten balkon buiten planten decoreren

Hangplanten balkon – tips welke planten je moet kiezen voor je balkon

Wij zijn altijd gecharmeerd van mooie planten. Het beplanten van het balkon is iets waar elke plantenliefhebber veel belang aan hecht. De hangplanten, nog steeds stoplichtplanten genoemd, zijn op bijna elk balkon te zien. Ben ook dol op bloemen?

Dan iets om op je balkon te gieten en gefascineerd naar te kijken? En heb je hangende bloemen voor op je balkon gekocht? Zo niet, dan krijg je misschien de drang om het te doen!

Fuchsia’s in prachtige kleurtinten

hangplanten balkon roze fuchsia balkonplanten

Hangplanten zijn altijd een echte eyecatcher

hangplanten balkon mooie sierplanten

De zomerse kleuren roepen altijd fascinatie op. Als je een balkon hebt, kun je deze erop zetten en daar een prachtig gekleurde plek creëren. Geraniums, fuchsia’s en petuinia’s zijn hier perfect voor. Geplaatst in bloemenmanden of hanging baskets vervullen ze de rol van prachtige balkondecoratie.

Creëer een frisse flair op je balkon met petunia’s

balkon versier mooie petunia's koele bloempot

De fuchsia’s zijn een uitstekende keuze voor uw balkondecoratie

hangplanten balkon fuchsia decoraties balkon

In de zomer zijn de momenten buiten een waar genoegen. Als u geen tuin heeft, kunt u genieten van uw vrije tijd op het balkon. Hangplanten balkon zijn altijd welkom. De redenen waarom we dit beweren zijn verschillende. Bespaar eerst ruimte. Voor kleine buitenruimtes is dit een enorm voordeel, want daar is nooit genoeg ruimte. En als je niet zonder balkonplanten wilt, dan helpen de hangplanten.

Hangplanten kunnen gebruikt worden om mooie accenten te zetten

hangplanten balkon mooie bloemenmanden bloemen

Stijlvolle decoratie voor op het balkon

hangplanten balkon mooie decoratie-ideeën

 In de meeste gevallen kunnen accessoires niet worden gebruikt om een ​​perfect balkonontwerp te creëren. Wat is een balkon zonder bloemen?! Een onbeplant balkon mist zijn planten! De vraag is hoe je ze het beste kunt positioneren. De bloempotten mogen geen belemmering zijn om vrij op het balkon te bewegen. Vooral op kleine balkons! Als de ruimte beperkt is, is het geen goed idee om de bloembakken op de grond te plaatsen, omdat dit de ruimte verkleint. Het beste is om in dergelijke gevallen de bloemen te laten hangen …

Veel mensen vertrouwen op geraniums

Hangplanten balkon geraniums rood design buiten

Het komt vaak voor dat je zoveel planten op je balkon wilt etaleren dat de vloer niet voldoende is. Wat moet daar gebeuren? Gebruik de lucht! Veel hangende bloemen bloeien de hele zomer. Natuurlijk moet je goed nadenken of je balkon zelfs geschikt is om planten op te hangen. Als het te tochtig is op het balkon, moet u het zonder zo’n balkondecoratie doen. Let er ook op of uw balkon zonnig of schaduwrijk is en kies de planten die erop zullen gedijen.

Verse paarse petunia’s

hangplanten balkon paarse petunia's

De blauwe waaierbloem is ook geschikt als hangplant voor op het balkon

hangplanten balkon blauw waaierbloem Scaevola aemul

Deze decoratie met hangplanten blijkt niet alleen praktisch, maar ook stijlvol te zijn. Hierdoor oogt het balkon levendiger in plaats van simpelweg de bloempotten op de grond of op de balustrade te plaatsen. En het balkon ziet er interessanter en origineler uit. Ze creëren een uniek paradijs van kleuren en geuren!

Versier het balkon met hangplanten

balkon versieren hangplanten schommel hout

Een lust voor het oog

hangplanten balkonpetunia's fris gekleurd

Onder de witte petunia’s zijn er enkele in paars

 balkon versieren hangplanten petunia

Combineer verschillende balkonplanten 

Versier de balkonhangplanten combineer gekleurde bloemen

Dus je decoratie is charmanter!

hangplanten balkon combineren verschillende bloemen