De huwelijksuitnodiging van je beste vriend of collega is onlangs binnengekomen en je denkt al aan etiquette en een passend huwelijkscadeau? Maak je geen zorgen! Een perfecte bruiloftsgast zijn is niet zo ingewikkeld als je zou denken. Je moet slechts een paar gedragsregels volgen en deze 10 belangrijke no-go’s uit onze kleine huwelijksetiquette in acht nemen. De rest is gewoon een goede portie goed humeur en veel echte genegenheid voor de bruid en bruidegom.

#1 No Go: Draag een witte jurk of kostuum

Trek als vrouw nooit, maar echt nooit, een witte jurk of pak aan als je op een andere bruiloft bent dan die van jezelf. Want het is waarschijnlijk een ongeschreven wet dat wit alleen voor de bruid is weggelegd. Als je er ook helemaal stralend in het wit uitziet, is het heel goed mogelijk dat je de show steelt van de bruid en haar mooiste dag in het leven verpest.

Uit de huwelijksetiquette: wit is een duidelijk taboe voor bruiloftsgasten!

witte jurk bruiloft etiquette fouten

#2 no go: de bruiloft aanzien voor een nachtclub

Zelfs avondjurken die te extravagant zijn en te diepe halslijnen horen niet thuis op een bruiloft. Probeer je elegant maar matig te kleden en trek niet per se ieders aandacht met je outfit. Het is een zeer belangrijke dag voor het bruidspaar en daarom moet je je niet gedragen als de derde belangrijkste persoon op het feest.

En ja! Dit geldt ook voor familieleden en goede vrienden van de bruid of bruidegom.

Te veel sexiness is gewoon niet op zijn plaats op een bruiloft

regels voor huwelijksetiquette voor jurken

#3 No Go: Verschijnen in het zwart

Volgens de huwelijksetiquette is zwart de tweede kleur die niet goed past bij een bruiloft. Vooral als je een lange zwarte jurk aan hebt, geeft het een sombere stemming op deze heldere dag en ziet het er op de een of andere manier ongepast uit. Zelfs de little black dress kan voor deze gelegenheid in de kast blijven. Als je helemaal zwart wilt dragen op een bruiloft, kun je het beter alleen als een subtiel accent gebruiken, met glinsterende pailletten, glanzend brokaat of kleurrijk borduurwerk. Dus je outfit wordt niet geassocieerd met verdriet, maar ziet er behoorlijk plechtig uit.

Chique gothic-jurken zijn geschikt voor andere feesten, niet voor bruiloften

lange zwarte jurk trouwetiquette

#4 No Go: Breng een date

Het is gewoon ongepast om je nieuwe date mee te nemen naar een bruiloft, vooral als je ze niet van tevoren hebt laten weten. Neem dus alleen iemand mee als je specifiek bent uitgenodigd “met begeleider” en alleen met voorafgaande aanmelding. Onderschat niet dat een extra huwelijksgast extra geld kost voor het bruidspaar en onaangekondigd voor wanorde en extra onrust kan zorgen. En niemand wil zoiets.

#5 No Go: de mobiele telefoon onderschatten als storende factor

De verleiding om veel mooie foto’s en video’s van de bruiloft te maken met je eigen smartphone is al groot. Wij begrijpen dat. Maar je moet jezelf nog steeds bij elkaar rapen en je mobiele telefoon zo mogelijk met rust laten. Zet deze indien mogelijk op stille modus en speel niet de trouwfotograaf. Het bruidspaar heeft er zeker al een vakman voor ingehuurd.

Wees discreet en overdrijf niet met je telefoon!

mobiele telefoon bruiloft etiquette

# 6 No Go: post op Facebook, Instagram en Co.

Wees vooral voorzichtig met berichten op sociale media. De bruiloft is een zeer belangrijke privé-aangelegenheid en de bruid en bruidegom moeten zelf beslissen wanneer, waar en welke foto’s ze publiekelijk willen laten zien. Het is met name niet toegestaan ​​om foto’s van de bruid voor de bruiloft op internet te plaatsen, maar ook alle andere foto’s van de bruid en bruidegom mogen niet zonder toestemming worden gepubliceerd.

Foto’s van de bruid zijn over het algemeen een lastig iets

social media foto's bruiloft etiquette regels

#7 No Go: Geniet van alcohol in bulk

Hierbij geldt zeker: Drink alcohol alleen met mate en niet in bulk! Het maakt niet alleen een extreem slechte indruk als je dronken door de huwelijksgemeenschap loopt, maar je kunt de hele huwelijksplanning in gevaar brengen. Je doet ook niets goeds voor je eigen reputatie bij vrienden en kennissen. Als u alcohol niet goed verdraagt ​​of snel aangeschoten wordt, drink dan niet op een lege maag en neem lange pauzes. Wat ook helpt, is om vaker een glas water te drinken.

Alcohol mag alleen dienen als toast en een goed humeur op een bruiloft

bruiloft regels no goes

#8 No Go: huwelijksgeschenken die te groot en te zwaar zijn

Denk niet dat grotere geschenken je gelukkig zullen maken. Op je eigen bruiloft ben je behoorlijk druk en heb je veel energie. Het laatste wat de bruid en bruidegom nodig hebben, zijn zware geschenken die niet alleen veel ruimte innemen, maar ook moeilijk te dragen zijn. Denk dus goed na voordat je het huwelijkscadeau krijgt. We raden je aan om toch iets uit de cadeaulijst van de bruid en bruidegom te kiezen.

Bezorg het bruidspaar geen overlast met uw cadeau!

huwelijksetiquette huwelijkscadeau idee

#9 no go: klagen en godslastering

Het kan zijn dat u in uw dagelijks leven over iets klaagt of over iemand roddelt. Op een bruiloft is dit allemaal een van de absolute no-go’s. Het is tenslotte zo’n mooie dag voor de twee echtparen en je hebt niet het recht om het te verpesten met onaangename woorden en daden.

Constant fluisteren laat ook geen goede indruk achter

klap godslastering no go huwelijksetiquette

#10 No Go: Te vroeg vertrekken

Het zegt niet dat je tot het einde op het feest moet blijven. Het is echter aan te raden om het huwelijksfeest niet te vroeg te verlaten, zeker als je daar geen goede reden voor hebt. Wacht in ieder geval tot de bruidstaart is aangesneden. Veel pasgetrouwden nemen het te persoonlijk op en voelen zich misschien zelfs beledigd. Als je echt weg moet, praat dan met de bruid en bruidegom. Heel erg bedankt allebei en excuses voor het vroeg vertrekken met felicitaties en knuffels.

Houd je aan deze regels, zodat het gezicht van de bruid er uiteindelijk niet zo uitziet!

geen regels voor huwelijksetiquette

Extra tips:

  • Als je een huwelijksuitnodiging ontvangt, accepteer of annuleer dan tijdig.
  • Kom niet te laat voor de bruiloft en als je dat doet, wees dan heel stil en onopvallend.
  • Geef nooit een lange of gênante toespraak tijdens het roosteren.
  • Gedraag je beleefd, zelfs met mensen op de bruiloft waar je anders niet tegen kunt.

Doe je best om echte waarde toe te voegen op deze zeer belangrijke dag in het leven van het nieuwe gezin. Vermijd fouten zoals deze 10 no-go’s uit onze huwelijksetiquette en breng de bruid en bruidegom niet in verlegenheid. Zelfs als je iets niet leuk vindt aan huwelijksplanning of je houdt niet van een bepaalde gewoonte, blijf erbij en maak er deel van uit. Een bruiloft is een van de zeer speciale dagen van elke bruid en bruidegom en moet daarom volledig voldoen aan de wensen en ideeën van de twee pasgetrouwden.

Uiteindelijk bepalen de bruid en bruidegom de huwelijksregels!

huwelijksetiquette bruid en bruidegom