De trend gebak macaron is al jaren een absolute klassieker onder de desserts. Deze snoepjes zijn niet alleen in Frankrijk te koop, maar ook wereldwijd. Het is vooral interessant dat de populariteit van macarons in de loop van de tijd enorm is toegenomen.

De zoete verleidingen zijn niet gemakkelijk te bereiden, integendeel! Jaren geleden werd de macaron in Parijse stijl grotendeels met de hand bereid. Hieronder willen we u interessante informatie geven over de geschiedenis van dit gebak en stap voor stap uitleggen hoe het vandaag wordt bereid volgens een origineel Frans recept. Want daarachter schuilt een unieke culinaire traditie die bewaard moet blijven voor de volgende generaties.

Sfeervol en lekker van binnen en van buiten

gekleurde vormen van macarons recept

De geschiedenis van de macarons

Het woord macaron komt uit het Italiaans en betekent fijn deeg. Het Italiaanse woord (am) maccare wordt vertaald als crush of crush. Dit kleine gebak is populair sinds het begin van de 20e eeuw. Het traditionele gebak ziet eruit als een klein dubbel plakje met een laagje room ertussen.

Maar de eerste macarons waren eenvoudige koekjes gemaakt van amandelmeel en hebben een lange geschiedenis achter de rug. De snoepjes werden voor het eerst gepresenteerd in 1660 door een man genaamd Pâtissier Adam uit Saint-Jean-de-Luz. Hij bood dit aan op huwelijksfeesten. De chefs van de Franse familie Dalloyau, die later het gelijknamige patisseriebedrijf oprichtten, voegden in 1682 ook macarons aan hun assortiment toe en deze werden een echte hit. In het midden van de 20e eeuw ontstond het idee om de twee delen van de macarons te combineren met een heerlijke vulling en na verloop van tijd werd het recept verfijnd.

Het originele Franse recept

De bereidingstijd is meestal 40 minuten en de kooktijd ongeveer 10 minuten.

De ingrediënten (voor 4 personen)

– 1 eiwit

– 74 g kristalsuiker

– 42 g amandelpoeder

– 10 g poedersuiker

– 1/2 theelepel voedselkleuring

Kies je favoriete kleurstof

frambozenbereiding van macarons

Zo bereid je de macarons volgens het originele Franse recept:

Stap 1

Meng kristalsuiker en gemalen amandelen in een blender.

Klop de eiwitten schuimig en als het mengsel mooi wit is, is het raadzaam om de kleurstof toe te voegen. De kleurkeuzes voor de macarons zijn rijk en je kunt je favoriete kleur kiezen of gewoon een mooie mix maken.

Let op de precieze voorbereiding

Macarons receptideeën en voorbereiding

stap 2

Je moet de bakmat met boter invetten en de meringue in een spuitzak doen. Dan kun je meringue dots van dezelfde grootte, of meestal hopen genoemd, op de mat strooien. Het oppervlak van de meringuestippen moet glad zijn.

De mooiste vorm krijg je met een spuitzak

recepten voor macarons

stap 3

Laat de meringue dots 15 minuten bakken in de voorverwarmde heteluchtoven op 140 graden.

Het wordt aanbevolen om de vulling in de tussentijd te bereiden. Klop de zachte boter met de handmixer en voeg poedersuiker toe.

Haal de macarons uit de oven en laat ze afkoelen op een bakplaat.

A.Laat afkoelen en de vulling wacht

voorbereiding van buitenaf

Stap 4

Als de macarons zijn afgekoeld, vul ze dan met de juiste vulling en druk altijd twee delen tegen elkaar.

Opslag moet in een luchtige container in de koelkast zijn.

Het eindresultaat zal geweldig zijn!

genoeg voor iedereen

eet smakelijk!

vulling voor macarons

ideeën voor macarons

Macarons voorbereiding foto

roze gekleurde voorbereiding

stappen-voor-bereiding-blauwe-kleur

turkoois-gekleurde-macarons