Geld groeit niet aan bomen. Maar dat betekent niet dat je zelf geen boom van geld kunt maken. Geldbomen zijn een creatieve en unieke manier om geld cadeau te doen aan iemand. Ze zijn geweldig voor verjaardagen, bruiloften, jubilea, babyborrels, housewarmingfeesten en vele andere evenementen. Het beste deel is dat u gemakkelijk uw eigen geldboom kunt maken en personaliseren. Dan wordt je cadeau nog beter ontvangen en tover je gegarandeerd een grote glimlach op het gezicht van de ontvanger.

Als je een geldboom wilt maken, bedek je meestal een kleine kamerplant, tak of piepschuimbol met geld, dat meestal op een aantrekkelijke manier is opgevouwen. Bij een geldboom draait alles om presentatie. Er zijn twee manieren waarop geldbomen tot leven kunnen worden gebracht. Enerzijds kan een “kale” geldboom door de organisatoren zelf worden opgezet, waarbij alle gasten gevraagd wordt hun geldgeschenken eraan te binden. Andere geldbomen zijn geschenken van een enkele gast of een groep gasten en worden tijdens de viering volledig gebouwd gepresenteerd. In het artikel van vandaag laten we je drie knutselmethoden en talloze coole ideeën zien die het geschenk van geld kunnen veranderen van iets dat soms gênant is in iets geweldigs.

Een geldboom is vooral populair bij tieners

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid piepschuim voetbalteam cadeau-ideeën

U kunt elke dag een rekening kiezen, anders de boom vervult een decoratieve functie

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid geldboom cadeau-ideeën

Een onvoltooide geldboom op een feestje

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid, takje gerold met bankbiljetten

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid handgemaakte cadeaugeldbiljetten

Is dit winterbos niet super schattig?

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid kerstcadeau bos geld

Tinker een natuurlijke geldboom van een potplant

Koop gewoon een mooie kamerplant en een bijpassende decoratieve plantenbak. Voor dit doel kunt u een echte geldboom (Crassula ovata) gebruiken, Geluksdaler (Pilea peperomioides) of een geluksbamboe (Dracaena braunii syn. Sanderiana). Als je trouw wilt blijven aan de boomlook, kun je zelfs een bonsai kopen. Plaats de geselecteerde plant in een mooie pot en gebruik vervolgens kiezelstenen, mos of zelfs munten om de gaten en potgrond te verbergen.

Vouw nu de biljetten in accordeonstijl, zet het midden vast met wat bloemendraad en open voorzichtig de twee uiteinden om de vorm van een vlinderdas te krijgen. Bevestig vervolgens de snavels aan de takken van uw plant. Je kunt je geld op een andere manier folden, er zelfs origami’s van maken. Versier ten slotte de plant en de container met andere accessoires zoals linten, tule, kralen, wenskaarten, enz. Onderwerp van het evenement fit.

Van een citroenboom kun je een geldboom maken

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid citroenboom geld cadeau-idee

Grappige en motiverende decoratie voor het thuiskantoor

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid geld kantoorwerk cadeau

Tinker geldboom van een boomtak

Zoek of koop hiervoor een geschikte tak van een echte boom. Het mag niet te groot of te klein zijn. U wilt dat uw boom er vol uitziet, maar ook niet rommelig met contant geld. Als je een tak van een boom in je tuin, park of bos gebruikt, is het een goed idee om deze eerst met zeepsop te wassen en een paar dagen op een beschutte plaats te laten staan. Zo droogt hij mooi uit en is hij hopelijk vrij van insecten.

Zet de tak vervolgens in een geschikte pot en zet hem vast met aarde, steekschuim of klei zodat hij niet omvalt. Verberg de zichtbare bovenkant weer met mos, kiezels of munten. Als je wilt, kun je de tak van tevoren schilderen om hem visueel aantrekkelijk en decoratief te maken. Bevestig vervolgens de bankbiljetten aan de takken zodat de voltooide geldboom op een echte lijkt. Je kunt de biljetten zelfs vouwen om eruit te zien als bladeren en bloemen. Eindelijk versier de pot mooi, om het feestthema weer te geven.

Pasgetrouwden en jonge ouders zijn altijd blij om allerlei soorten geschenken te ontvangen

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid, tak met veel bruiloftsidee

Tinker een geldboom in volle bloei voor je favoriete persoon

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid Takje met bankbiljetbloemen

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid

Maak een echte geldboom van een piepschuimbal

Een andere populaire methode om geldbomen te maken, waar ook veel winkels de voorkeur aan geven, is het gebruik van een piepschuimbal als basis. Alles wat je nodig hebt is een 15 cm of kleiner piepschuim bal, een dunne houten stok en een bloempot gevuld met schuim. Om het geheel in elkaar te zetten, steekt u het stokje eerst in de pot en vervolgens in de bal. Vouw vervolgens uw rekeningen en stop ze in het piepschuim met behulp van wat bloemendraad. Vergeet natuurlijk niet om het lelijke schuim te verbergen. Het beste van deze geldboom is dat je elk deel ervan kunt versieren – de pot, de stok en de bal. Zelfs als er openingen zijn tussen uw rekeningen, kunt u ze opvullen met nepbloemen of tule.

Vul de piepschuimbal zo veel mogelijk

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid instructies piepschuim bal rekeningen

Vul dan eventuele gaten op met tule en strikken

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid piepschuim boom bal diy

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid piepschuim geld gouden pot

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid piepschuim bal cadeau geld

Gebruik je creativiteit en bedenk een unieke geldboom die meteen in het oog springt. Experimenteer met je keuze van plant of tak. Probeer verschillende materialen om de pot te vullen. Vind de beste visuele combinatie van decoratieve elementen. Zoek zelfs een origamiboek op en kijk welke vormen je gemakkelijk uit bankbiljetten kunt vouwen. De mogelijkheden om geldbomen te maken zijn praktisch eindeloos.

Verras je partner of vriend(in) met een cadeau als geen ander

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid Kerstspar geldrekeningen realistisch

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid kerstcadeau-idee tannenbaum

Laat je origami-vaardigheden ten volle tot uiting komen

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid Kerstboom Kerstgeldlint

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid kerstcadeaukaart wenskaart

Dunne bloemendraad is je beste vriend bij dit knutselproject

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid

Tinker geldboom - creatieve cadeau-ideeën voor elke gelegenheid klein cadeau-idee onder folie