De vakkundig ontworpen decoratie springt altijd in het oog en brengt dat speciale iets in de sfeer. Daarnaast is het zonder twijfel elk seizoen anders, maar blijft het altijd opvallend mooi. Vooral de geslaagde decoratie in een bepaalde ruimte drukt uw stijl en smaak op de best mogelijke manier uit en toont daarmee uw individualiteit. Nu in de herfst zijn er veel van dergelijke mogelijkheden voor u beschikbaar, zodat u uw verbeeldingskracht kunt ontwikkelen als het gaat om kamerdecoratie. In de periode tussen Halloween en oudejaarsavond heb je veel mogelijkheden om je huis dienovereenkomstig in te richten en elk aankomend festival thuis te vieren. Zo kun je een feestelijke sfeer verspreiden in je vier muren en vieren in een geweldige sfeer met familie en vrienden. Op onze website vind je tal van leuke decoratie-ideeën voor elke gelegenheid. In het artikel van vandaag willen we echter de verschillende opties bespreken om de schoorsteenmantel te versieren en er een blikvanger van te maken. Ben je al nieuwsgierig?

 Verspreid een feestelijke sfeer met de juiste haarddecoratie in je vier muren

Open haard decoratie Kerst

Elke haard op zich is een echte blikvanger in de kamer. En als het versierd is, trekt het meteen ieders aandacht. In de meeste gevallen staat de haard centraal in de woonkamer en straalt deze haar warmte door het hele huis uit. Het is altijd gezellig en gezellig zitten voor de knisperende open haard, overdag een boek lezen of ‘s avonds een glas wijn drinken, zelfs luieren.

De muurruimte boven de open haard kan goed worden gebruikt en mooi worden ingericht

Versier de schoorsteenmantel en het muuroppervlak erover

Zowel het wandoppervlak boven de open haard als de schoorsteenmantel zelf kunnen voor heel verschillende gelegenheden en feestdagen prachtig worden gedecoreerd. Hier kan de stijl van decoratie sterk variëren – van rustiek tot retro tot modern. En wanneer een vakantie voor de deur staat, moet de schoorsteenmantel de plechtige gelegenheid aanduiden. In de volgende regels willen we je precies uitleggen hoe je dit doet.

Een ingetogen schoorsteendecoratie met kleurrijke herfstbladeren kan ook in het oog springen

De schoorsteenmantel siert de herfstbladeren opvallend

Versier in de herfst de schoorsteenmantel met de geschenken van de natuur

Kies dit najaar voor een natuurlijke haarddecoratie en je kunt niet fout gaan. Om de echte herfstflair in huis te halen, heb je passende sieraden nodig met de geschenken van de natuur. Zet een paar boomtakken met felgekleurde herfstbladeren in een vaas, zet er een gele sierpompoen naast en rond dit geweldige arrangement af met prachtige herfstbloemen in warme kleuren. Chrysanten zijn altijd de eerste keuze van veel vrouwen als het gaat om kamerdecoraties met prachtige herfstbloemen. En terecht, want deze betoverende tuinbloemen brengen veel frisheid en natuurlijkheid in elk huis. Ze staan ​​prachtig op de schoorsteenmantel. Vergeet er niet wat eikels, kastanjes en dennenappels op te strooien en je schoorsteendecoratie is helemaal af!

 Schik wat pompoenen naar grootte op de schoorsteenmantel en je hebt al een herfstdecoratie in huis

Schik pompoenen op de schoorsteenmantel

Uitgeholde pompoenen met waxinelichtjes mogen niet ontbreken op de schoorsteenmantel voor Halloween. Maar zelfs pompoenen die niet zijn uitgehold, gerangschikt op grootte, zien er geweldig uit! Ze kunnen vergezeld gaan van andere symbolen van het horrorfestival, zoals spinnen en spinnenwebben, muizen en skeletten, die allemaal een angstaanjagende sfeer creëren en echte blikvangers zijn voor jong en oud.

Hier kunnen de kinderen snoep en kleine cadeautjes ontdekken op Sinterklaasdag

Versier de schoorsteenmantel met Sinterklaaskousen

Kort nadat we het horrorfestival met vrienden hebben gevierd, begint de verwachting van het grootste familiefestival. Daartussenin is echter Sinterklaasdag. De feestelijke sfeer is in de aanloop naar kerst overal in huis voelbaar, maar de schoorsteenmantel moet je speciaal voor de gelegenheid versieren. Glinsterende slingers en sterren, kleine dennentakken en kegels, veel kaarsen maken deel uit van de kerstversiering voor de schoorsteenmantel. Minstens een week voor Sinterklaas moeten er rood-witte kousen op de schoorsteenmantel hangen, want de kleintjes kijken uit naar de kleine verrassingen die erin zitten op 6 december. Met Kerstmis kun je de haard zelfs wat royaler decoreren. Groene dennentakken, glinsterende bollen in alle mogelijke kleuren, kleine en grote sterren sieren de schoorsteenmantel in de voor dit festival typische kleuren wit, rood en groen. Elk thematisch geselecteerd decoratief element staat op de juiste plaats op de schoorsteenmantel. Je kunt je fantasie de vrije loop laten met zijn sieraden.

Het schijnt en schittert overal – Kerstmis kan niet ver meer zijn!

Kerstversiering open haard kaarsen Kerstboom

Oud ontmoet nieuw op de schoorsteenmantel

De tot nu toe getoonde decoratie-ideeën hebben voornamelijk betrekking op de klassiek vormgegeven schouw, die van begin oktober tot eind december is gedecoreerd en aan het licht is gebracht. Maar laten we niet vergeten dat je de schouw in elk seizoen stijlvol kunt decoreren en zo je persoonlijke smaak kunt uitdrukken. Gebruik de muurruimte boven de haard en hang een mooi schilderij op dat je bijzonder mooi vindt. Versier vervolgens de schoorsteenmantel met geschikte decoratieartikelen, souvenirs en souvenirs of met uw favoriete familiefoto’s en rond uw schoorsteendecoratie af met verse bloemen. Of heb je liever groenblijvende kamerplanten in mooie potten? Onze decoratietips lijken hier overbodig, want iedereen kan dit naar eigen smaak, stijl en persoonlijke voorkeuren.

Versier de haard zodat deze een eyecatcher wordt in de kamer

Open haard versier blikvangers in de kamer

 Laat je vindingrijkheid de vrije loop en creëer deze schoorsteendecoratie die je nauw aan het hart ligt. Dan weet je zeker dat je vrienden en familie het ook leuk zullen vinden! Scroll nu naar beneden en laat je verder inspireren door onze geweldige decoratie-ideeën voor de open haard!

De moderne open haard kan ook stijlvol worden ingericht

stijlvolle haarddecoratie spiegel boven schoorsteenmantel

schoorsteenmantel versieren kaarsen muur spiegel bloemen

Schoorsteenmantel versieren wandspiegels bloemen

ongebruikelijke maar stijlvolle decoratie boven de schoorsteenmantel

 Laat je stijl en smaak zien door de schouwdecoratie

versier de schoorsteenmantel stijlvol

 Een schilderij op de schoorsteenmantel rondt de minimalistische decoratie op de open haard af

schoorsteenmantel stijlvol persoonlijk schilderen

Zet je favoriete familiefoto’s in de schijnwerpers door ze boven de schoorsteenmantel te hangen

Versier schoorsteenmantel met familiefoto's

 Of wil je daar een grote spiegel hebben?

Mantelpiece versier wandspiegels hang eyecatchers

De schoorsteenmantel versieren wandspiegels hangen opvallende ideeën

Schoorsteenmantel versieren wandspiegels

 Sneeuwt het buiten? Alleen een schilderij kan zoveel emoties oproepen….

Schouwmantel schilderij besneeuwd landschap

Versier de schoorsteenmantel opvallend

Versier de schoorsteenmantel bescheiden

Breng de magie van Kerstmis in je kamer met bijpassende haarddecoraties!

Magische kersthaard versieren

versier de schoorsteenmantel ingetogen

Schoorsteendecoratie schilderen

Decoratieve artikelen souvenirs schoorsteenmantel

Plattegrond schoorsteenmantel van brandhout naast open haard

prachtige decoratieve schoorsteenmantelstijl