In de zomer heb je cadeaus uit de natuur waar je met volle teugen van geniet. Dit zijn de prachtige kleuren van de bloemen. Je kunt er niet genoeg van hebben! We raden je ten zeerste aan om je fantasie de vrije loop te laten en goed na te denken over waar je die kunt gebruiken.

Heb je al gedacht aan bloemdecoraties voor de ramen? Dit is een geweldige strategie om uw huisgevel in de zomer wat meer pit te geven. Kijk welke geweldige voorbeelden we voor je hebben gevonden!

Bloemen als decoratie voor het dakraam

Gebruik je bloemen als raamdecoratie op het dak, dan verfraai je de gevel op een prachtige manier. Je huis ziet er heel bijzonder en origineel uit.

Vul metalen plantenbakken met natuurlijke vezels

raam raamdecoratie gemengde bloemen groene planten sluiter metalen plantenbakken

Vetgedrukte bladeren

Wat de lichtopeningen ook zijn, er zijn enkele algemene leuke strategieën. Je kunt wedden op de bloemen, maar ook op de bladeren voor de geweldige kleur. Er zijn een aantal soorten bloemen die voor dit effect kunnen zorgen.

Planten die gewoon groeien

De raamdecoratie moet leuk zijn en het leven makkelijker maken, niet moeilijker.

Houd deze regel in gedachten bij het kiezen van de juiste planten. De bloemen en groenten die u plukt, moeten gemakkelijk te verzorgen zijn.

Zelfgemaakte plantenbakken van hout zien er bijzonder huiselijk uit

raamdecoratie lange rechthoekige plantenbak houten planken

Maak grote ramen dramatisch

Grote, stijlvolle en absoluut ideale gevels missen vaak drama en emotie. Deco op het raam met verschillende heldere nuances die elke dag leven en veranderen, maakt het geheel idealiter losser!

Zet in op de overvloed

De raamdecoratie met planten moet vol of helemaal niet. Er zijn verschillende strategieën om dit veelgevraagde effect te bereiken. Een mogelijkheid zijn de planten die naar beneden vallen.

Traditioneel huis met één verdieping en perfecte symmetrie

raamdecoratie planten petunia witte plantenbak

Wit voor meer elegantie

Volledig witte ramen zijn een zeer stijlvolle oplossing. Maar soms, en vooral in de zomer, lijkt het erg steriel. Om hier verandering in te brengen zonder klasse en elegantie te verliezen, zijn plantenbakken met groene bladeren en prachtige witte bloemen aan te raden. Hiervan zijn vele varianten op de markt. Sommige zijn trapsgewijs, andere hebben het karakter van een mini-zomerweide. Kijk eens rond en bepaal wat het beste bij jouw raamdecoratie past.

Pasteltinten

Een ander type raamdecoratie dat er stijlvol en klassiek uitziet, zijn de planten in pasteltinten. Er zijn veel geweldige bloemen die geschikt zouden zijn! We houden vooral van de lobelia en jij?

Rustieke luiken en prachtige petunia’s – gewoon de klassieker

Raamdecoratie petunia's hangend aan de vensterbank

Decoratie voor de ramen, maar misschien ook voor de veranda

U kunt dit soort decoratie gebruiken om uw ramen op te fleuren, maar ook de veranda’s. Zelfs deze elementen zouden prachtig met elkaar overeenkomen. Wat maak je ervan?

Gevallen bladeren

Heb je zin in een ietwat bizarre look voor de decoratie op je raam? Hierdoor kan de gevel er ook uniek origineel uitzien. Zoek naar de juiste soorten bloemen en je zult zeker geen spijt krijgen van het resultaat.

Edele bloemen op het witte raam

raamdecoratie lange bloempot petunia symmetrisch

Planten die bij de rest van de raamdecoratie passen

Het is zeker een beetje een gedoe om de decoratie zo in te richten dat de planten prachtig overeenkomen met de rest van de raambekleding. Neem echter de tijd. Zo krijg je een luxe en desgewenst klassieke uitstraling.

Vorm een ​​contrast met de muur

Het is niet ongebruikelijk dat het contrast alles is wat een gevel nodig heeft om er levendiger en mooier uit te zien. Deze creëer je eenvoudig met de bijpassende bloemen. Maar misschien heb je liever het monochrome interieur?

Prachtige lentebloemen voor meer frisheid en levensvreugde

raamdecoratie lente bloemen narcissen hyacinten

Een geweldige mix van verschillende concepten creëren

Zoals je zojuist hebt gezien, zijn er veel verschillende soorten planten die als raamdecoratie kunnen worden gebruikt. Sommige groeien naar boven, andere vallen in cascade. Sommige soorten bloemen vallen op door hun prachtige bloemen, andere vallen op door het geweldige blad. Waarom probeer je niet een combinatie van dit alles te maken??

Haal de bloemrijke schoonheid ook in huis!

raamdecoratie lente bloemen fresia blauweregen binnen

Verf je oude, houten plantenbakken wit voor een harmonieus contrast

raamdecoratie gemengde kleurrijke bloemen leeuwebekken petunia's

Cyclamen geven de vensterbank een zachte, elegante touch

raamdecoratie lange rechthoekige bloempot bloemen één soort

Sprookje met rode geraniums en klimop

raamdecoratie rode geranium klimop

Voor echte bonsaifans die van traditie houden

raamdecoratie traditionele houten plantenbak groene bonsai jonge boom

Prachtige geraniums sieren het rustieke raam

raamdecoratie geraniums blauw raamkozijn rustiek