De dahlia is zeker de populairste herfstbloem, niet alleen hier in Duitsland, maar ook in veel andere landen. Ze wordt vaak de “koningin van de nazomer” en “magische bol” genoemd. Maar zoals het vaak gaat in het leven, heeft de prachtige tuinbloem niet alleen zijn liefhebbers, maar ook enkele tegenstanders. Ze proberen de spot te drijven met hun bloesems en beschrijven de dahlia’s als “ouderwets”. Dit is echter slechts het bewijs dat dahlia’s niemand onverschillig kunnen laten. Ze worden geprezen of berispt. Maar men vergeet vaak dat deze tuinschoonheden hun goed verborgen geheimen hebben. In het volgende willen we precies deze onthullen en u kennis laten maken met 5 weinig bekende feiten over dahlia’s. Benieuwd naar de prachtige tuinbloemen??

Hier is een blik op de weinig bekende feiten over dahlia’s.

Dahlia's Weinig bekende feiten over Dahlia's Mooiste tuinbloemkoningin van de late zomer

De dahlia’s zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. Maar wat er zo bijzonder is aan dahlia’s en hoe je deze tuinbloemen goed verzorgt, vind je hier. De prachtige bloemen van de dahlia’s sieren onze tuinen, balkons en parken en inspireren ons met hun kleuren. Achter deze prachtige herfstbloemen gaan interessante verhalen schuil die je waarschijnlijk niet kent.

Dus houd je eraan en leer de volgende spannende feiten over dahlia’s.

Of het nu buiten in de tuin is of binnen in een vaas, dahlia’s trekken meteen ieders aandacht.

Dahlia's weinig bekende weetjes over dahlia bloemen in verschillende kleuren in vaas tafeldecoraties grote blikvangers

5 weinig bekende feiten over dahlia’s die u moet weten

Feit #1: Er zijn duizenden soorten dahlia

Er zijn meer dan 35 verschillende soorten dahlia’s en nog eens 20.000 gekweekte variëteiten. Deze zijn gecategoriseerd op grootte, bloempatroon en hun gelijkenis met andere bloemen. De wetenschappelijke indeling in 15 klassen of 4 secties is bekend. Dahlia’s zijn ook populair onder de naam georgines. Ze komen vooral voor in Zuid-Amerika, waar ze buiten groeien op de plateaus in Mexico, Guatemala en Colombia. In de tuincultuur hebben deze bloemen een hoge sierwaarde. Dahlia’s zijn ook erg populair als snijbloem omdat ze warme kleuren en een goed humeur in het interieur brengen.

Dahlia’s hebben als snijbloem een ​​hoge sierwaarde.

Dahlia's Weinig bekende feiten over Dahlia's in glazen vaas Snijbloemen hebben een hoge decoratieve waarde

Feit #2: Dahlia’s werden oorspronkelijk geclassificeerd als groente

Dahlia’s zijn vernoemd naar de Zweedse botanicus Anders Dahl (1751 – 1789). Hij categoriseerde de bloemen oorspronkelijk als groenten vanwege hun eetbare knollen. Deze moeten smaken naar een mengsel van aardappelen en radijs. Aangezien we het nog niet hebben geproefd, kunnen we het niet bevestigen! Er wordt ook gemeld dat de dahliabollen een zeer intense smaak hebben die alle zintuigen blokkeert. Bovendien moet hun textuur vezelig zijn. Ons advies: blijf er met je handen vanaf en probeer niet de knollen van de prachtige tuinbloem! Geniet van de schoonheid van de bloemen in plaats van de smaak!

 Bovendien wordt aangenomen dat de dahliabladeren ook eetbaar zijn.

Dahlia Weinig bekende feiten over dahlia's wordt aangenomen Dahliabladeren zijn eetbaar

Feit #3: Dahlia’s zijn een prachtige kamerdecoratie op veel evenementen

De dahlia’s worden gebruikt als tafeldecoratie bij diverse evenementen. Deze prachtige bloemen worden gebruikt om tafels en vensterbanken te versieren. De bloemen staan ​​altijd goed in hoge, elegante vazen. Dahlia’s zijn een populaire tafeldecoratie, vooral bij huwelijksfeesten, niet alleen vanwege hun uiterlijk, maar ook vanwege hun symbolische betekenis. Ze beloven liefde, geluk en gezondheid. Tijdens het Victoriaanse tijdperk waren dahlia’s een symbool van toewijding en een eeuwige band. Tegenwoordig worden ze ook gebruikt als sieraden bij verschillende evenementen om innerlijke kracht, creativiteit en elegantie te vertegenwoordigen. Daarom is er bijna geen herfstbruiloft zonder deze prachtige bloemen op de tafels. Ze worden ook gebruikt voor badges.

 De leukste tafeldecoraties voor bruiloften in de herfst!

Dahlia's Weinig bekende feiten over Dahlia's De beste tafeldecoraties voor herfstbruiloften

Feit #4: Dahlia’s komen oorspronkelijk uit Midden-Amerika en hebben helende eigenschappen

Dahlia pinnata is de nationale bloem van Mexico, omdat de plant voor het eerst werd genoemd in 1615 in oude documenten van dit land. De eerste knollen werden door Spaanse kolonisten in Mexico naar Europa gestuurd. Vóór de uitvinding van insuline (1921) werden dahliaknollen gebruikt om de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes in evenwicht te brengen vanwege hun hoge fructosegehalte. De bloembladen zijn gebruikt om een ​​droge huid, infecties, huiduitslag en insectenbeten te behandelen.

Wist je dat de dahlia’s ook helende eigenschappen hebben??

Dahlia's Weinig bekende feiten over dahlia's hebben helende eigenschappen voor diabetische knollen Bloemblaadjes voor huidproblemen

Feit #5: Blauwe dahlia’s bestaan ​​niet

Dahlia-bloemen zijn er in elke kleur behalve blauw. De poging om blauwe dahlia’s te kweken is nog niet gelukt. Deze bloemen zijn er echter in tal van andere kleuren. De meeste tinten variëren van wit en lichtroze tot geel, oranje en rood tot paars en paars. Soms zijn de bloemen monochroom, maar altijd bijzonder helder. Er zijn variëteiten van dahlia’s waarvan de bloemen gestreept of gespikkeld zijn. Er is één nadeel aan deze exotische schoonheid: ze kan niet tegen vorst en lage temperaturen. Daarom is het de droom van elke dahliakweker om minstens één winterharde of blauwe variëteit te vinden. Maar daar moeten we nog op wachten!

 Dahlia’s worden gekenmerkt door hun verscheidenheid aan kleuren.

Dahlia's weinig bekende feiten over dahlia's verscheidenheid aan kleuren prachtige oranje bloemen op een houten tafel

Met een prachtig boeket dahlia’s zeg je tegen je gekozen partner: “Forever yours!”

Dahlia's Weinig bekende feiten over Dahlia's Mooi boeket Verklaring van liefde Loyaliteit Geluk

 Van de dahlia wordt gezegd dat het de geluksbloem is van het sterrenbeeld Boogschutter in de dierenriem.

Dahlia's Weinig bekende feiten over Dahlia's Fijne roze bloemblaadjes de geluksbloem van het sterrenbeeld Boogschutter

 Dahlia’s brengen meer kleur op je vier muren.

Dahlia's Weinig bekende weetjes over dahlia's in lichtoranje in een glazen pot met kleurrijke kamerdecoraties

 Hoe kleurrijker, hoe mooier!

Dahlia's weinig bekende weetjes over dahlia's kleurrijk mooi in een glazen bakje als kamerdecoratie