Als de lente komt, kreunen mensen met allergieën. Stuifmeel in de lucht veroorzaakt bij veel mensen een allergische reactie. Vooral tussen april en augustus hebben ze het moeilijk. Je lichaam is overgevoelig voor allergenen in de omgeving. Deze omvatten het stuifmeel van bomen, struiken, grassen en granen. Het lichaam van een allergielijder classificeert bepaalde pollen als schadelijk en waarschuwt het immuunsysteem. De gevolgen zijn hoesten, tranende ogen en een loopneus.

Lente allergische astma-triggers en symptoomverlichting

Een erkende allergie dient direct en adequaat te worden behandeld! Anders vordert het en vormt allergisch astma bij 25 tot 40 procent van de patiënten met onbehandelde pollenallergie. Dit staat bekend als een vloerverandering.

Wanneer mensen allergisch astma hebben, wordt het pollenseizoen nog ongemakkelijker. Bij hen bestaat naast hoesten en tranende ogen ook het risico op aanvallen met paniek en levensbedreigende kortademigheid.

Gelukkig zijn er een aantal stappen die u kunt nemen om dergelijke aanvallen te voorkomen. Hier zijn vijf manieren om jezelf te beschermen tijdens het tellen van pollen.

Zorg voor een nauwkeurige diagnose

Allereerst is het belangrijk om precies te verduidelijken of u een allergie of allergisch astma heeft. Gespecialiseerde artsen geven een medische geschiedenis en vervolgens een allergietest. In dit meerfasenproces wordt eerst de medische geschiedenis van de patiënt verzameld met behulp van een vragenlijst. Dit wordt gevolgd door fysieke onderzoeken, waaronder een longfunctietest (spirometrie).

Lente allergische astma-triggers en symptoomverlichting

Bij de allergietesten wordt een priktest gedaan. De meest voorkomende allergenen worden op de huid aangebracht en licht bekrast. Als u allergisch bent, ontstaat er na ongeveer 20 minuten een jeukende zwelling van de huid. Bij een legitiem vermoeden van een allergie vergoeden de zorgverzekeringen meestal de kosten.

Knappe Afro-Amerikaanse man krijgt griepprik

desensibilisatie

Specifieke immunotherapie (desensibilisatie) kan de oorzaak van pollenallergie en allergische astma behandelen. Dit geeft patiënten langdurige verlichting. Meer informatie is verkrijgbaar bij de Duitse Allergie- en Astmavereniging (DAAB). De behandeling bestaat er in feite uit om het immuunsysteem te laten wennen aan de trigger van de allergie. Zo worden de reacties op overgevoeligheid verminderd.

Zorg voor schone lucht

Mensen met ernstige allergische reacties moeten ook proberen de lucht die ze inademen zoveel mogelijk vrij te houden van pollen. Men spreekt van allergenenvermijding. Je kunt pollenroosters bevestigen en de lucht in je interieur behandelen met een luchtfilter. U dient ook zoveel mogelijk te stoppen met roken.

Lente allergische astma-triggers en symptoomverlichting

Train je lichaam en geest

Matige lichaamsbeweging is een geweldige manier om uw luchtwegen te versterken. Ademhalingsoefeningen en ontspanningstechnieken helpen voorkomen dat astma acuut wordt. Ook lichte duursporten zoals nordic walking en joggen zijn zeer geschikt.

Ontspannen vrouw in lotushouding bij het raam.

Geneesmiddelen voor allergisch astma

Voor deze vorm van astma worden dezelfde geneesmiddelen gebruikt als voor niet-allergisch astma: bèta-2-sympathicomimetica worden gebruikt voor acute ademhalingsmoeilijkheden. Ze maken de verkrampte bronchiale spieren los. De bronchiën worden breder. De patiënt kan weer ademen.

Bij langdurige symptomen is het noodzakelijk om cortisone-bevattende middelen herhaaldelijk te inhaleren. Ze verminderen de ontsteking in de bronchiën. Wanneer de getroffenen Astma-spray kopen u bent niet langer afhankelijk van traditionele apotheken, maar kunt deze ook via gespecialiseerde platforms op internet kopen.

Lente allergische astma-triggers en symptoomverlichting

Als de combinatie van bèta-2-sympathicomimetica en cortison niet voldoende is om het dagelijks leven zonder grote ongemakken aan te kunnen, worden aanvullende glucocorticoïden voorgeschreven.

De buitensporige defensieve paraatheid van het lichaam houdt bij de meeste mensen met astma een leven lang aan. Deze chronische ziekte is nog steeds niet te genezen, maar wordt nu heel goed behandeld zonder dat de kwaliteit van leven van de patiënt eronder lijdt. Je kunt ook veel zelf doen door je op een betrouwbare manier aan de voorgeschreven therapieën te houden.