gerecyclede stronk in interieur en decoratie lichtgevende oppervlakken

Gerecycleerde stronk gebruiken in interieurontwerp en decoratie – creatieve ideeën geïnspireerd door de natuur

Wil je een kamer opfrissen? Hoe kan je dat doen? Overigens ook door overgebleven stronken te gebruiken!

Dit herinnert je aan jouw plaats in de natuur en aan onze macht om te beslissen of we het vernietigen of behouden.

De stronken kunnen worden gebruikt als podia in de badkamer. Ze kunnen ook dienen als standaard voor planten in de woonkamer of als tafels of stoelen in de badkamer. Ze kunnen rond een grote houten tafel worden verzameld en een gezellige sociale ruimte creëren. In feite is je verbeelding het enige raamwerk voor de mogelijkheden om de stronken te gebruiken.

Eclectische combinatiemogelijkheden

De boomstronken hebben een groot potentieel. Ze kunnen een geweldig mozaïek maken binnen een creatief interieurontwerp. Stelt u zich de volgende mogelijkheden eens voor: “Plakjes” van hout vormen een pad in uw tuin of enkele gekleurde stronken om uw interieur te bekronen. Je wilt toch wel zo’n funky element, niet??

Deze in fluorescerende kleuren geverfde grenen stoelen zijn bovendien voorzien van spiegeloppervlakken van plexiglas. Ze creëren heel smaakvol de functionaliteit van de boomstronken die opnieuw geïnterpreteerd moeten worden. ‘s Nachts hebben ze buiten een prachtig effect.

Aluminium ontmoet hout

In de stukken van de Israëlische ontwerper leidt de overvloed tot een uitstekend resultaat. Ze creëerde een installatie van enkele cipressenstronken en aluminium objecten en zette ze rond het huis.

Uitgangspunt is de weergave van de moderne manier van houtverduurzaming in een slanke, dwarse aluminium bekleding. Het aluminium lijkt net bloot te zijn gekomen tijdens het gietproces. Een willekeurig visueel spel van verbrand hout en aluminium velgen levert prachtige resultaten op. Geloof het niet?

Dit is ook een symbool van de verbinding tussen het vloeibare aluminium

gerecyclede stronk in interieur en decoratie aluminium hout

Zelfgemaakte meubels van stronken

De voordelen zijn net zo belangrijk als het planten van de bomen. Integreer een stukje natuur in je huis en transformeer het hout dankzij een zelfgemaakt project. Nu zul je echt begrijpen wat het nut is om het opnieuw te gebruiken. De zogenaamde “overbodige” objecten komen weer in gebruik. Dit is waar interesse, focus op de details en duidelijke lijnen samenkomen en prachtige zelfgemaakte stukken creëren!

De auteur van dit project verzamelde boomstammen en gebruikte deze om meubels te maken, zoals een salontafel en spinachtige stoel. De gewenste vorm werd bereikt met een as, beitel en hamer. Nu heeft dit meubel een dubbele betekenis.

Ze zijn milieuvriendelijk en creëren een emotionele, je zou zelfs kunnen zeggen gepassioneerde sfeer

Gerecycleerde stronk in interieur en decoratie fauteuil tafelblad

Rijpaard gemaakt van hout

Boomstronken kunnen ook worden omgezet in organisch ogend speelgoed. Men kan dit gemakkelijk bereiken met de hulp van getalenteerde artiesten.

Het rijpaard van ontwerpster Hilla Shamia is daar een voorbeeld van. Dit is een fantastisch meubelstuk.

Dit straalt nog steeds de natuurlijke schoonheid van de stronk uit

gerecyclede stronk in interieur en decoratie hobbelpaard

Unieke vazen ​​gemaakt van houten stronken

Het rustieke ontmoet het moderne in de onderstaande voorbeelden. De combinatie is absoluut geslaagd en is geschikt voor elk huis. Deze is gemaakt door de ontwerper Trine Andersen. Ze liet zich inspireren door de Scandinavische omgeving. Binnenin zit een keramische mok. Je kunt het daar vandaan halen. Het draagt ​​bij aan de integriteit en de unieke uitstraling. Het benadrukt ook het natuurlijke aspect door te lijken op de bloesem van een bloem.

Je kunt deze vazen ​​prachtig op een vensterbank of op een salontafel in de woonkamer plaatsen

Gerecycleerde stronk in vazen ​​voor interieurontwerp en decoratie

Ontspan zoals in het land

De gemakkelijkste manier om de boomstronken op te zetten is nog steeds de natuurlijke. Dat kan met het stuk Stump Table Nude Tree Trunk Kruk Seat zien. Met een paar planten zoals deze heb je geen bank meer nodig. Ze kunnen worden gebruikt als werkbladen, nachtkastjes en stoelen voor de badkamer. Dit zijn aan de lucht gedroogde stukken hout en hebben een aantal belangrijke bewerkingen ondergaan. Ze werden kunstmatig gedroogd, geëgaliseerd, gladgestreken en zijdelings geschuurd. Het oppervlak is gepolijst. Om nieuwe ideeën tot stand te brengen, hoef je alleen maar een stukje te wandelen en nieuwe stronken te vinden.

Ze werden kunstmatig gedroogd, geëgaliseerd, gladgemaakt en zijdelings geschuurd

Gerecycleerde stronk in ligstoel voor interieurontwerp en decoratie

Loop rond de eik

Waar kun je kunstwerken van hout beter neerzetten dan in de tuin. Elke boom heeft zijn eigen verhaal en elke ring en elk spoor van imperfectie spreekt voor veroudering en de strijd met de natuur.

Baan je een weg met hergebruikte boomstronken zoals op onderstaande afbeelding. Dit voorbeeld komt uit de portfolio van de Sweetlake Interior Design Studio. Nu zullen uw herinneringen een opvallende foto bevatten. In het specifieke geval verloor de klant een eik met een sentimentele waarde en het team bracht deze terug naar hun dagelijks leven in de vorm van deze bestrating voor de weg.

Ben je een liefhebber van hout en golven die de natuur dichter bij je brengen? Wilt u de wijze uitstraling van de stronken in uw huis? Laat de bovenstaande ideeën je inspireren om nieuwe creaties te maken!

  Een zitgedeelte buiten gemaakt van boomstronken – geweldig idee, toch??

gerecyclede stronk in interieur en decoratie tafelkruk buiten     Praktische en ongewone bijzettafel Gerecycleerde stronk in interieur en decoratie bijzettafel compacte stoel

Gegroepeerde krukken van boomstronken en klassieke fauteuils ertussen

Gerecycleerde stronk in interieur en decoratie fauteuil kruk idee natuur

Donker gelakte massieve boomstronk dient als salontafel

Gerecycleerde stronk verweven in interieur en decoratie fauteuil rotan

Elegante, opvallende bijzettafel op poten

Gerecycleerde stronk in interieur en decoratie tafel licht hout natuurlijke vaas

Lage kleine tafel gemaakt van gerecyclede stronk

Gerecycleerde stronk in interieur en decoratie tafelpoten