Een kinderdoop is een geweldige dag voor het hele gezin. Het is een dag vol emoties en positieve gebeurtenissen. Maar laten we eerlijk zijn, het plannen van een doopfeest kan behoorlijk overweldigend zijn, toch? Vooral als je een nieuwe moeder bent en je de hele dag voor je peuter zorgt. Het is al moeilijk genoeg om het menu te plannen, gasten uit te nodigen en na te denken over alle details van de doop. En je moet nog nadenken over de juiste tafeldecoratie. We weten hoe stressvol het organiseren van een doopfeest kan zijn, dus we helpen je daar graag bij. Hieronder vindt u praktische tips en enkele tafeldecoratie-ideeën die uw werk waarschijnlijk gemakkelijker zullen maken. Lees gewoon verder en maak een fantastische decoratie voor de doop van uw kind …

Organiseer een doopfeest en leg speciale nadruk op de tafeldecoraties

Doop tafeldecoratie doop meisje buffet tafel roze decoratie-ideeën

Ideeën voor doopfeesten

De doop van uw kind vieren is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie en daarbij speciale herinneringen te creëren. Hier zijn enkele ideeën over waar u de doop van uw kleintje kunt organiseren:

  • Lunchen in een restaurant.
  • Organiseer thuis een feestje.
  • Huur een balzaal of een kerkzaal.

  • Plan een picknick in het park of een barbecue in je tuin.

Prachtige bloemen als tafeldecoratie bij de doop

Dooptafel decoratie doop bloemen decoratie artikelen

Welke variant je ook kiest, denk aan de decoratie of tafeldecoratie en de accessoires die je nodig hebt zoals uitnodigingen, ballonnen, slingers, servetten etc. en pas de sfeer dienovereenkomstig aan.

Of je nu de voorkeur geeft aan een meer traditionele look in neutraal wit of een rustiek doopfeest wilt vieren, er zijn doopdecoratie-ideeën voor elke stijl.

Subtiele kleuren en religieuze symbolen als accenten

Dooptafeldecoratie doopbloemen kaarsen

Organiseer een thema-doopfeest

Dierlijke motieven

Een doopplechtigheid kan thematisch bepaald worden. De onderwerpen zijn praktisch onbeperkt. Een olifant- of konijnenthema zou perfect zijn voor een kind dat van dieren houdt.

Er is iets onverklaarbaar charmants aan een babyolifant. Er zijn veel ideeën voor het versieren van de doop over dit onderwerp.

Neutrale kleuren

Doopfeesten in een elegant neutraal kleurenpalet kunnen moeilijk te realiseren zijn, aangezien de meeste decoratie-ideeën in roze en blauwe tinten zijn. Maar geef niet op! Denk eerder aan “verjaardagsfeestje” dan aan de doop en je zult heldere, primaire kleuren en gedempte groene en gele tinten vinden.

Eenvoudig een doopfeest organiseren

Organiseer een doopfeest tafeldecoraties versieren de doopingang

Roze en blauw

Doopversieringen in babyroze of blauw geven je doopfeest een klassieke uitstraling. Doopversieringen in roze of blauw kunnen ook opzichtig en brutaal zijn en een funky look creëren.

Doopceremonie voor jongens

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doop thema DIY guirlande buffettafel

Doopceremonie voor meisjes

Dooptafeldecoratie Doopbuffettafel Decko-ideeën

Peter Konijn en Winnie de Poeh

Beide thema’s geven zowel uw doopfeest als uw tafeldecoratie een mooie, traditionele uitstraling. En alle kinderen zullen blij zijn met de grappige motieven.

Doop uitnodigingen

De uitnodigingen kunnen overeenkomen met het gekozen feestthema of er compleet anders uitzien. Bedenk dat goede vrienden en familieleden de uitnodigingen voor de doopreceptie zullen waarderen. Denk dus goed na over het ontwerp van je uitnodigingskaarten.

Doop voor jongens over het onderwerp “Beer”

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie Doopjongenstaart

Buffet tafel

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doopjongen versier de buffettafel

Tafeldecoratie gemaakt van lichtblauwe papieren beren

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doopjongen buffettafel

Gebruik wasknijpers voor de slinger

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doopsel jongen buffet tafeldecoratie

DIY windturbines geven de tafel een speciaal tintje

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie Doopjongen buffettaartOrganiseer een doopfeest tafeldecoratie doopsel jongen DIY decoratie-ideeën

Letters op eetbare koekjes

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doopjongensbuffet

Beren die een bericht afleveren 

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doopjongen teddybeer Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doopjongen

Themataartjes met witte beren gemaakt van glazuur

Doop tafeldecoratie doop eetbare decoratie-ideeën jongenOrganiseer een doopfeest, tips, tafeldecoratie, doopjongensbuffet

Tafeldecoraties voor de doop

Een grote neutrale kamer in een gemeenschapszaal kan moeilijk te decoreren zijn. Als je een van deze hebt gehuurd, let je speciaal op de aankleding. Vul de ruimte met bartafels waar je het feestelijke buffet kunt uitdelen en de taart kunt presenteren. Als de kamer erg groot is, plaats dan alleen tafels in de helft van de kamer. Dat zorgt voor een gezelligere sfeer.

Versier de tafel feestelijk – dat hoort gewoon bij elk doopfeest

Dooptafeldecoratie doopsel jongen tafeldecoratie blauw

Bedek de tafels met witte tafelkleden. Voeg kleine bijpassende accessoires toe met afbeeldingen van kruisen of andere religieuze symbolen.

Het is een religieus feest

Organiseer doopfeest tafeldecoratie doopsel religieuze symbolen jongen blauw

Wijs alleen een tafel aan voor de cadeaus. Voor een schuimend effect plaats je een tule in een pasteltint over een wit tafelkleed. Bovendien kunt u op batterijen werkende kerstverlichting onder de tule verbergen voor een zachte gloed. En de gasten kunnen hun cadeautjes op deze wolkachtige versierde tafel leggen.

Gebruik pastelkleurig vloeipapier om pompons te maken. Leg drie vellen papier op elkaar en begin bij een lange rand en vouw het op een accordeon-achtige manier. Zet de gevouwen bundel papier in het midden vast met een chenille-stengel en scheid vervolgens voorzichtig de lagen vloeipapier. Gebruik een lint om de pompons op verschillende hoogtes over de buffettafel te hangen.

DIY papieren pompons in wit en roze

Dooptafeldecoratie doopmeisje

Stijlvolle doopdecoratie

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doopmeisje buffet tafeldecoratie roze

Zo simpel kan tafeldecoratie zijn

Organiseer doopfeest tafeldecoratie doopmeisje ballon

Dooptaart voor meisjes

Organiseer doopfeest tafeldecoratie doopmeisje roze cake

Maak een papieren slinger om de naam van het nieuwe kerklid aan te kondigen. Knip driehoeken uit karton en plak ze op grotere driehoeken die uit decoratief bouwpapier zijn geknipt. Versier elke driehoek met een letter van de naam van de pasgedoopte persoon met behulp van een stift of door de letters van tevoren af ​​te drukken. Prik gaatjes in de bovenhoeken van de driehoeken en rijg ze op een stuk lint. Hang de slinger in de ingang van de ontvangstruimte of boven de tafel.

Maak een slinger en versier de buffettafel feestelijk

Doop tafeldecoratie doop meisje knutselaar papieren slinger

Gezegend

Tinker doop tafeldecoratie dooppapier slinger

De slinger kan ook gemaakt worden van jute stof in plaats van papier

Organiseer dooptafeldecoraties Doopthema DIY-slinger gemaakt van papier Doopfeest gastheer tafeldecoraties DIY-slinger met doopthema

Nu heb je een aantal handige ideeën verzameld voor decoraties of tafeldecoraties voor de doop. Laat je verder inspireren door onderstaande foto’s en geef een sprookjesachtige doopceremonie!

Laat je verder inspireren en geef een spetterend doopfeest!

Organiseer een doopfeest, tafeldecoratie, dooptaartjes met een kruisbeeld Dooptafeldecoratie doopjongen eetbare letters blauw Dooptafeldecoratie Dooptaartjes blauw glazuur Dooptafeldecoratie Doopjongenstaart blauw Dooptafeldecoratie Dooptaartjes van Kruzefix

Doop tafeldecoratie doop buffet tafel jongen Doop tafeldecoratie Doop elegante tafeldecoratie Dooptafeldecoratie Doopfeest tuinfeest Dooptafeldecoratie Doop Gaten Doopfeest tafeldecoratie doopsel jongen blauw decoratie Doopfeest tafeldecoratie doopsel jongen blauwe accenten witte ballonnen Doop tafeldecoratie doop jongen ballonnen blauw wit Dooptafeldecoratie doopsel jongen blauwe ballonnen Dooptafeldecoratie doopsel jongen blauwe decoratie Dooptafeldecoratie doopsel jongen blauwe wolken

Dooptafeldecoratie Doopkruisbeeld gemaakt van afbeeldingenDoop tafeldecoratie doop meisje roze tafelkleed Doop tafeldecoratie doop meisje osa ballonnen Dooptafeldecoraties Doopthema-delicatessen Doopfeest organiseer tafeldecoraties doopfoto's Dooptafeldecoraties organiseren doop in het wit

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie doopmeisjestaart Organiseer dooptafeldecoraties Doopthema-decoraties in wit

Organiseer een doopfeest tafeldecoratie dooptaart neutrale kleuren Kruzefix Organiseer dooptafeldecoraties doop witte cake