tanden goed poetsen medische mond- en tandverzorgingstips

Zo poets je goed je tanden

Plaque en tandsteen leiden na verloop van tijd tot tandbederf en andere vervelende problemen. Maar is dat goed nieuws of slecht nieuws? Naar onze mening hangt het sterk af van het gezichtspunt. Ja, aan de ene kant is dat niet geweldig.

Maar anders bekeken, als je het gevaar kent, is er een gemakkelijke manier om het te vermijden. Het enige wat je hoeft te doen is je tanden goed te poetsen.

Medische mond- en tandzorg

tanden goed poetsen medische tandheelkundige zorg tips gezonde tanden

Borstel gelijkmatig aan alle kanten

Je moet je tanden van alle kanten en gelijkmatig poetsen. De tandenborstel is ook erg belangrijk. De meeste mensen gebruiken een middelharde tandenborstel en poetsen hun tanden alleen van de buitenkant die zichtbaar is. Eigenlijk verzamelt de plaquette zich echter voornamelijk op de achterkant. Je hoeft niet heel zachtjes en niet heel hard te drukken, maar medium hard.

tandheelkunde van alle kanten

tanden goed poetsen medische mond en tandheelkundige zorg

Er zijn veel mensen die denken dat te hard drukken tandplak kan voorkomen. Maar eigenlijk gebeurt het tegenovergestelde. U kunt uw tanden en, meer specifiek, hun glazuur beschadigen. Dit heeft een aantal negatieve gevolgen.

Het grote belang van de tandenborstel

poets je tanden goed de juiste tandenborstel

Ook het accentueren van de achter- of voortanden is niet toegestaan. Allemaal even belangrijk.

Tips om je tanden te poetsen

tanden goed poetsen tandpasta tandenborstel

De vele verschillende manieren waarop u uw tanden goed kunt poetsen

Nog een goed nieuws: er zijn veel verschillende manieren om je tanden te poetsen. We zullen er enkele bekijken die bij uitstek geschikt zijn om voordelen aan te tonen. Dan kunt u uw individuele, perfecte manier vinden om uw tanden te poetsen.

Gezonde tanden

Poets je tanden goed, mond en tandverzorging

De tandenborstel moet op 45 graden ten opzichte van het tandvlees staan

Hoe u uw tanden goed poetst tips medische tandheelkundige zorg

Bij de eerste variant moet de tandenborstel op 45 graden ten opzichte van het tandvlees staan. De bewegingen zijn licht en lijken op schrobben. Maar zoals ik al zei: je moet niet te strak zitten. Het doel is om zoveel mogelijk afzettingen te verwijderen.

Poets je tanden met lichte bewegingen…

Poets je tanden op de juiste manier tandheelkundige verzorgingstips

De tweede methode heeft ook een draai van 45 graden. Maar dit keer niet naar het tandvlees, maar naar de kronen. Deze methode is vooral geschikt voor mensen met verminderd tandvlees en met veel ruimte tussen de tanden.

… en gebruik dan flosdraad

Poets je tanden op de juiste manier gebruik tandzijde

De derde methode die we u willen voorstellen, is gebaseerd op het rotatieprincipe. De bewegingen zijn hetzelfde als bij het kleuren van cirkels. Ook in dit geval is de plaque vrij gemakkelijk te verwijderen.

Vergeet ook niet je mond te spoelen!

Tanden poetsen op de juiste manier medische mond en tandheelkundige zorg mondspoeling

Combinatie van alle methoden

Als je je tanden goed wilt poetsen, kun je een combinatie van al deze methoden gebruiken. Je moet ook horizontale, verticale en cirkelvormige bewegingen combineren. Je moet ook je tanden reinigen met de speciale draad. Als alternatief kunt u interdentale tandenborstels gebruiken. Speciaal mondwater is ook een alternatief dat u niet mag weggooien. Het is het beste om regelmatig advies in te winnen bij uw tandarts!

Bezoek regelmatig uw tandarts

poets je tanden goed medische tandheelkundige zorg regelmatig

Bewapen jezelf goed voor een goede tandheelkundige zorg

Poets je tanden goed flos tandverzorging