In de zomer willen we zo lang mogelijk buiten zijn en onze batterijen opladen. Het maakt niet uit of u liever in het tuinzwembad zwemt en met vrienden rondhangt of zich terugtrekt op het terras en een paar uur in alle rust geniet, het hangt helemaal van u af. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen manier om te ontspannen en de dagelijkse stress te verminderen. Vandaag willen we u nog een paar ideeën geven over hoe u uw vrije tijd in de zomer comfortabel kunt doorbrengen. Waarom ontwerp je geen veranda in boho-stijl? Aan de ene kant zou dit uitdrukking geven aan je vrije geest en je onconventionele denken. Aan de andere kant heb je er niet veel voor nodig, want voor zo’n kamer heb je de juiste meubels en decoratie in huis. Het enige wat u hoeft te doen is uw creativiteit gebruiken en uw mouwen opstropen. We zullen je geweldige ontwerpideeën geven, je kunt zelf beslissen welke voor jou werken en welke niet!

 Je veranda in boho-stijl moet uitnodigend en erg gezellig zijn.

Boho-stijl veranda comfortabele rotan fauteuil met oud meubilair

Wat is Boho Style precies en waar komt het vandaan??

 

De boho stijl of boho chic is al jaren helemaal terug in de trend. Het beleeft een echte revival, vooral in mode en interieurdesign, en is daarom een ​​onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven geworden. De oorsprong van de boho-stijl gaat terug tot de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, toen de samenleving een verandering doormaakte en de hippiebeweging ontstond.

Het onconventionele artistieke milieu, vooral filosofen, dichters en schilders, kortom de zogenaamde Bohème, organiseerde intellectuele discussies en kwam in opstand tegen de stijve bourgeoisie. Hun onconventionele denken, vrije geest en levensbelijdenis stonden centraal in deze nieuwe beweging.Ze lieten zich oorspronkelijk inspireren door de zigeuners uit Bohemen, die bekend staan ​​om hun levensvreugde en vrijheid. Daarom komt de term Boho Style van “Bohemian”. Het woord staat absoluut voor “onconventioneel”, wat “bohemien” betekent. Dit is een uiting van de innerlijke drang naar meer vrijheid en levensvreugde in het dagelijks leven.

 De boho-stijl is een uitdrukking van de innerlijke drang naar levensvreugde en vrijheid.

Boho-stijl veranda klein gebied hangmat macramé rond vloerkleed twee witte potten met groene planten

Wat betekent de boho-stijl in interieurontwerp??

Wat in de jaren zeventig begon als een bevrijding van de beperkingen van de bourgeoisie, heeft zich in interieurontwerp gevestigd als een nieuwe vorm van leven. Een kleurrijke mix van meubels, stoffen en patronen kenmerkt de boho-stijl in het interieur. Alles mag hier wat zorgt voor een gezellige, uitnodigende en kleurrijke sfeer. Je laat je niet eens afschrikken door een mix van stijlen, ook al gaan meubels en accessoires niet goed samen. Dit betekent dat tegenstellingen zijn toegestaan ​​in het Boho Style interieur. Je kunt een oude tafel naast een moderne bank zetten of zelf kleurrijke woonaccessoires maken. Vooral doe-het-zelf decoratieve stukken in boho-stijl zijn bijvoorbeeld populair. Hiermee kunt u uw individualiteit en creatief denken uiten en een echt unieke sfeer in de kamer creëren, waar u graag vertoeft en die u helemaal niet wilt verlaten! U zult snel ontdekken hoe u deze inrichtings- en ontwerpprincipes kunt gebruiken op de veranda in boho-stijl!

Je zou de tijd op de veranda in boho-stijl kunnen vergeten!

Boho stijl veranda schommel wit textiel groene planten

 Creëer een harmonieuze buitenatmosfeer waar u zich ontspannen kunt voelen.

Boho stijl veranda harmonieuze buitensfeer tafelbank gemaakt van hout

Hoe ontwerp je een veranda in boho-stijl??

Een veranda in boho-stijl kan uw favoriete plek in de open lucht zijn, waar u zich graag terugtrekt en geniet van volledige ontspanning. Hiervoor heb je een vakkundige mix nodig van oud en nieuw meubilair, vooral gemaakt van hout en rotan, plus kleurrijk textiel en veel deco in etnische stijl. Om een ​​”bohemienachtige” look te krijgen, heb je nog steeds een snufje individualiteit en onconventioneel denken nodig!

 Oude meubels van hout en rotan, maar ook kleurrijk textiel met etnische patronen zijn de absolute musthaves op de veranda in Boho-stijl.

Boho stijl veranda oude meubels gemaakt van hout en rotan

Meubels voor de veranda in boho-stijl:

Oude meubels gemaakt van hout en rotan zijn nu in trek voor de veranda in boho-stijl. Kijk eerst eens rond in je huis en bekijk de oude meubels die al jaren ongebruikt in de kelder of op het dak staan. Misschien ontdek je wel een oude rieten bank uit oma’s tijd, die een nieuwe kans verdient. Een rieten fauteuil zou ook de veranda in boho-stijl versieren en een kleine bijdrage leveren aan de gezellige sfeer buiten. Ook een hangmat of schommel en kleine accessoires in een gevlochten patroon slaan daar een goed figuur. Hier bedoelen we interessante tafellampen en bijzettafels die scoren met hun unieke design. Als je zelfs maar een of twee lantaarns in Marokkaanse stijl hebt, is dit het moment om ze te laten zien.

Mooie, zachte tapijten, zelfgehaakte bankhoezen en een scherm in Marokkaanse stijl passen perfect in deze boho-sfeer.

Boho stijl veranda kleurrijk textiel veel kleuren tapijt zelf gehaakte bankhoes Paravent in Marokkaanse stijl

Kleurrijk, kleurrijk … Boho-stijl op de veranda!

Boho stijl veranda tapijt etnisch patroon kleurrijke bank deken kleurrijke decoratieve kussens aangename sfeer

 

Kleurrijk textiel maakt de boho-stijl op de veranda

Veelkleurige tapijten met etnische patronen zijn hier een must. Zachte kussens en plaids, fijn gedessineerd en met franjes, vullen de gezellige flair aan en creëren een uitnodigende en huiselijke sfeer. Macramé wanddecoraties kunnen de boho sfeer benadrukken. Kleine dierfiguren in vintage stijl maken het geheel af. De voorkeurskleuren in boho-stijl op de veranda zijn allemaal natuurlijke tinten, bijvoorbeeld beige, bruin, olijfgroen, kaki en warm grijs. Het kleurenpalet wordt verder aangevuld met verzadigde accentkleuren. Alle tinten rood, oranje, zonnegeel, violet en felblauwe tinten zijn erg populair. Je kon niet fout gaan op de veranda in boho-stijl met zacht textiel en dit warme kleurenpalet!

 Textiel in aardse tinten en versierd met etnische patronen benadrukken de vrije geest op de veranda.

Boho stijl veranda kleurrijk textiel aardenuances etnische patronen benadrukken de vrije geest

 Je kunt zelf een tentje maken voor je kleintjes.

Boho stijl veranda weinig tijd voor de kinderen kleurrijk tapijt mooie kleuren etnisch patroon

Mooie groene planten maken de veranda in boho-stijl nog natuurlijker en vrolijker.

Last but not least willen we de groene planten niet vergeten, want ze zijn ware kunstenaars niet alleen in het interieur, maar ook op de veranda in boho-stijl. Varens, palmen van alle soorten, gelukslelie en Co. brengen een frisse noot in de veranda en creëren daar een aangename sfeer. Je kunt je favoriete planten kweken in potten of hanging baskets en elke dag hun groen bewonderen. Als je groene vingers hebt, raden we er een aan verticale tuin  maken. Binnenkort zie je de groene planten bedankt voor je zorg met nog meer weelderig groen.

 Omring jezelf met weelderige groene planten!

Boho-stijl veranda zeer stijlvol uitnodigend Perzisch tapijt in donkerrood veel weelderige groene planten hout rotan hond

En geniet van de boho sfeer op je veranda!

Boho stijl veranda oude fauteuil kruk kleurrijk tapijt

Volg onze tips voor het ontwerpen van een veranda in boho-stijl en je kunt de hele zomer uren van rust genieten! Dat willen wij jou ook wensen!

 Breng hier in de zomer zoveel mogelijk tijd door!

Boho stijl veranda hanglamp gemaakt van rotan veel weelderige groene decoratieve kussens etnisch patroon lange bank

Veranda in Boho-stijl, volledig houten tafelbank, veel weelderige groene aangename sfeer

Boho stijl veranda vloerkleed in grijs schommelbed kleurrijke sierkussens

Boho style veranda Boho relaxhoek op het overdekte terras twee potplanten

Veranda vloerkleed in Boho-stijl in gebroken wit en bordeauxrode bank kleurrijke deken veel groene planten hanglamp

Boho-stijl veranda smalle kamer kleurrijk tapijt textiel etnisch patroon veel hout rotan

Boho-stijl veranda fauteuil gemaakt van rotan bank rechts weelderige groene planten decoratieve kussens

Boho-stijl veranda houten luifel hoekbank oude ronde tafel vloertegels hanglamp

Boho stijl veranda vloer gemaakt van houten panelen houten tafel houten bank oude metalen stoelen groene planten zitkussens