Minimalisme in inrichting en interieurdesign heeft zich de laatste jaren als stijlvolle trend geprofileerd. Hij betovert ons met heldere lijnen, subtiele kleurstellingen en perfecte ordening. Nu wil men ook in het thuiskantoor een minimalistische ruimtesfeer creëren. Een minimalistisch thuiskantoor ziet er eenvoudig, schoon en luchtig uit. Je voelt je er goed en laat je creatieve denken de vrije loop. In het minimalistisch ingerichte en vormgegeven thuiskantoor heerst een gereduceerd ruimtedesign, precies volgens het motto van de minimalisten “Less is more!”. In het volgende zul je ontdekken waarom alles in het thuiskantoor op zijn specifieke plek moet zijn en chaos en rommel absoluut worden vermeden. Als je inspiratie nodig hebt voor een minimalistisch thuiskantoor, blijf daar dan bij. We hebben voorbeelden geselecteerd van foto’s die het bekijken waard zijn en die je zeker zullen aanmoedigen om je eigen ruimte in te richten voor creatief werk.

Een minimalistisch thuiskantoor wordt gekenmerkt door zijn eenvoudige kamerontwerp.

minimalistisch kantoor aan huis elegante kantoorinrichting lichte kleuren grote glazen deur uitzicht op de tuin

Het staat ook synoniem voor orde en netheid op de werkvloer.

minimalistisch thuiskantoor aantrekkelijke kamersfeer grijs domineert groot pc-scherm bureaustoel van metaal

 

Waarom is een minimalistisch thuiskantoor de beste voorwaarde voor creatief thuiswerken??

Elk thuiskantoor is zo ingericht dat je je er prettig voelt tijdens het werkproces en alles bij de hand hebt. Het doel is eigenlijk dat niets de werkstroom verstoort, beperkt of stopt. Iedereen die thuis werkt zal het hier zeker mee eens zijn. Daarom hebben de beste orde en netheid de hoogste prioriteit in het thuiskantoor. Een rustige en overzichtelijke ruimtesfeer is de beste voorwaarde voor nieuwe creatieve ideeën, een goede concentratie en uiteindelijk voor meer productiviteit. Dit kan worden bereikt in een minimalistisch thuiskantoor. Wetenschappers van Princeton University ontdekten onlangs dat een rommelige en chaotische omgeving ons brein moeilijk maakt om te werken en het afleidt van de essentie. De rommel in het thuiskantoor kan de stress alleen maar vergroten. De gevolgen hiervan zijn fouten op het werk, gebrek aan concentratie en depressieve gevoelens. Het burn-outsyndroom is in dergelijke gevallen onvermijdelijk. Maar wat wel kan helpen, is grondig opruimen en kiezen voor een minimalistisch design in het thuiskantoor.

Een minimalistisch thuiskantoor biedt u de perfecte kamersfeer zonder papierwerk en verwarde kabels.

minimalistisch thuiskantoor perfecte schone, opgeruimde kamersfeer zonder papierwerk en verwarde kabels

 Minimalisme in het thuiskantoor betekent geconcentreerder, efficiënter en minder stressvol werken.

Minimalistisch thuiskantoor, comfortabele bureaustoel, pc, zeer uitnodigende en gezellige sfeer

Laten we het bij het opruimen houden! Dit is vooral belangrijk voor het werken in een minimalistisch thuiskantoor. Daarom moet je je bewust afscheiden van al het overbodige dat je niet voor je werk gebruikt. Opgestapelde boeken, bergen papier en kleine briefjes hier en daar hebben geen plaats in deze kamer. Want de rommel in het thuiskantoor zorgt ook voor rommel en onrust in het hoofd. Je kunt niet helder denken en raakt totaal afgeleid van je werk. Honderden kleine onnodige dingen in de kamer verstoren je denkproces en je kunt niet productief en gefocust werken. Dit moet dus stoppen! Ons advies is om alle nutteloze dingen op te ruimen en weg te gooien! Als u papierloos kunt gaan, hoe beter. Dan heb je geen bestanden, mappen en de gebruikelijke stukjes en beetjes nodig. Je neemt afscheid van chaos en geeft je meer ruimte voor je creatieve projecten.

De organisatie in het thuiskantoor geeft je gedachten vrijheid.

minimalistisch thuiskantoor perfecte orde en netheid geven vrijheid van denken

Je kunt de perfecte werksfeer creëren zonder franje.

minimalistisch thuiskantoor creëer de perfecte werksfeer in de hoek van de kamer, lichte kleuren grijs en wit

 Hoe moet je een minimalistisch thuiskantoor opzetten en ontwerpen??

Na het grondige opruimen komt het eigenlijke kamerontwerp in een minimalistische stijl. Je zult merken dat je veel minder nodig hebt om creatief, gefocust en productief te zijn dan je dacht. Hieronder vatten we kort samen waar je op moet letten bij het inrichten en inrichten van je minimalistische thuiskantoor:

– Meubels in het minimalistische thuiskantoor

Minimaliseer de lijst met benodigde meubels in het minimalistische thuiskantoor. Een bureau, een comfortabele bureaustoel, wat opbergers en een paar planken zijn ongetwijfeld absolute musthaves. Een bank misschien, maar het is meer dan een extraatje om te zien en geen must. Vertrouw op strakke lijnen en een eenvoudig design als het om meubels gaat. Geef de voorkeur aan schone oppervlakken en verberg alles dat u zou kunnen afleiden terwijl u werkt.

Een eenvoudig kamerontwerp is typerend voor minimalisme in het thuiskantoor.

minimalistisch thuiskantoor eenvoudig kamerontwerp veel daglicht bureaulamp één foto over

 Heldere, witte sfeer met elegant zwart kantoormeubilair.

minimalistisch thuiskantoor helder witte sfeer veel daglicht Franse deur elegant zwart kantoormeubilair

– Het kleurenschema in het minimalistische thuiskantoor

Wit is hier de dominante kleur, omdat het neutraal is, licht reflecteert en de ruimte groter doet lijken. Dit is vooral belangrijk omdat ruimtegebrek tegenwoordig een veelvoorkomend probleem is in alle kamers. Zwart, grijs, marineblauw, beige en misschien licht gebeitst hout zijn perfect voor een minimalistisch thuiskantoor. Ze zijn gemakkelijk te combineren met wit. Natuurlijk kun je deze allemaal mixen en matchen en de hoeveelheid van elke kleur variëren om de specifieke look te krijgen die je inspireert. Vermijd flitsende kleurstalen en felle kleuren, deze leiden direct je aandacht af. Subtiele nuances hebben de voorkeur in het minimalistische thuiskantoor.

Licht hout brengt wat natuurlijke warmte in een minimalistisch thuiskantoor.

minimalistische home office licht hout grijze bovenkasten grijze fauteuils zeer aantrekkelijk

minimalistisch thuiskantoor op een kleine ruimte in een nis veel licht hout natuurlijke warmte

 Het is goed te combineren met wit en grijs.

minimalistisch thuiskantoor licht hout met wit en grijs combineert goede rekken

Blijf ook een beetje voorzichtig met de inrichting van de kamer.

minimalistische thuiskantoor kleine decoratie versier voorzichtig een foto die tegen de muur leunt

– Een minimalistisch thuiskantoor moet worden ingericht?

Nee liever niet! Dat is het directe antwoord op de hierboven gestelde vraag. De minimalistische stijl staat geen weelderige kamerdecoratie toe. Misschien wordt het daarom als te koud en onuitnodigend gezien. U kunt uw minimalistische thuiskantoor echter opfleuren met een kleine ruimtedecoratie en de werksfeer een persoonlijk tintje geven. Bijvoorbeeld een kunstwerk aan de muur, een potplant op de vensterbank of op het bureau naast de pc voor meer frisheid in het thuiskantoor. Je kunt ook een leuke foto van je kinderen plaatsen of een foto van je laatste vakantie met je vriend of partner als ze je inspireren in plaats van je af te leiden.

Volg onze tips voor het inrichten en inrichten van je thuiskantoor in een minimalistische stijl! Creëer de ruimtesfeer waarin u creatief en productief kunt werken!

Zorg voor voldoende licht in je thuiskantoor!

minimalistisch thuiskantoor daglicht maar ook kunstlicht hanglampen eenvoudig kantoormeubilair

minimalistisch thuiskantoor veel daglicht lange tafel voor het raam grijze bureaulamp domineert

minimalistisch thuiskantoor aantrekkelijke sfeer wit en grijs worden gedomineerd door licht hout en veel daglicht

Veel daglicht combineer je best met geïntegreerde led-verlichting

Combineer een minimalistisch thuiskantoor met veel daglicht met geïntegreerde ledverlichting

 Je kunt ook ‘s avonds vanuit huis werken.

minimalistisch thuiskantoor geïntegreerde LED-verlichting werkt 's avonds

Versier je minimalistische thuiskantoor met items die alleen positieve emoties bij je oproepen.

minimalistisch thuiskantoor mooie decoratieve objecten roepen positieve emoties op

minimalistisch thuiskantoor ruim thuiskantoor ruimte voor twee personen wit domineert veel licht

minimalistisch thuiskantoor interessant design mix van stijlen glazen bureau witte kleur decoratieve elementen aan het plafond