Bij mooi weer wil iedereen meer buiten zijn, de frisse lucht en het groen van de natuur van dichtbij voelen en genieten. U zult er vast ook zo over denken, daarom richten we onze aandacht nu op allerlei onderwerpen die te maken hebben met tuinontwerp. Elke dag rapporteren we hoe u een oase van rust en ontspanning kunt creëren in uw eigen tuin. Op onze website vind je tal van praktische tips die je kunnen inspireren om je eigen buitenruimte in te richten. Met een online onderzoek vind je ook slimme tips over hoe je strategisch de plek voor een klein eiland van rust kiest en welke meubels daar passen. De kwestie van de bescherming van de privacy blijft zeer actueel, want elke tuinbezitter wil ongestoord buiten ontspannen of vieren met vrienden en familie. We hebben deze aspecten van tuinontwerp al in verschillende artikelen behandeld. Daarom willen we de bijdrage van vandaag wijden aan het ontwerp van een kleine oase buiten.

Dit lijkt bijna een sprookje, maar het is echt!

Oase in de tuin

Tegenwoordig is het niet alleen modern maar ook heel praktisch om de gezellige woonkamer in de zomer naar buiten te verplaatsen. De strikte grens tussen binnen en buiten valt weg en men probeert bij de inrichting van de tuin een naadloze overgang tussen binnen en buiten te bereiken. Deze tendens zal de komende jaren waarschijnlijk aanhouden.

Je richt een zo gezellig mogelijke plek in de tuin in om je in je eigen vier muren te voelen. In de oase in de tuin streef je naar dezelfde huiselijke gezelligheid en comfort die je al in het interieur hebt. Gestoffeerde tuinmeubelen komen hier aan de orde, kroonluchters, kerstverlichting en veel kaarsen benadrukken de charme van de buitenruimte. Kasseien of verharde paden leiden naar het plein. Maar wat buiten de gewenste gezelligheid maakt, zijn de gekozen materialen en de kleuren van de tuin. Hoe u hiermee omgaat, leest u in een oogwenk!

 Bepaal allereerst het ontwerpconcept voor de oase in de tuin.

Buitenkeuken open haard oase in de tuin

  • Eerst moet u het ontwerpconcept voor uw oase in de tuin bepalen.

Wij adviseren u graag vooraf te beslissen wat u precies in uw tuin wilt ontwerpen. Er zijn hier veel verschillende opties om uit te kiezen. Sommige tuinbezitters willen een echte oase van rust buiten, anderen willen een ongestoorde leeshoek. Er zijn echter ook mensen die kiezen voor een gezellige eethoek buiten of een buitenkeuken of tuinbar. Je zou ook een open haard in het inrichtingsconcept kunnen opnemen en zo nog een blikje rustieke gezelligheid in je tuin brengen. In al deze gevallen is het ontwerpproces iets anders, maar het resultaat is altijd bevredigend: je hebt een plek waar je je kunt terugtrekken zoals je wilt of waar je het liever met vrienden viert.

Een tuinbar is geen slecht idee….

Oase in de tuin Maak tuinbars praktisch en aantrekkelijk

 … of liever een open haard met veel zitplaatsen rondom?

Open haarden creëren een oase van rust in de tuin

 Comfortabele buitenmeubels en veel groene planten zorgen voor de rustgevende sfeer.

Oase in de open lucht zorgt voor comfortabel buitenmeubilair

  • Heldere kleuren en veel groen maken je kleine buitenoase nog uitnodigender

Als je buiten een kleine oase van rust wilt creëren, kies dan voor heldere en aansprekende kleuren. Het is bekend dat ze een positief effect hebben op onze psyche en altijd een vrolijke stemming verspreiden. Het bovenstaande afbeeldingsvoorbeeld bevestigt dit alleen maar. Eenvoudige tuinmeubelen met lichte bekleding, een discreet gedessineerd tapijt in wit en blauw, een elegante hangstoel en je wens voor een gezellige plek buiten wordt vervuld. Daarnaast kunt u voor uw kleine oase in de tuin passende decoraties bedenken die perfect passen in het hele inrichtingsconcept. Zo zijn elegante hanglampen en decoratieve items van koper echte eyecatchers die jouw stijl en smaak echt tot uiting brengen. Zijn we iets vergeten? Nee, want zonder prachtige groenblijvende planten zou het ontwerp van dit eiland van absolute rust niet compleet zijn.

Veel groene planten zijn onmisbaar in elk buitenverblijf.

  • De rol van planten bij het creëren van uw openluchtoase

Misschien heb je zelf groene vingers of vertrouw je liever op de vaardigheden van bloemisten en tuinontwerpers? In beide gevallen tellen alleen de goede resultaten, namelijk de kleine oase buiten moet altijd aantrekkelijk en uitnodigend zijn. Om dat te doen, heb je groenblijvende planten en prachtige bloemen nodig die de naadloze overgang van huis naar buiten vergemakkelijken. Het is bekend dat groen de ogen en de ziel kalmeert. Het heeft een enorm en alleen maar positief effect op ons welzijn. Denk bijvoorbeeld aan groenblijvende palmen of hangende varens. Ten eerste zien ze er prachtig uit als decoratie en ten tweede creëren ze op een zeer elegante manier de verbinding tussen tuin en huis. Wij adviseren u dan ook om groene planten mee te nemen in de inrichting van uw oase van rust. Ze zijn absoluut noodzakelijk om praktische en psychologische redenen!

Van deze groene planten kun je nooit genoeg hebben!

groene planten op trappen

 Deze groene planten zijn echte kunstwerken van de natuur!

Oase in de tuin, groene planten creëren echte kunstwerken van de natuur

 Volledige harmonie in tuinontwerp is aan de orde van de dag!

Creëer buiten een oase van rust en bereik perfecte harmonie

  • Meer details die leiden naar een oase van rust buiten

U kreeg toch niet de indruk dat uw oase in de tuin ingebed moest worden in het groen? Verschillende kleuraccenten zijn hier zeker welkom. Met kleurrijke sierkussens kun je kleurige accenten aanbrengen op tuinmeubelen of heb je in de directe omgeving prachtig bloeiende tuinbloemen. Deze versterken de landelijke gezelligheid van uw tuin en brengen er veel charme aan, daarom zijn ze een aanrader!

 Prachtig bloeiende petunia’s en andere prachtige tuinbloemen markeren het pad.

Tuinpad

Last but not least willen we ook nog even uw aandacht vestigen op de verlichting van uw oase in de buitenlucht, want daar zult u ‘s avonds beslist veel gezellige avonden willen doorbrengen. Elegante tuinlampen, inbouwverlichting of kerstverlichting? U kunt kiezen wat het beste past bij de stijl van uw tuinoase. En vergeet niet om altijd te streven naar perfecte harmonie in het ontwerp, want dit is vooral belangrijk voor je innerlijke rust en sereniteit.

Wij wensen u een geslaagd ontwerp van een oase van rust in de tuin en een mooie en veelbewogen zomertijd!

 Het belang van goed gekozen buitenverlichting is enorm.

Oase van buitenverlichting

Geschikte buitenverlichting voor uw warme avonden buiten

Geschikte buitenverlichting

Ook de tuinpaden moeten goed verlicht zijn.

Tuinverlichting Verlicht tuinpaden

 … en correct aantrekken

Maak tuinpaden ideeën voor tuinontwerp

… of ingebed zijn in het groen!

Ideeën voor tuinontwerp

 Ingebouwde tuinverlichting wordt steeds vaker gebruikt.

Ingebouwde tuinverlichting

 Rond de open haard kon je ‘s avonds lang bijpraten met vrienden onder het genot van een fles wijn.

Tuinontwerp open haard

 Banken in het groen zien er verleidelijk uit!

Tuinontwerpideeën kleine oase van rust