wat te doen bij pigmentvlekken tips en oorzaken pigmentvlekken verwijderen

Pigmentvlekken verwijderen met het “Sneeuwwitje Dieet”

Wij houden van de zon. Dat is in veel gevallen ook heel goed voor ons. Het verbetert ons humeur en maakt ons bruin. Maar helaas heeft alles zijn prijs. Voor veel mensen is het zelfs iets te hoog. Je krijgt blijvende pigmentvlekken op je huid.

De boosdoeners zijn onze oude kennissen – de ultraviolette stralen.

Maar zodra dit proces wordt beperkt, kun je het beïnvloeden en zelfs terugdraaien. Naast de zonnestralen zijn er nog vele andere factoren die hierop van invloed zijn. Dit is onder andere voeding. Veel van de producten die we dagelijks eten, bevatten melanine. Ze bevorderen de ontwikkeling van kleurpigmenten. Maar met een passende voeding kunnen we dit positief beïnvloeden.

 Pigmentvlekken verwijderen – zo kan jij het ook!

pigmentvlekken verwijderen mooie huid tips

Hormonale redenen

Diëten heeft op een bepaalde manier ook invloed op onze hormonen. Ook pigmentvlekken hangen hier nauw mee samen. Het is geen toeval dat zwangere vrouwen er op dit moment in hun leven vaak veel mee te maken hebben.

Hormonale ongelijkheid

pigmentvlekken verwijderen tips hormonale redenen

Sojaproducten schaden

Als je van pigmentvlekken af ​​wilt, kun je beter geen sojaproducten eten. Dat geldt ook voor alle producten die ervan worden gemaakt, zoals tofu en melk. Vlees en vleesproducten zijn hier ook niet goed voor.

Lees aandachtig de verpakkingsinstructies zodat u kunt zien of deze goederen geen soja bevatten of producten gemaakt van soja in welke vorm dan ook.

Sojaproducten worden in jouw geval niet aanbevolen

verwijder pigmentvlekken tips en veroorzaakt sojaproducten

Het is beter om deze groenten en fruit een tijdje te vergeten

Sluit gedurende een paar weken de volgende items van uw menu uit: wortelen, perziken, courgette, rode paprika, tomaten, suikermaïs en spinazie. Al deze voedingsmiddelen bevatten veel bètacaroteen, wat ook de ontwikkeling van pigmentvlekken kan bevorderen.

fruit en groenten

pigmentvlekken verwijderen tips groenten en fruit

Geen cafeïne

Een andere stof die pigmentvlekken negatief beïnvloedt, is cafeïne. Dat zit in koffie, maar zoals je vast wel weet ook in thee en cacao. Je zou het ook even zonder moeten doen.

Je geeft liever op dat je elke dag koffie drinkt!

verwijder pigmentvlekken tips en veroorzaakt cofeïne

De chemische toevoegingen

Wanneer u het “Sneeuwwitje” dieet volgt, moet u ook zo natuurlijk mogelijk voedsel eten. De chemische toevoegingen hebben een beslissend en helaas blijvend effect op de pigmentvlekken.

Chemische toevoegingen tasten de pigmentvlekken aan

verwijder pigmentvlekken tips en veroorzaakt chemische toevoegingen

Wat moet je dan eten??

U moet de zojuist beschreven voedingsmiddelen ongeveer drie weken vermijden. De focus moet dan liggen op andere producten die kunnen helpen de melaninespiegels in je huid te normaliseren.

De rol van gezond eten

pigmentvlekken verwijderen tips gezond eten

Melk en groenten

Sinds de oudheid hebben veel waardige en bekende dames in melk gebaad. Dat hoef je niet te doen. Maar je zou er meer van moeten drinken. De groenten die je eet zijn onder andere broccoli, kool, knoflook, ui. Eet ook zoveel druiven en appels als je wilt. Eieren zijn ook heel gezond voor dit doel.

melk en melkproducten

pigmentvlekken verwijderen tips en oorzaken zuivelproducten

Deze producten hebben een goede combinatie van zink, koper, ijzer en zwavel, wat de aanmaak van melanine zeker bevordert. Al deze producten verliezen echter hun effectiviteit wanneer ze thermisch worden verwerkt.

volkoren

Voeg meer volkoren granen toe aan je menu. De ongeraffineerde meelproducten hebben een positief effect op het verdwijnen van pigmentvlekken.

Eet alleen volkoren brood

verwijder pigmentvlekken tips en oorzaken van volkoren producten

Fruit met vitamine C.

Hondsroos en citrusvruchten bevatten veel vitamine C. Dit helpt ook om de huidpigmentatie te verbeteren.

Vitalin C voor een mooie huid

pigmentvlekken verwijderen tips vitamine c

Nog twee vitamines spelen een belangrijke rol bij de bestrijding van pigmentvlekken. Dit zijn PP en E. De eerste maakt de huid beter bestand tegen de stralen van ultraviolet licht. Het komt in overvloed voor in vis en lever. Vitamine E is erg belangrijk voor het herstel van de huid. U kunt geen gelijkmatige teint bereiken zonder zijn hulp. Ze zijn in grote hoeveelheden te vinden in amandelen en walnoten, in plantaardige oliën en bladgroenten.

Citrusvruchten zijn erg rijk aan vitamine C.

pigmentvlekken verwijderen tips en veroorzaakt vitamine c

specerijen

Een aantal kruiden bieden ook positieve hulp in de strijd tegen pigmentvlekken. Kaneel, vanille en kruidnagel zijn er onder andere.

Volg al deze tips en vermijd de zon voor een paar weken. Alle pigmentvlekken vervagen en verdwijnen.

Kaneel, vanille en kruidnagel zijn enkele van de kruiden die pigmentvlekken verwijderen

verwijder pigmentvlekken tips en veroorzaakt kruiden