Slaapkamer in de kelder ergonomisch groot opgezet

Ontwerpideeën voor slaapkamers in de kelder

We kennen allemaal dit gevoel: je kijkt naar het appartement en hoopt op wat meer ruimte zodat je het geheel wat beter kunt organiseren. Als je één kamer aan het appartement kunt toevoegen, hoe beter.

Ruimte wordt een steeds zeldzamere zeldzaamheid in de moderne wereld.

Je voelt je dankbaar voor elke extra vierkante meter die je ter beschikking hebt. Als je de kelder in gebruik neemt, dan kun je hiermee ook je ruimte uitbreiden. Je hoeft hier niet veel geld aan uit te geven.

Niet alleen zullen slaapkamers in de kelder extra ruimte creëren, maar je zult ook in staat zijn om een ​​rustig, comfortabel toevluchtsoord thuis te creëren.

Het enige wat je nodig hebt is een goede planning en een beetje creativiteit. Veel huiseigenaren zijn eigenlijk niet zeker van het potentieel van hun kelder. De duisternis, het vocht en de koelte zijn weerzinwekkend voor iedereen. Maar voor degenen die een extra kamer nodig hebben om te slapen of voor gasten, zo’n kamer heeft een zeer hoge waarde.

Hier zijn een paar basisprincipes die u zullen helpen een dergelijke conversie op een intelligente manier te doen.

Definieer het vocht

Slaapkamer in de kelder inrichten grijze schuifdeur

De belangrijkste regel om de kelder om te bouwen tot een mooie slaapkamer is het creëren van een goede isolatie. Vanuit veel perspectieven, of je je er goed bij voelt, hangt af van hoe goed je het doet. Als het slecht wordt gedaan, zul je je daar ongemakkelijk voelen, ongeacht het seizoen.

Het toevoegen van enkele moderne panelen is een heel goed idee. Hout moet je zeker overwegen. Hiermee voelt u zich zelfs in het holst van de winter op uw gemak. Dit beperkt ook het geluid tot een minimum.

De juiste stijl voor uw kelderkamer

Slaapkamer in de kelder ingericht met zachte woninginrichting

Klinkt waarschijnlijk een beetje overdreven als het om een ​​kelder gaat. Maar er zijn veel voordelen aan het kiezen van de juiste stijl voor het inrichten. De muren moeten worden geverfd of voorzien van een toplaag. U kunt veel besparen als u opzettelijk enkele elementen blootlegt.

Hier en daar kan dit een vreemde pijp zijn en misschien een betonnen accentmuur. Deze zijn te combineren met de juiste hanglampen. Hierdoor kan men gemakkelijk een industriële of landelijke sfeer bereiken.

Plan je slaapkamers voor een paar kinderen? Wat dacht je dan van een landelijke hoogslaper? Of liever de cabine-look? De meeste huiseigenaren geven de voorkeur aan serene en mooie badkamers die er schoon en afgelegen uitzien.

Meer zichtbaar gebied

Slaapkamer in de kelder opstelling dressoir tafellamp covers

Soms heb je genoeg ruimte. U kunt dan veel kamers integreren. Dus naast de slaapkamer kun je ook een kleine badkamer en een kleine ontspanningsruimte inrichten. Naast alle extra’s moet je ook zoveel mogelijk zichtbare ruimte creëren. Sporten is een leuk iets. Met het juiste ontwerp kunnen zelfs de kleinste ruimtes er luchtig en elegant uitzien. Er zijn veel kleine trucjes die kunnen worden gebruikt. Denk aan verticale lijnen of eenvoudige chevronpatronen. Ze zien er trendy en zeer chic uit. Spiegels dragen niet alleen bij aan het open karakter van de ruimte, maar dragen ook bij aan de verspreiding van het licht.

Warme en gezellige kleuren

Kelder slaapkamer opstelling planken hoofdeinde schansen

Wilt u dat uw gasten zich tijdens het slapen net zo rustig en ontspannen voelen als wij thuis? Je achtergrond moet zo neutraal mogelijk zijn. Overweeg een accentmuur in warme schaduw. Zo zal alle verdriet verdwijnen. Houd het kleurenpalet eenvoudig en gebruik niet meer dan twee dominante tinten. De meeste kelders hebben niet genoeg natuurlijk licht. Daarom is het waarschijnlijk geen slecht idee om de hele kamer in goudgeel of crème te maken voor een uitnodigende sfeer.

Plafonds en vloeren

Inrichting slaapkamer in de kelder tapijt bont zacht

Het gipsplaatoppervlak samen met een cassetteplafond is waarschijnlijk de beste uitstraling die kan worden bereikt. Dit geeft de kamer een onmiskenbare identiteit. U moet echter streven naar ongeveer hetzelfde niveau als in de hoofdruimte. Zo wordt het souterrain gezien als een verlengstuk van de rest van het huis. Omdat je niet elke keer het gevoel wilt hebben dat je in een UFO-schip zit.

Massieve en warme houten vloeren zijn uit den boze voor de kelder. Ze zijn niet geschikt vanwege de vochtigheid en wisselende temperaturen. Verf, laminaattegels en tapijt zijn goede alternatieven. Stijlvolle vloerkleden kunnen ook bijdragen aan de verfraaiing van de kamer en zorgen voor extra patronen en kleur.

Creëer een gezellige woonsfeer in de kelder

Slaapkamer in de kelder opgesteld bedlinnen bloemen

Een geweldige trap die naar boven leidt

Slaapkamer in de kelder opstelling trap hout

Hou je van de spectaculaire ingangen? De trap hier die naar de kelder leidt, lijkt misschien een bijzaak. Maar vergeleken met op en neer klimmen via een oncomfortabele structuur, is dit een veel comfortabelere optie. De geweldige wenteltrap is hier ruimtebesparend en geeft het souterrain een luxe karakter. De ingang zou iets grappiger moeten zijn als je hier een slaapkamer voor de kinderen plant. Wat dacht je van een glijbaan? Voordat je iets doet, moet je ervoor zorgen dat het geen bouwvoorschriften van je community schendt.

Verstrooi de duisternis

Kelder slaapkamer opgezet bloemmotief beddengoed kledingkast

We hebben het vaak over hoe belangrijk de lampen zijn voor de algehele verlichting. Ze zullen twee keer zo belangrijk zijn in de kelder dan op de andere verdiepingen van het huis. Door de minimale ventilatie is men volledig afhankelijk van het kunstlicht. Zoals altijd is de beste aanpak gebleken om verschillende lichtlagen te combineren. Als je een doordachte slaapkamerplanning maakt, zul je het volgende ontdekken: je hebt veel meer gericht licht nodig in een speelkamer dan in een familiekamer. Voeg een paar wandlampen toe en voeg wat handige hanglampen toe om kostbare ruimte te besparen.

Plan je vluchtroute

Slaapkamer in de kelder inrichten raam buitenruimte trap

In de meeste landen is een van de verplichte voorschriften dat een vluchtroute uit de kelder moet leiden. Als dit bij jou ook niet het geval is, doe dit dan voor je eigen veiligheid. Een slimme optie zou de uitgang via het raam zijn. Denk ook aan lichtopeningen in het plafond. Als je echt de stemming in de slaapkamer in de kelder wilt veranderen, kan een andere handige optie om te vliegen dat bereiken. Er is sprake van lagen van licht.

Installatie kost veel moeite en graafwerk, maar uiteindelijk is het de moeite waard

Richt de slaapkamer in de kelder in met een warme en uitnodigende sfeer

Een weelderige toets

Slaapkamer in de kelder opstelling hoofdeinde bekleding tapijt

De benadering van het ontwerp van de slaapkamer kan compleet anders zijn dan die in de kamers op de hoofdniveaus. Maar de kwaliteit van het bedlinnen, de decoratie en de accessoires moeten precies hetzelfde zijn. We raden u aan te investeren in kussenslopen. Ze zijn het belangrijkste als het gaat om het ombouwen van de slaapkamer tot een comfortabel toevluchtsoord.

Dompel jezelf onder in dit kleine paradijs bij speciale gelegenheden en vier je rust thuis op de best mogelijke manier

Slaapkamer in de kelder opgesteld zacht matras wit linnen

Door een moderne slaapkamer in de kelder te creëren, zullen de geïnvesteerde moeite en tijd altijd de moeite waard zijn.

Slaapkamer in de kelder in beige bruine kleuren

Op die manier ben je ook een betere gastheer. Waarom zou je nog een kamer bouwen als deze verwennerij beneden op je wacht?!