Het weer buiten wordt steeds beter, de zon schijnt vaker en de warme stralen zorgen voor een vrolijke sfeer en een goed humeur overal om ons heen. Nu dromen veel mensen van een gezellige rustplaats in de open lucht, waar ze van dichtbij kunnen genieten van de nabijheid van de natuur. Voel jij je ook zo? Dan bent u bij ons aan het goede adres, want we hebben het over gezellige veranda’s die stijl en smaak uitstralen. In de volgende regels geven we u praktische tips voor het ontwerpen van veranda’s die ook voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort. Wij willen u helpen om in uw eigen huis een echte oase van welzijn te creëren, waar u op elk moment kunt uitrusten. Op uw veranda kunt u de harmonie in de natuur bewonderen en er uw batterijen van opladen. U kunt er ook onvergetelijke en leuke uren doorbrengen met vrienden en familie. Heeft iemand een beter idee voor de komende zomer??

Op deze overdekte veranda zijn het zitgedeelte en het eetgedeelte naast elkaar ontworpen, waardoor de beschikbare ruimte zeer goed is benut.

Veranda design zithoek eethoek

Ben jij ook een van de zonaanbidders, dan hoef je niet meteen een vakantie op een exotische locatie te boeken. Misschien blijf je de komende maanden liever thuis en breng je je vrije tijd toch buiten in de frisse lucht door met vrienden en familie. Wat je in zo’n geval nodig hebt, is een leuk en comfortabel toevluchtsoord in je huis te creëren.

Zou het dan mogelijk zijn om de huiselijke sfeer van je eigen huis te combineren met de natuurlijke schoonheid van de tuin? Wij zouden deze vraag bevestigend beantwoorden. In dit artikel willen we u laten zien hoe u een benijdenswaardig veranda-ontwerp kunt realiseren. Hieronder leer je hoe je een buitenruimte voor je eigen huis inricht. Onze fotovoorbeelden tonen gezellige veranda’s die in verschillende stijlen zijn ontworpen. Dit zal u verder inspireren voor uw zeer individuele veranda-ontwerp, dat niet langer een droom kan blijven. Want bij ons kunnen uw mooiste dromen gerealiseerd worden.

 Je hoeft niet eens de deur uit als je zo’n veranda in huis hebt.

Veranda design stenen muur houten meubelen

Veranda-inrichting naar persoonlijke voorkeuren en behoeften

Voordat we het zelfs over veranda-ontwerp hebben, laten we u eraan herinneren dat u eerst het type veranda moet bepalen. Dit kan open of gesloten zijn, overdekt of beglaasd. Ook gecombineerde veranda-uitvoeringen zijn mogelijk. Het belangrijkste is dat de veranda het woonoppervlak van uw woning vergroot en een naadloze overgang tussen binnen en buiten mogelijk maakt. Daarom moet u zelf beslissen welk veranda-ontwerp het beste past bij uw individuele stijl en smaak. Het kan overeenkomen met of contrasteren met de stijl van de woonruimte. Het is erg aantrekkelijk en is de laatste tijd bijzonder populair Veranda-design in landelijke stijl. Er zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt om de typische landelijke stijl na te bootsen. Heel vaak wordt een ruw ogende stenen muur gecombineerd met een houten verandadak. De vloer kan worden betegeld of gelegd met houten planken. Een mooi vloerkleed zou in dit geval de stijlvolle look aanvullen.

 Op deze veranda ziet het er net zo gezellig uit als in de woonkamer.

Veranda design stenen muur open haard

 Een open haard op de veranda is een uitstekende oplossing voor die dagen dat het wat koeler is.

Perfect verandadesign beglaasd in landhuisstijl

Om zowel in de zomer als in de koude maanden goed gebruik te kunnen maken van uw overdekte of beglaasde veranda is het aan te raden om een ​​schouw in de stenen muur in te bouwen of in ieder geval daar een schouw. Uw veranda-ontwerp ziet er op elk moment van het jaar warm en uitnodigend uit.

 Fraai vormgegeven bakstenen muren worden gecombineerd met houten vloeren om een ​​veranda-ontwerp te creëren dat warmte uitstraalt.

Perfect veranda ontwerp bakstenen muren

Zoals altijd gebeurt bij de keuze van het ontwerp, drukt u uw persoonlijke smaak en individuele gevoel voor stijl uit met uw veranda-ontwerp. Het is dus heel goed mogelijk dat je hier je creativiteit een rol laat spelen. Als je de hele tijd hunkert naar een vakantie aan zee, dan kan de veranda van jou zijn in de maritieme stijl ontwerp. Donkerblauwe zitkussens en meubelbekleding, witte sierkussens, enkele felle accenten in rood brengen het vakantiegevoel naar boven en maken de veranda vrolijk en warm.

Wit, blauw en rood in perfecte combinatie. Deze meesterlijk ontworpen veranda straalt geluk en dat vakantiegevoel uit.

Wit blauw rood sierkussen rieten meubels

 De stijl van het Verre Oosten zou bij het ontwerpen van de veranda zeker niet worden uitgesloten.

 witte meubelbekleding lantaarnmand

 Overweeg ook een hangmat als je genoeg ruimte hebt en laat je gedachten af ​​en toe afdwalen!

Groene tuinhangmat

  • Het samenspel van vormen, kleuren en decoratie vormt het stijlvolle veranda-design

Zowel in het interieur als op de veranda is het spel van vormen, kleuren en decoratie bijzonder belangrijk. Correct geselecteerde en geplaatste meubels, warme kleuren gecombineerd met kleurrijke accenten zijn typerend voor de klassieke look een veranda. In dit geval zijn de materialen zorgvuldig geselecteerd zodat ze goed bij elkaar passen en visueel in harmonie zijn met elkaar.

Het bruin-beige kleurenpalet van dit veranda-ontwerp komt overeen met zijn klassieke uitstraling

Stijlvol veranda-design met klassieke uitstraling, bruin

Maar ook een veranda-inrichting geheel in het wit behoort tot de mogelijkheden. Het straalt verfijning en sublieme stijl uit en trekt aan met zijn heldere designconcept. Het monochrome ontwerp wordt alleen onderbroken door het groen van de nabijgelegen tuinplanten.

 Gezellige eethoek op de geheel witte veranda

Ontwerp witte veranda

Scroll naar beneden en bekijk de volgende voorbeeldfoto’s. Je zult zeker geïnspireerd raken door elk veranda-ontwerp en je zult binnenkort iets soortgelijks in huis willen hebben.

De redactie wenst u veel plezier en succes met uw eigen veranda-ontwerp!

 Blauw, wit en rood – de populaire kleuren voor het ontwerp van een zonnige veranda.

Blauw wit rood zonnig veranda ontwerp

Als je van eenvoudiger maar praktischer houdt….

Veranda design eethoek geen decoratie

Een hangende schommel voor je gezellige uurtjes op de veranda…..

Hangende schommelfauteuil in landelijke stijl

Het ontwerp van de veranda spreekt boekdelen over je persoonlijkheid

Stijlvol veranda-design, lage ligstoel in Japanse stijl

Bij mooi weer kun je zelfs zonnen op de open veranda….

Open veranda

 … kinderen leren schilderen

Veranda design tafel om te schilderen met kinderen

 … of kom helemaal ongestoord tot rust.

Eenvoudig veranda-ontwerp twee schommelstoelen rood om ongestoord uit te rusten