Als het weer meewerkt, brengen we onze vrije tijd buiten in de tuin door. Volgens de laatste woontrends wordt de buitenruimte in de zomer omgetoverd tot een tweede woonkamer. Daarom spant iedere huis- en tuineigenaar zich in om daar een mooi tuinlandschap te creëren. Dit werkt alleen als je een duidelijk tuinontwerp hebt en daar bewust kleurrijke bloemen en veel groen blad plant. Afhankelijk van het seizoen kun je mooie tuinplanten uitkiezen en in het zonnetje zetten. Hieronder willen we laten zien hoe je meer kleur in de tuin kunt brengen. De kunst van het inrichten van een uitnodigende buitenruimte vatten we samen in enkele beproefde tips. Dat willen we je leren aan de hand van geschikte beeldvoorbeelden. Blijf erbij als je je tuin wilt omtoveren tot een kunstzinnig ontworpen buitenruimte.

 Er zijn talloze creatieve mogelijkheden om meer kleur aan de tuin toe te voegen.

Donkergroene en diverse roze bloemen brengen meer kleur in de tuin

Zongeel en oranje zijn aantrekkelijke kleuren en brengen je ook in een goed humeur.

meer kleur in de tuin breng zongeel en oranjebloesem in de bloembak

Repetitieve tuinbloemen geven meer kleur aan de tuin

Een eentonige, zeg maar groene, tuin wekt weinig belangstelling. Creëer dus buiten meer drama. Door bepaalde gebieden te beplanten met tuinbloemen in jouw favoriete kleur. Een herhalende kleur trekt direct de aandacht in uw tuin. Deze look geeft de kijker een gevoel van continuïteit. Zo kun je bloemen met rode, oranje of gele bloemen op verschillende plekken planten. Deze tinten vallen vooral op wanneer ze worden herhaald. Gebruik deze gedurfde, felle kleuren om de aandacht af te leiden van objecten in de tuin die je liever niet ziet. Deel bijvoorbeeld wat sinaasappels uit om te voorkomen dat je gasten de vuilnisbakken van je buren opmerken.

Felrode tuinbloemen, de weelderige groene salieblaadjes en pampagras trekken je aandacht van de voorkant van de tuin naar de achterkant.

Felrode tuinbloemen, weelderige groene salieblaadjes, pampagras brengen meer kleur in de tuin

 Combineer de tuinbloemen met waterelementen en andere omstandigheden in de buitenruimte.

gele en paarse bloemen brengen meer kleur in de tuin kleine tuin zwembad

 Speel met de kleuren van je bloemen en planten in de tuin!

Om meer kleur in de tuin te brengen, moet je bij het ontwerpen van je tuin letten op de volgende tips:.

 1) Pas de kleur van de tuin aan volgens het seizoen

Als je enige ervaring hebt met tuinieren, dan weet je het zeker: je buitenruimte moet in alle seizoenen mooi en uitnodigend zijn. Met een beetje planning is dit heel eenvoudig te realiseren! Let alleen wel op de bloeitijden van je tuinplanten. Zo kunt u in het voorjaar roze, paars of blauw bloeiende bolgewassen (zoals tulpen, hyacinten en narcissen) planten. Zorg dan voor zomerbloemen zoals pioenrozen, rozen en hortensia’s, die in de warme maanden de tuin met hun geweldige kleuren vullen. Pas dan komen de herfstbloemen die indruk op ons maken met hun gouden, oranje of rode tinten. Er zijn zelfs zulke variëteiten die er mooi uitzien tot de eerste nachtvorst. Als je echt meer kleur in je tuin wilt hebben, dan moet je absoluut een aantal van de typische bloemen hebben voor de warme seizoenen.

Hyacinten en tulpen in stroken geplant maken een mooie indruk en geven meer kleur aan de tuin.

Breng meer kleur in de tuin blauwe hyacinten en roze en rode tulpen in stroken geplant maken een mooie indruk

Extra tip: Kies je tuinbloemen in een kleurenpalet dat je mooi vindt. Dit is echter meestal moeilijk om te doen. U kunt uw tuinplanten ook alleen in die kleuren kiezen die goed bij elkaar passen. Het is ook goed om te weten: door je kleurkeuze te beperken, laat je elke kleur zijn best doen.

 Er zijn talloze tinten groen in de natuur!

meer kleur in de tuin, weelderige groene planten brengen verschillende tinten groene decoratieve elementen

2) Plant in lagen en creëer kleurcontrasten – zo breng je meer kleur in de tuin!

Door uw tuinbloemen en bladverliezende planten in lagen te planten, geeft u direct diepte aan uw buitenruimte. Laagblijvende plantensoorten moeten naast het tuinpad worden geplant, terwijl hogere planten op de achtergrond staan. Met felgekleurde bloemen kun je zelfs het effect van strepen in verschillende tinten bereiken. Een mooie band van delicaat geurende lavendel kan bijvoorbeeld roze of blauwe hortensia’s omringen.

Je kunt nooit fout gaan in tuinontwerp met roze lelies en pelargoniums aan de rand van het bloembed.

Roze lelies en pelargoniums aan de rand van het bloembed brengen meer kleur in de tuin Een prachtig uitzicht op een cottage-tuin

3) Creëer een accentmuur

Als we het hebben over meer kleur in de tuin, dan mogen we onopvallende huismuren en tuinhekken niet vergeten. Deze kunnen worden omgezet in een geweldig canvas voor tuinkunst. U kunt bijvoorbeeld een muur begroenen of gebruiken als steiger voor klimrozen. Je zult snel het verschil merken, want het weelderige groene blad of de geurige rozenbloesem zal het hele plaatje in je tuin zeker veranderen.

Een tuin zonder rozen is geen echte tuin!

Breng meer kleur in de tuin door rozen te planten op een muursteiger

4) Werk in kleine secties en fleur schaduwrijke tuinen op

Bij het aanplanten van uw eigen buitenruimte heeft u beslist een uniform tuinconcept nodig. Maar om het te doen zou je stap voor stap moeten werken, bij voorkeur in kleine secties. Als u klaar bent met het ontwerpen van een kleine tuin, gaat u verder met de volgende. Deze methode maakt het voor u gemakkelijker om geschikte bloemen, struiken en hun kleuren te kiezen. Bovendien mag u schaduwrijke tuinen niet vergeten of als onbruikbaar markeren. Er zijn talloze tuinbloemen die het liefst in de schaduw gedijen. Gebruik deze om je schaduwrijke plekken op te fleuren en zo meer kleur in de tuin te brengen.

 Schaduwrijke tuinen kunnen er ook mooi en kleurrijk uitzien.

geef meer kleur aan de tuin schaduwrijke tuinen plant veel groene planten in verschillende tinten groen van zilvergroen tot donkergroen

5) Zet ​​bloembakken vakkundig in de schijnwerpers

Last but not least willen we je aandacht vragen voor de bloembakken, omdat ze ook meer kleur kunnen geven aan de tuin. Dat gezegd hebbende, beperk jezelf niet tot alleen bloemen als je aan buitenkleuren denkt. In het oog springende vaasjes in speelse vormen en mooie kleuren kun je als highlights in de tuin gebruiken. Een marineblauwe keramische pot met felgekleurde petunia’s erin kan bijvoorbeeld net zoveel interesse wekken als de bloemen zelf.

 Deze grote marineblauwe pot van keramiek trekt de aandacht. Om nog maar te zwijgen van de kleurrijke petunia’s!

Een grote marineblauwe keramische pot met felgekleurde petunia's geeft meer kleur aan de tuin

Weelderig gebladerte kan ook mooi zijn en meer kleur in de tuin brengen.

Weelderig blad in verschillende kleuren van geel tot lichtgroen tot donkergroen brengt meer kleur in de tuin

Bekijk onze fotovoorbeelden, want ze laten echt perfecte ideeën zien voor een kleurrijk en stijlvol tuinontwerp. Laat je hierdoor inspireren en durf te experimenteren in je eigen buitenruimte! De goede resultaten laten zeker niet lang op zich wachten!

 Misschien ziet jouw droomtuin er zo uit?

Een droomtuin, groen gazon, weelderige struiken en prachtige groene bomen brengen meer kleur in de tuin

Ook in de tuin zijn kleurcontrasten mogelijk!

Breng meer kleur in de tuin Kleurcontrasten creëren kleurrijk blad in verschillende groene planten

weelderig groene en violette bloemen in contrast brengen meer kleur in de tuin

Prachtig vormgegeven oase van rust, kleurrijke bloemen brengen meer kleur in de tuin

Droogtetolerante tuinplanten brengen meer kleur in de tuin Yuca donkergroen elegant lang blad

een groene haard buiten en een rode stoel ernaast brengen meer kleur in de tuin