coole inrichtingsideeën slaapkamer scheidingswand paravent

Coole interieurideeën met een roomdivider

Wij van Freshideen zijn altijd van mening geweest dat de roomdivider erg goed past bij het moderne design. Het is functioneel en past perfect in open woonplannen.

De waarheid is dat het een element is dat al in de 17e eeuw bij de Chinezen werd gevonden.

Maar in die tijd werd het opgezet om de toegang van boze geesten te blokkeren.

Ergens met de opkomst van de oosterse stijl in het westerse design, werd dit element steeds vaker gevonden in West-Europa. Lange tijd werd het beschouwd als iets heel luxueus.

Decoratie-ideeën om het interieurontwerp op te fleuren

coole inrichtingsideeën woonkamer scheidingswand paravent

Tegenwoordig is het scherm voor ons allemaal verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Het kan dienen als een prachtig decoratie-idee of een geweldig woonaccessoire voor het interieur van verschillende kamers. Je zou het kunnen gebruiken om je woonkamer op een super interessante manier in te richten. Het zou ook een geschikt gebruik vinden in de keuken en hal. Er zijn ook genoeg slaapkamerideeën met muurschermen.

Paravents zijn meestal twee meter hoog en bestaan ​​uit een even aantal panelen. Meestal is het twee voor acht. De materiaalkeuze is zeer groot en dit maakt hun integratie in het interieur des te gemakkelijker. Ze kunnen worden gemaakt van hout, stof, rotan, papier, glas, etalageglas, metaal of andere materialen.

Decoratieve schermen en scheidingswanden

coole interieurideeën woonkamer scheidingswand rotan meubels

Hier hebben we zeven geschikte manieren voor je samengesteld om het scherm te gebruiken om je interieur op te fleuren. In die zin kan het ook meer functionaliteit in uw sfeer brengen:

  1. Idee voor de slaapkamer: Paravent met de functie van een hoofdeinde

coole ideeën voor interieurontwerp slaapkamer scheidingswand spaans muurscherm

Dat is zo’n geweldige manier om je slaapkamer er zonder veel moeite mooier uit te laten zien, vind je niet? Je kunt het scherm aan de muur bevestigen of aan het plafond hangen. Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt om de mobiliteit te behouden.

  1. De woonkamer inrichten: scherm om het bankgedeelte te scheiden

coole ideeën voor interieurontwerp woonkamer scheidingswand spaanse muur

Als je deze van het eetgedeelte wilt scheiden als ze in dezelfde ruimte zijn, is het verstelbare scherm een ​​prima oplossing.

  1. Scherm

coole inrichtingsideeën slaapkamer paravent wanddecoratie ideeën muurscherm

Dit is een geweldige optie voor het decoreren van een kale muur in elke kamer, je kunt de kamer in een oogwenk volledig transformeren. Het is het beste om dit idee opnieuw toe te passen bij het inrichten van de woonkamer.

  1. Het scherm als zelfstandig decoratief element

coole inrichtingsideeën woonkamer paravent gouden wanddecoratie-ideeën

Dit is een van de modieuze manieren om een ​​scherm te gebruiken. Het belangrijkste hier is het kiezen van een model dat er goed uitziet. Als je een goede smaak hebt, is er praktisch niets om je zorgen over te maken. Dit idee zou geweldig staan ​​in de slaapkamer of woonkamer.

  1. Rosenwerk scherm

coole interieurideeën woonkamer paravent spaanse ideeën voor wanddecoratie

We hebben hier te maken met een bijzonder nobel element dat ook in de kunstgeschiedenis veel ruimte en aandacht heeft gekregen. Kijk hoe mooi dit eruit ziet. Je kon het overal vinden. Dit type ontwerp werkt het beste in kamers waar gasten vaak komen. Kies er dus voor in representatieve ruimtes zoals de logeerkamer en woonkamer.

  1. Paravent met spiegelend oppervlak

coole inrichtingsideeën slaapkamer paravent met spiegeloppervlak

Dergelijke wandschermen kunnen prachtig in de hoek van de woon- of slaapkamer worden geplaatst. Je kunt erin rondkijken en zo lijkt de kamer veel groter.

  1. Twee wandschermen als decoratie

coole inrichtingsideeën woonkamer paravent verstelbare paraplu's creatieve decoratie-ideeën

Wil je een geweldig decoratie-effect bereiken? Gebruik dan twee schermen als paar in plaats van slechts één. Dit idee is ook geweldig voor de inrichting van de woonkamer. Waarom gebruik je dergelijke decoraties niet in de keuken of in de gang? Of wat dacht je van de slaapkamer?