maritieme decoratieve artikelen edelstenen woonkamer design

Integreer kleine natuurlijke wonderen in het ontwerp

Er is mij vandaag iets geweldigs overkomen. Ik was op zoek naar een boormachine in de garage en toen kwam ik de verzameling schalen en stenen van mijn man tegen. Hij verzamelde ze toen hij een kind was en ze bevatten alles van koraal tot agaat. Toen ik de bovenkant van de glazen pot opendeed, stond ik versteld van de overvloed aan schatten.

Ik kwam erachter dat ik een geweldige verzameling stenen heb.

Qua integratiemogelijkheden in interieurinrichting is dit goud. Ik kon de boor niet vinden, dus mijn project duurde wat langer voordat ik een andere leende. Ik wijd dit artikel aan de collecties die ons terugbrengen naar de kindertijd en de manieren waarop je ze met stijl en karakter in je huis kunt opnemen.

Decoratie-ideeën met schelpen

De schatten in mijn collectie zijn koralen, zeesterren en krabben. Dit combineert alle bizarre aspecten en eigenaardigheden van het zeeleven met de ontspannen sfeer van het strand.

Maritieme decoratieve artikelen en edelstenen

maritieme decoratieve artikelen woonkamer ideeën deco

Hoe wil je je schalen precies presenteren? Een populaire strategie is om ze in apothekersflessen te plaatsen. Je kunt ook een beetje decoratief zand toevoegen. Dit zal dienen als een zacht tapijt voor de zeeschelpen.

Maritieme decoraties en decoratief zand

maritieme decoratie artikelen woonkamer decoratie ideeën terrarium schelpen

Wil je nog een leuke tactiek? Waarom groepeer je deze niet in de mond van een zee-egel. Precies deze oplossing is te zien in de volgende afbeelding. Maar de zee-egel is van keramiek.

Dit is een geweldige manier om een ​​kleine verzameling maritieme decoratieve items weer te geven

maritieme decoratieartikelen schelpen decoratie-ideeën knutselideeën

De gloed van gepolijste biljetten

decoratieve artikelen edelstenen decoratie-ideeën knutselideeën

Gepolijste stenen laten een blijvende indruk achter wanneer ze in groepen worden tentoongesteld. Dankzij hun glans kun je tinnen kommen en andere metalen bakjes prachtig vullen.

Ik vond veel kiezelstenen in mijn verzameling. Deze laten zoveel verschillende mooie stenen zien, van rood tot paars tot geel

decoratieve items edelstenen in kom gouden accenten decoratie-ideeën

Je kunt het uiterlijk van je planten buiten opfleuren. Hieronder zien we een cactus omringd door rotsen. Zo voorkom je dat de konijnen en andere dieren daar gaan snuffelen.

Vetplanten omgeven door decoratieve stenen

decoratieve artikelen edelstenen en vetplanten decoratie-ideeën knutselideeën

De kracht van zwarte en witte stenen

decoratieve items edelstenen decoratie-ideeën versieren woonkamer

Hieronder zien we de rotsen in turquoise platen. Ze staan ​​in een fantastisch contrast met de totaal andere kleur die hen omringt.

Levendige kleurcontrasten

decoratieve artikelen edelstenen kleuraccenten woonkamer ideeën

We zijn gewend om hele kleine steentjes te zien. Deze kunnen in bolvormige terraria gehouden worden. Maar met grotere stenen kun je een onverwachte touch bereiken. De zwart-witte vlakken helpen echt om de groene planten goed tot hun recht te laten komen.

Decoratie-ideeën – terrarium

deco artikelen woonkamer deco ideeën terrarium edelstenen mos

Ik kan me precies de foto voorstellen van mijn man die deze stenen verzamelt. Alles is prachtig ingeschreven in mijn verbeelding van hem. Het is zo leuk dat hij besloot het te houden. Zie er niet geweldig uit als groep?

Aardse accenten

decoratieve artikelen edelstenen decoratie-ideeën knutselideeën drijfhout dennenappels

Bent u op zoek naar een bijzondere techniek voor de tentoonstelling? Waarom plaats je geen aardse voorwerpen op een kurkplatform zoals dit??

decoratieve artikelen edelstenen kurk natuurlijke decoratie-ideeën

Mijn man bracht ook wat zandsouvenirs mee van een kinderreis. Ik vind het erg leuk om ze samen met andere natuurlijke objecten weer te geven. Ze zien er geweldig uit in een glazen of metalen doos.

decoratie artikelen edelstenen decoratie ideeën drijfhout natuurlijk rustiek

Glitters en stralen

Hier is een andere manier om je stenen te vertegenwoordigen. Je kunt ze voor een spiegelwand zetten, zoals je hieronder kunt zien.

decoratieve artikelen natuursteen decoratie-ideeën

 Integreer maritieme decoratieve items en edelstenen in het interieur van de woonkamer

maritieme decoratieartikelen edelstenen marmeren decoratie-ideeën

 Zin in nog een laatste variant?

Heb een kleine weergave van je eigen glanzende mineralen. Ze kunnen worden gegroepeerd met andere stukken zoals heldere mineralen. Soms kunnen enkele interessante accenten andere sterke accenten nog meer illustreren.

decoratie artikelen natuursteen decoratie ideeën bergkristal

Bedankt voor het delen van mijn passie voor deze prachtige stenen vandaag. Je zult er geen spijt van krijgen als ze een centrale plek in je huis innemen.

Wil je deze schatten niet nog eens bekijken en er meer inspiratie uit halen?

  decoratieve artikelen edelstenen decoratie-ideeën natuurlijke accenten