Raamfolie bevestigen dekkende raamfolie zelfklevend

Raamfolies kunnen op verschillende manieren worden gebruikt

Ramen laten de zon binnen in je eigen vier muren, geven uitzicht op de natuur – maar laten ook een blik naar binnen toe, wat niet altijd gewenst is. Raamfolies zoals verkrijgbaar bij Windowfilms-online.com ervoor zorgen dat het voor onbevoegden veel moeilijker wordt gemaakt om een ​​overzicht van de woning te krijgen.

Bovendien zijn de folies zelfs in staat om een ​​inbraak effectief te bemoeilijken. Welke varianten zijn geschikt voor welk doel?

Bevestig de ondoorzichtige raamfolie

Raamfolie ondoorzichtige raamfolie privacyscherm

Raamfolie ondoorzichtige raamfolie decor

Zonwerende folies dempen de warmteontwikkeling

Vooral in gebouwen met grote ramen kan zonlicht voor problemen zorgen: de helderheid is gewenst en vergemakkelijkt het werk, maar de gebouwen worden ook bijzonder sterk warm. Een raamfolie kan hierbij helpen: het zonlicht wordt gereflecteerd, waardoor de ruimte effectief niet opwarmt. Ongeveer 80 procent van de binnenkomende thermische energie kan eenvoudig worden geblokkeerd door een film aan te brengen. Computerwerkplekken kunnen comfortabeler werken omdat de zonwerende folie ook verblinding voorkomt. Tegelijkertijd dient de zonwerende folie als privacyscherm, hoewel dit effect in het donker verloren gaat. Als u geïnteresseerd bent in zonbeschermingsfolie, moet u er rekening mee houden dat er twee varianten zijn:

– Zonwerende folie, die van binnenuit wordt aangebracht, is beschermd tegen weersinvloeden en is daardoor bijzonder duurzaam. Hiervoor moet het glas ook geschikt zijn voor bevestiging; Anders bestaat er bij sommige glassoorten een risico op barsten.

– Zonwerende folies voor buitentoepassing zijn bijzonder geschikt voor speciaal glas zoals thermische, dubbele of isolerende beglazing

Als privacybescherming op de voorgrond staat, kan ook zogenaamde spiegelfilm worden gebruikt. Deze film is bij daglicht van binnenuit transparant, terwijl van buitenaf alleen een spiegel te zien is. In het donker wordt het effect echter merkbaar verminderd. Als het licht dan in het interieur wordt ingeschakeld, is de film ook van buitenaf te zien. Gordijnen kunnen natuurlijk ook opgehangen worden ter bescherming tegen de zon en ongewenste blikken. Hun gehechtheid wordt echter meestal geassocieerd met meer inspanning. Bovendien hebben gordijnen het nadeel dat ze het zonlicht grotendeels blokkeren en ook het zicht naar buiten belemmeren – folies lossen deze taak eleganter op.

Raamfolie ondoorzichtige raamfolie thermische isolatie

Matglasfolies creëren een heldere sfeer

Matglasfolies zijn een echte klassieker op het gebied van privacyfolies. Ze worden voornamelijk gebruikt in medische praktijken wanneer de privacy moet worden beschermd. De naam geeft al een goed beeld van de optiek: De matglas folie is een mat witte folie die het licht niet weerkaatst en zo zorgt voor lichte kamers. Het voordeel – afgezien van het privacyscherm – is dat matglasfolies geschikt zijn voor alle soorten ramen. Bovendien wordt het van binnenuit bevestigd, wat op zijn beurt een lange levensduur en eenvoudige montage mogelijk maakt. Het universele gebruik maakt zelfs gedeeltelijke verlijming van glasoppervlakken mogelijk. Dit is niet bij alle soorten folie mogelijk omdat glasbreuk door de verschillende thermische uitzettingen niet kan worden uitgesloten.

Raamfolie ondoorzichtige raamfolie privacy scherm katten patroon

Raamfolie ondoorzichtige raamfolie badkamer

Inbraak bemoeilijkt: anti-splinterfolies voorkomen dat de ruiten verbrijzelen

Splinterbeschermingsfolies zijn volledig onzichtbaar, maar toch niet zonder toegevoegde waarde: ook wel inbraakwerende folies genoemd, voorkomen ze effectief het inslaan van de ruit. Ook als de kinderen graag met voetbal spelen in de tuin, is bescherming met een dergelijke folie aan te raden. De hoge scheurvastheid zorgt ervoor dat het moeilijk is om de ruit kapot te slaan. Bij aankoop moet u er echter voor zorgen dat de folie is gecertificeerd volgens DIN 52337 of EU-norm EN 12 600. Hoewel de splinterbeschermingsfolie het zicht niet belemmert, heeft het ook een praktisch neveneffect: 96 procent van de UV-straling wordt eruit gefilterd.

Raamfolie ondoorzichtige raamfolie siert de privacybescherming van de voordeur

Raamfolie zelfklevende raamfolie privacyscherm

Decoratieve folies maken de look losser

Hoe praktisch deze folies ook zijn, zeker bij glazen deuren en grote raamoppervlakken spelen ook esthetische aspecten een rol. Decoratiefolies kunnen ook dienen als privacyschermen, maar kunnen ook grote en steriele glasoppervlakken verfraaien. In principe zijn er geen grenzen aan je eigen creativiteit, want decoratieve films zijn te vinden in alle patronen, maten en kleuren.

Alle folies die van binnenuit worden aangebracht, zijn eenvoudig zelf te bevestigen:

– Na het selecteren van de juiste folies, kunnen ze ofwel per stuk of per meter worden gekocht. Vanwege de eenvoudigere montage worden echter sneden aanbevolen.

– Maak ramen schoon en verwijder stof volledig. Het raam moet vochtig blijven

– Bereid de folie voor door de beschermfolie eraf te trekken

– Montagevloeistof met water mengen en aanbrengen. De vloeistof moet zowel op het raam als op de film zelf worden aangebracht. De montagevloeistof kan worden gebruikt om eventuele luchtinsluitingen na het aanbrengen van de folie weg te werken.

– Lijn de film uit: als het een snede is of als het raam slechts gedeeltelijk moet worden afgedekt, wordt een uitlijning met een waterpas aanbevolen.

– Als de folie verwijderd moet worden, is dit natuurlijk ook later mogelijk – volledig residuvrij.

Raamfolie privacy screen raamfolie badkamer

Raamfolie ondoorzichtige raamfolie zelfklevend patroon

Conclusie: perfect alternatief voor gordijnen

Uiteindelijk blijkt dat raamfolies niet alleen overtuigen door hun uiterlijk, maar ook een echt bijkomend voordeel bieden: splinterbeschermingsfolies bemoeilijken inbraak, zonwerende folies voorkomen verblinding en verhitting en matglasfolies een lichte en tegelijkertijd discrete sfeer. Ook de eenvoudige doe-het-zelf methode bespaart kosten. Zorg er bij het kopen voor dat uw eigen ramen ook geschikt zijn voor de folie van uw keuze. Bovendien verdient het de juiste snede van de werfgoederen de voorkeur, omdat anders de folie tijdens de montage op maat moet worden gesneden. Iedereen die online bladert, vindt snel de perfecte dia.

Raamfolie, ondoorzichtige raamfolie, zelfklevend