Romantiek en lichtheid op een warme zomermiddag in de tuin… fantastisch! Maar het hoeft niet alleen maar een droom te zijn. Je kunt er zeker iets aan doen. Probeer het eens met pasteltinten! Een zomerse tafeldecoratie in zachte kleuren is zeker wat je nodig hebt. Niet voor niets worden dergelijke tinten ook wel sorbetkleuren genoemd. Ze hebben niet alleen een vrolijk en soepel effect op de zintuigen, maar verspreiden ook een aangename, romantische flair en laten je geest de vrije loop. Hemelsblauw, lichtroze en limoengroen hebben vaak de voorkeur en zijn perfect met elkaar te combineren. Op tafel hebben ze zelfs de eigenschap om zachtjes de eetlust op te wekken en het gesprek een aangename wending te geven.

De delicate tonen kunnen niet alleen met porselein en glas op tafel worden gebracht, maar natuurlijk ook met textiel en natuurlijk met prachtige bloemen, die niet alleen visueel indruk maken, maar ook een betoverende geur verdrijven en het geheel sensueel afronden . Met een zomerse tafeldecoratie kunt u uw fantasie de vrije loop laten en alles naar eigen smaak en persoonlijke voorkeur indelen. Je kunt altijd wel een paar goede tips en inspiratie gebruiken. Wij helpen graag, want pastelkleuren in de zomer horen al bij onze passie.

Fijne pasteltinten voor je tafeldecoratie in de zomer

tafeldecoratie zomer pastelkleuren stippen kan borden kopjes porselein

Natuurlijk zijn Zara Home en Dawanda enkele van de eerste plaatsen waar je goed advies kunt krijgen. Maar we hebben meer ontdekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van het veelzijdige aanbod bij Rosenthal.de qua tafelschikking? Toen ontdekten we de Sunny Day Colors van het merk Thomas – chique levensstijl en perfecte functionaliteit in prachtige zomerkleuren met een onmiskenbare retro-smaak.

Onze favoriete kleuren hier zijn zeker de delicate framboos, de zachte lavendel en het zachte pastelgeel, maar alle andere kleuren hebben ook hun eigen speciale charme en kunnen perfect op elkaar worden afgestemd.

Delicaat lichtroze op porselein

tafeldecoratie zomercollectie thomas zonnige dag lichtroze

Elegante borden in pastel

tafeldecoratie zomercollectie thomas zonnige dag kleuren bord

Framboos van Thomas

tafeldecoratie zomercollectie thomas zonnige dag framboos

Kijk bijvoorbeeld eens op www.emilundpaula.de. Daar vind je een van onze favorieten als het gaat om pastelporselein – de Miss Étoile kan in citroen. Gewoon heerlijk!

Je kan de kan ook combineren met andere Miss Étoile producten

tafeldecoratie zomerkan citroen pastel porselein

Last but not least willen we je aandacht vragen voor de GreenGate zomercollectie. Deens topdesign en hoge kwaliteit in delicate pastelkleuren. Subtiele patronen en prachtige rozen sieren kopjes, borden, schalen en tafelkleden. Duidelijke musthaves voor de shabby chic fanaten onder jullie.

Dompel jezelf onder in de serene, bijna sprookjesachtige wereld in pastel en creëer je heel speciale tafeldecoratie voor de zomer!

De redactie wenst u veel plezier en een heerlijke zomer!

Geniet van de zomercreaties van GreenGate!

tafeldecoraties zomercollectie greengate servies borden theepot suikerpot kom koffiekopjes

Begin de dag ermee!

tafeldecoratie zomercollectie greengate ontbijt porselein kom borden glazen

Voor echte vintage en shabby chic fans

tafeldecoratie zomercollectie greengate kopjes rozen vintage klok shabby chic stijl

Papieren bekers, handdoeken en theebussen passen hier ook goed bij

tafeldecoraties zomercollectie greengate papieren bekers handdoekschalen

Een zomerdroom vol rozen

tafeldecoratie zomercollectie greengate porseleinen schaalkan wit roze

tafeldecoraties zomercollectie greengate porseleinen kopjes suikerpotkan

De prachtige “Amelie” suikerpot

tafeldecoratie zomercollectie greengate suikerpot amelie

tafeldecoratie zomercollectie greengate keukeninrichting in shabby chic stijl

tafeldecoraties zomercollectie greengate bestek porselein lepels glas  tafeldecoraties zomercollectie greengate tafeldecoraties rozenpatroon