halloween decor ideeën pompoen gezicht

Coole Halloween-decoratie-ideeën gemaakt van pompoenen

Ook al begint Halloween als traditioneel festival zich nog maar net te vestigen in het herfstachtige Duitsland, de verkoop van pompoenen in dit land neemt ook vele malen toe, vooral in oktober. Het zijn echter niet alleen de kant-en-klare variëteiten zoals Hokkaido of Butternut die voor de meeste kopers interessant zijn, maar ook de grote, dikke pompoenen, waarin de griezelige gezichten zo prachtig kunnen worden gesneden.

Een Halloween-pompoen voor je eigen voordeur zorgt niet alleen voor een spookachtig, griezelig gevoel en laat de snoep uitziende kinderen zien waar ze mogelijk succesvol kunnen zijn, maar is ook een gevarieerd decoratie-idee dat met een beetje oefening elke voortuin kan versieren en een beetje handigheid kan.

Met het toenemende algemene enthousiasme voor het Halloween-festival, neemt ook de veelheid aan verschillende sjablonen en instructies die nu op bijna elke hoek te vinden zijn, toe. Terwijl Halloween-pompoenen vroeger grotendeels met de hand werden gesneden, zorgen verschillende instructies, zoals die beschikbaar zijn op kuerbis-schnitzvorlagen.de, er niet alleen voor dat het resultaat aan uw eigen eisen voldoet, maar ook dat er voldoende creativiteit en plezier is bij het snijden..

Ideeën voor Halloween-decoratie doe het zelf

halloween decorideeën pompoen snijden

Ideeën voor Halloween-decoratie – Hoe een Halloween-pompoen te snijden??

Met behulp van een pompoensnijsjabloon kunnen de afzonderlijke delen van een pompoen optimaal worden uitgesneden. Allereerst moet de pompoen echter worden uitgehold. Zowel de pompoenpitten als het vruchtvlees moeten grotendeels worden verwijderd. Dit is de enige manier om onder andere te voorkomen dat de pompoen te snel gaat schimmelen of dat vogels de herfstversieringen aanvallen.

Om het uit te hollen, wordt het bovenste deel van de pompoen, rond de stengel, opengesneden zodat het later als een soort deksel kan worden hergebruikt. Als je bijvoorbeeld een kaars in de uitgeholde pompoen wilt zetten, zorgt de deksel ervoor dat de kaars beschut blijft tegen de wind.

Ideeën voor Halloween-decoratie – WiDe snijsjabloon werkt

Het snijpatroon bestaat meestal uit ogen, mond en neus, die afhankelijk van het geselecteerde model verschillend worden gesneden. Deze sjabloon moet eerst worden afgedrukt en vervolgens langs de stippellijnen worden uitgesneden. Vervolgens kunnen de contouren op de eerder uitgeholde pompoen worden uitgesneden, waarbij de afstand zelf bepaald kan worden. Afhankelijk van de grootte van de pompoen moeten de mond, neus en ogen iets breder of iets dichter bij elkaar staan.

Ideeën voor Halloween-decoratie – sjabloon voor pompoensnijwerk

ideeën voor halloween-decoraties voor het snijden van sjablonen

Nadat de sjabloon op de pompoen is getekend, kan het snijden zelf beginnen, hiervoor is een scherp mes nodig. Deze wordt nu langs de geschilderde lijnen door de pompoen gesneden totdat het omrande deel los kan komen van de wand van de pompoen. Het is niet alleen belangrijk om een ​​zeker instinct te tonen, maar ook geduld en vaardigheid. Omdat de buitenmuren van een pompoen extreem robuust blijken te zijn en het doorsnijden ervan meestal veel moeite kost, mogen vooral kinderen nooit pompoenen snijden zonder toezicht.

Ideeën voor Halloween-decoratie – Individuele versieringen

Zodra het pompoengezicht is uitgesneden, is er nog voldoende ruimte voor verdere decoratie-opties. De pompoenen kunnen bijvoorbeeld een snor of een pruik hebben, die kan worden gemaakt van oude stof of wolresten. Verschillende kleuren of nepbloed kunnen ook worden gebruikt en het toch al enge pompoengezicht een schaduw meer griezelig maken.

Als je echter een kaars in de pompoen wilt plaatsen, moet je oppassen dat er geen brandbaar materiaal in de vlam kan komen. Anders lopen vooral degenen die met haar- of textielresten werken het risico dat ze vlam vatten. Anders zijn er echter geen grenzen aan de verbeelding en wat leuk is als het gaat om pompoensnijden, is toegestaan. Overigens staan ​​de iconische oranje koppen niet alleen goed in de voortuin maar ook op de vensterbank. Dit geldt echter alleen zolang de pompoen niet stinkt.