zelf trappen bouwen boom gebogen ontwerp

Hoe bouw je zelf een magische trap

Ooit gehoord van een boomtrap? Wij ook niet. Dit creatieve idee dat we u vandaag presenteren komt van de ontwerpers Thor te Kulve en Robert McIntyre. Toen ze samen op vakantie gingen op de Azoren, konden ze niet ongehinderd naar de zonsondergang kijken.

De reden was een hoge tuinmuur. Na een korte brainstormsessie kwamen ze op het slimme idee om van de boom op de binnenplaats een uitkijktoren te maken. Jeugdherinneringen werden gewekt en de voorbije dagen vol zomerspelen en boomhutten kwamen weer merkbaar dichtbij.

Eerst moet u de basis stevig bevestigen

zelf trappen bouwen doe-idee boomtrappen

De innovatieve boomtrap die eruit kwam werd een echte hit. Het is een creatie die iedereen gemakkelijk in elkaar kan zetten. Dit modulaire systeem is zo ontworpen dat je helemaal geen gereedschap nodig hebt. De bomen worden optimaal ontzien. Je raakt niet gewond of bekrast. De eigenlijke treden zijn gemaakt van licht berkenhout. De metalen delen zijn gemaakt van aluminium en de rubberen banden en oppervlakken van de treden zijn gemaakt van Neopreen®. De trap heeft een elegante, gebogen spiraalvorm en natuurlijk leuningen, die zorgen voor optimale veiligheid bij het klimmen. Zelfs kinderen zijn hier op de juiste plaats.

Zelfs de langste trap begint met de eerste trede

zelf trappen bouwen boom houten treden

Volgens de ontwerper kost het twee mensen ongeveer 3 uur om een ​​7 meter hoge trap in elkaar te zetten en slechts 30 minuten om hem weer af te breken. Met zo’n boomtrap kun je deze bijna sprookjesachtige wereld van de boomtop van dichtbij beleven. Je kunt je voeden met de vogels en een heel ander perspectief krijgen van bovenaf.

De een na de ander wint de trap aan hoogte

Zelf trappen bouwen boomstabiel houten treden tapes staal

Vond je dit idee om zelf een trap te bouwen leuk? In dit geval gaat het niet alleen om een ​​eenvoudige trap, maar om een ​​ongewone boomtrap die betovert met zijn elegante, gebogen vorm en uitnodigt tot een ongewone wandeling langs de boomstam.

Meer informatie is te vinden op: CanopyStair

Op de een of andere manier werkt alles beter voor twee

zelf trappen bouwen boom trappen diy

Elegante reling voor meer veiligheid bij het klimmen

zelf trappen bouwen boom trappen houten balustrade

De houten spiraal schrijft zich perfect in het natuurlijke ontwerp in

bouw je eigen trap gebogen design houten stalen strips

Ook op de trap kun je heerlijk vertoeven

zelf trappen bouwen houten trappen schommelboom

Antislip dankzij neopreen

bouw je eigen trap wenteltrap

Nostalgische trappen naar het sprookjeskoninkrijk

bouw je eigen trap boomtrap met een gebogen design