De steendennenboom (Pinus cembra) wordt niet voor niets “Koningin van de Alpen” genoemd. Ook bekend als de steenden, behoort de trotse boom tot de dennenfamilie. Steendennen groeien voornamelijk in de Alpen, in gebieden die 1500 meter boven zeeniveau liggen. Deze stoere bomen hebben niet alleen een opvallend silhouet, maar hebben ook een aantal waardevolle eigenschappen. Hun houtsoort is een van de mooiste van allemaal, en om vele goede redenen. Daarom geven steeds meer mensen de voorkeur aan meubels en woonaccessoires van grenen. Een grenen kussen en een grenen bed zijn al geruime tijd een populaire keuze, vooral bij slaapstoornissen. Over het algemeen zorgen producten met steendennenhout of olie echter ook voor een verhoogd welzijn en brengen ze een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee. U kunt hier meer over te weten komen in de volgende regels.

Steendennen – de kostbare schatten van de Alpen

steen dennen alpen

Wat is een grenen kussen?

Het hebben van een grenen bed in de slaapkamer is een van de beste keuzes die zal resulteren in een goede nachtrust. Je haalt de natuur niet alleen visueel, maar ook haptisch in huis. Tegelijkertijd wordt de kamer gevuld met het aangename aroma van de dennenboom, wat zorgt voor ontspanning en innerlijke rust. Waardevolle grenen bedden hebben natuurlijk hun prijs en kunnen niet door iedereen meteen gekocht worden.

Je hebt een beetje vallen en opstaan ​​​​en het nodige budget nodig. Het kan ook zijn dat de geur van de dennenboom niet geschikt is voor iemand. Het is daarom aan te raden om klein te beginnen en het in het begin uit te proberen met een steenden kussen.

Liever katoen of linnen voor de kussenslopen

steen grenen kussen gezonde slaap

Stenen grenen kussens zijn kussens die gevuld zijn met grenen houtsnippers. Deze moeten zo vers mogelijk zijn zodat de geur langer aanhoudt. Hoogwaardige fabrikanten bieden daarom ook navulverpakkingen aan die binnen een paar maanden of een jaar vervangen moeten worden. Velen bevelen ook het gebruik van een steendennenspray aan die volledig natuurlijke essentiële pijnboomolie bevat. Het stone grenen kussen ruikt nog intenser en je profiteert nog meer van de vele gezondheidsvoordelen van dit natuurlijke geschenk. Welke dit precies zijn, lees je hieronder.

Verse steendennenschaafsel bevat meer steendennenolie

verse steendennensnippers voor kussens van steendennen

Je kunt natuurlijk ook zelf grenen kussens maken door een eenvoudig kussen te naaien en deze te vullen met grenen snippers. Als u bijvoorbeeld een houtbewerkingswerkplaats in de buurt vindt, kunt u daar vragen of ze vers materiaal hebben. Anders kunt u ook goede steendennenchips online of in gespecialiseerde winkels ter plaatse vinden.

Schud en lucht het kussen van dennenhout vaker

diy stenen grenen kussens

Waarom is steendennenolie zo populair??

Het geheim van de heilzame werking van grenen kussens, grenen bedden en dergelijke zit in de grenen olie die in grenen zit. Of beter gezegd in de ingrediënten. Dit zijn waardevolle Terpinolen, Marcen, Limoson en Cineal. Het actieve ingrediënt pinosylvin is een van de belangrijkste hiervan, waardoor veel van de positieve effecten van steendennenolie te danken zijn aan.

Volgens sommige wetenschappelijke studies, zoals deze van het Joanneum Research Institute voor niet-invasieve diagnostiek aan de Universiteit van Graz, heeft steendennenolie / steendennenhout de volgende gezondheidsvoordelen voor ons mensen:

  • verlaagt de hartslag

Hierdoor kun je sneller tot rust komen en ontspannen en bespaar je je hart tot een uur werk per nacht.

  • slaapbevorderend effect

In slaap vallen wordt gemakkelijker gemaakt en de diepe slaapfase wordt verlengd.

Slaap lekker zelf!

steen grenen kussen steen grenen goede slaap tips

  • stabiliseert de bloedsomloop

Op deze manier wordt het tegen weersgevoeligheid gecontroleerd.

  • verhoogt het concentratievermogen

Dit maakt je niet alleen productiever, maar krijgt tegelijkertijd ook vitale energie.

  • neutraliseert schadelijke elektromagnetische straling

Er wordt gezorgd voor een beter energetisch binnenklimaat, wat zorgt voor een mentaal evenwicht.

  • heeft een antibacteriële werking

Deze positieve eigenschap biedt een goede bescherming tegen bacteriën en zelfs virussen, vooral tijdens koude periodes, maar ook vrijwel altijd.

  • slijmoplossend effect

 Pijnboomolie kan helpen om veel slijm uit de luchtwegen te verwijderen en wordt daarom vaak gebruikt bij bronchitis.

Inhalaties met een paar druppels pijnboomolie in een waterbad zijn een beproefd huismiddeltje

pijnboomtakken en kegels

  • verdrijft ongedierte zoals motten, mijten en muggen

Het is niet voor niets dat steendennenhout en olie bijzonder worden aanbevolen voor mensen met allergieën en astmapatiënten.

  • neutraliseert de tabaksgeur

Deze eigenschap is vooral gunstig voor niet-rokers in een rokershuishouden. Maar over het algemeen kun je er in veel gevallen ook van profiteren en altijd een flesje steendennenolie of spray bij je hebben.

Waar u op moet letten bij het kopen van producten van steengrenen?

Kortom, u moet altijd in gedachten houden dat steendennen en dennenolie niet zo gemakkelijk en goedkoop te kopen zijn. Bovendien staan ​​steendennen bijvoorbeeld in Oostenrijk onder natuurbescherming. Daarom zijn hoogwaardige grenen producten nooit te goedkoop. Met dit in gedachten moet u altijd op de prijs letten en oppassen voor koopjes die te goedkoop zijn. Deze kunnen worden gemaakt met inferieur hout of spaanders. Hetzelfde geldt voor steendennenolie. Soms wordt zelfs synthetische olie aangeboden, die alleen een soortgelijk aroma heeft, maar op geen enkele manier de heilzame eigenschappen van een echte pijnboomolie kan bieden. Let daarom altijd goed op de exacte etikettering op de verpakking. Termen als ‘natuuridentiek’ of ‘natuurlijk’ zijn misleidend. Het zou “100% natuurlijke, biologische etherische olie” moeten worden genoemd. Alleen dan weet je zeker dat je er maximaal profijt van hebt.

Vertrouw op de beste kwaliteit voor stenen grenen kussens en andere producten!

steen grenen kussen gezonde voordelen

Haal de natuur in huis met een geurig grenen kussen of waarom niet met een grenen bed. Geniet van het aangename aroma en de talloze positieve effecten op lichaam, geest en ziel. Laat los en dompel je onder in een meer ontspannen woonoase die je meer rust en welzijn geeft.

Betere slaapkwaliteit met kussens van Zwitsers grenenhout

beter slapen met grenen kussens

Wonen en inrichten met grenen is altijd een goed idee

gezond binnenklimaat met grenenhout

Zwitserse stenen grenen kussens versieren grenen hout gezond

Ook voor je viervoeters…

steendennen voordelen goede binnenlucht

En natuurlijk voor je dierbaren

lekker slapen met grenen kussens

Naai zelf een steenden kussen van katoen of linnen

Vul de stenen grenen kussens met verse grenen schaafsel

stenen grenen kussens met grenen schaafsel

Of je kunt er een vinden van een goede fabrikant

stenen grenen kussens goed voor de gezondheid

Zelf stenen grenen kussens maken

navulpakket voor kussen van steengrenen

Geef stenen grenen kussens weg

Zwitserse dennenalpen