Luiercakes zijn een stapel opgerolde of gevouwen luiers die eruitzien als een traditionele gelaagde cake. Ze zijn een van de meest populaire cadeaus voor een babyshower omdat ze praktisch zijn en ook als decoratie dienen. Luiertaarten of luiercadeaus zijn grappige blikvangers bij elke babyshower en daarom altijd een goed cadeau-idee. Je kunt natuurlijk luiercadeaus kopen of online bestellen, maar je kunt ook zelf een luiertaart maken. Waarom niet? Het is relatief eenvoudig en best leuk. We laten je zien hoe je het in een mum van tijd kunt doen. Lees maar verder…

Hoe maak je een luiertaart??

Maak luiercadeaus zelf luiertaart knutselideeën

Babycake gemaakt van luiers is een praktisch cadeau-idee

Maak zelf luiercadeaus luiertaart tinker neutrale decoratie

De beste luiers kiezen voor een luiertaart

Als je een luiertaart wilt maken, dan moet je eerst veel onderzoek doen. Als je geen kinderen hebt, weet je misschien niet veel over luiers. Het is geen grote filosofie, maar luiers zijn er in verschillende maten en kunnen allemaal wit of met een patroon zijn. Er is ook een grote verscheidenheid aan merken op de markt. Ofwel schiet jezelf in het zwart of vraag de aanstaande moeder welk merk ze graag zal gebruiken.

Luiertaart maken – creatieve ideeën

Luiercadeaus maak zelf luiertaartfoto's

Als je eenmaal een luiermerk hebt gekozen, kies dan de juiste maat. Pasgeborenen groeien erg snel, dus het is logisch dat je maat 2 of 3 luiers gebruikt voor je luiertaart.

Wat betreft kleur, witte luiers werken hier goed voor, maar luiers met een gekleurd patroon kunnen een mooi tintje geven aan je luiertaart.

Je hebt al de meest geschikte luiermaat en kleur gekozen en nu kun je beginnen met het maken van je schattige luiercadeau. Hieronder vindt u gedetailleerde instructies …

Luiertaart met decoratie van gekleurde papieren bloemen

Maak zelf luiercadeaus luiertaart knutselinstructies roze en blauwe papieren bloemen

Leuke luiertaart voor meisjes

Luiercadeautjes Meisjes maken zelf luiertaart, tinker pink decoratie

Babysokjes en andere accessoires passen goed bij een luiercadeau

Maak zelf luiercadeaus luiertaart tinker babyshower

Maak zelf luiercadeaus – instructies en creatieve ideeën

Luiergeschenken maak zelf luiertaartmeisjeskronen

Materialen voor een zelfgemaakte luiertaart:

  • 60-65 maat 2 luiers (Het kan geen kwaad om wat bij de hand te hebben. De uiteindelijke hoeveelheid die je nodig hebt hangt af van de maat en het merk van de luier.)
  • Een verscheidenheid aan elastiekjes
  • Een hoes van inpakpapier of een lege papieren handdoekrol (ca. 40 – 50 cm)
  • Een taartvorm, 25 cm
  • schaar
  • Lint (4 tot 6 cm breed)
  • Normale doorzichtige of dubbelzijdige tape
  • Een heet lijmpistool en lijm
  • Extra decoratieve elementen, zoals strikken of andere babyproducten (optioneel)
  • Taartstandaard (optioneel)

Zorg voor voldoende elastiekjes

Maak zelf luiercadeaus luiertaartrolluiers

Instructies:

Stap 1: monteer de basis voor je luiertaart

– Bevestig het inpakpapier of de papieren handdoekbuis aan de taartvorm met hete lijm.

Lijm samen

Luiercadeaus Instructies voor luiertaart Babytaart gemaakt van luiermaterialen

Stap 2: rol de luiers op

– Begin met de bovenkant van elke luier en rol de luier op. Zet elke luier vast met een kleine elastische band.

Rol en bereid luiers voor

Maak zelf luiercadeaus

Zo moeten de luiers voor je luiertaart eruit zien

Luiercadeaus Luiertaart Instructies voor het opvouwen van luiers

Leg vervolgens de luiers rond de papieren handdoekrol

Luiercadeautjes Luiertaart instructies eerste taartlaag

Stap 3: bouw de taartlagen

– Begin met het maken van de luiertaart door de kartonnen koker met 6 luiers te omsluiten. Wikkel een elastische band om de luiers om deze vast te zetten. Schik de luiers zo dat het uiteinde van elke opgerolde luier naar het midden wijst. Op deze manier is het meest ronde, meest naadloze deel van de luier naar buiten gericht.

– Omcirkel vervolgens de eerste cakelaag met nog 12 luiers en zet ze vast met een grote elastische band.

– Werk de onderste laag af door nog 18 luiers vast te zetten met nog een elastische band. De luiers mogen iets uitsteken over het taartbord – dat is prima.

Maak een tweede cakelaag

Luiergeschenken luiertaart instructies stap voor stap

Luiercake in de maak

Zelf luiercadeaus maken Luiertaart Luiers regelen

– Voeg voor de tweede cakelaag 6 luiers toe bovenop de onderste laag rond de kartonnen koker. Zet ze vast met een rubberen band.

– Voeg vervolgens nog 12 luiers toe rond de eerste 6. Houd ze op hun plaats met een rubberen band.

– Omring de kartonnen koker voor de bovenste laag van de taart met 7 luiers. Zet ze vervolgens vast met een rubberen band.

En de derde laag cake is al klaar

Luiercadeaus Luiertaart Instructies Babytaart gemaakt van luiers

Stap 4: snijd de papieren handdoekrol indien nodig af

– Als u de kartonnen koker over de derde laag luiers kunt zien, knip deze dan af met een schaar. Dat hangt echter af van de maat en het merk van de luier.

Stap 5: versier je zelfgemaakte luiertaart

– Lijm het ene uiteinde van de tape op een luier, wikkel de tape strak om de hele laag en lijm het tweede uiteinde van de tape op het startpunt met hete lijm. Voor een strakkere look kun je dubbelzijdige tape gebruiken. Of je kunt het eindpunt van het lint bedekken met een strik of ander ornament.

Nu is het tijd om de luiertaart te versieren

Luiercadeaus Luiertaart Maak zelf babytaart van luiers

– Maak nog een luiertaartlaag met grote strikken of zelfs een klein knuffeldier. Bevestig het rond de papieren buis met een tape. Je hoeft ze dus ook niet af te knippen.

– Bedenk of je meer babyspullen op of tussen de luiers wilt doen. Bepaalde producten, zoals slabbetjes en rompers, kunnen als luiers worden opgerold. Ook andere items zoals fopspenen en zuigflessen kunnen hun plaats vinden in de luiertaart. Blijf bij het thema en het kleurenschema om een ​​samenhangende look te creëren.

– Last but not least: laat je meesterwerk zien! Presenteer je zelfgemaakte luiertaart als decoratieve eyecatcher op de cadeautafel. Een taartplateau maakt je creatie helemaal af.

Geniet van het eindresultaat!

Luiercadeaus Luiertaart Babytaart gemaakt van luiers

Een elegante roze luiertaart voor meisjes

Luiercadeaus Luiertaart Babytaart gemaakt van luiers

Er zijn ook andere manieren om een ​​luiertaart te maken

Luiercadeaus maken zelf luiertaart babytaart van luiers neutraal

Maak zelf luiercadeaus: laat je inspireren door de volgende foto’s…

Maak zelf luiercadeaus instructies voor het knutselen van luiertaarten Maak zelf luiercadeaus luiertaart tinker baby shower partyLuiercadeaus jongen maak je eigen mand Luiercadeaus jongen maak je eigen krans, knutselknuffel Luiercadeaus jongen maak je eigen krans Luiercadeaus jongen maak zelf luiertaart Luiercadeaus jongen luiertaart Babytaart gemaakt van luiers Luiercadeaus meisjes roze luiertaart tinker knuffel Luiercadeaus Meisjes maken zelf uilen van luiers Luiercadeaus meisjes maken zelf mandjes knutselen Luiercadeaus Meisjes maken zelf luiertaart, knutselen roze babyflesjes Luiercadeaus meisjes maken zelf luiertaart Luiercadeaus luiertaart voor meisjes Babytaart gemaakt van luiers Maak zelf luiercadeaus Maak babyschommels van luiers Luiercadeaus maak zelf babytaartjes van luiers Maak zelf luiercadeaus, maak knuffels van luiers hond Maak zelf luiercadeaus luierkrans babytaart van luiers Maak zelf luiercadeaus luiertaart tinker boy Maak zelf luiercadeaus luiertaart Babytaart van luiers Maak zelf luiercadeaus, maak luiertaartMaak zelf luiercadeaus luiertaart tinker girls Maak zelf luiercadeaus Luiertaart tinker weelderige decoraties