Duitse Startend bedrijf Lilium kondigt de eerste vlucht van zijn volledig elektrische vijfpersoons vliegende taxi aan. Het is de laatste in een reeks succesvolle tests voor de opkomende elektrische vliegtuigindustrie. Het doel is om binnen het volgende decennium vliegende auto’s over onze steden te laten razen.

In een Video van het in München gevestigde bedrijf is te zien hoe de onbemande op afstand bestuurbare luchttaxi verticaal opstijgt als een helikopter, even blijft hangen en dan weer landt. Het lijkt op het eerste gezicht niet veel, maar het is eigenlijk een enorme sprong voorwaarts voor het bedrijf. Lilium hoopt tegen 2025 in meerdere steden een volledig functionele luchttaxidienst te kunnen aanbieden.

De oprichters van het Duitse startup-bedrijf Lilium

Het team achter lilium testte de eerste luchttaxi van het Duitse bedrijf Lilium

De revolutionaire nieuwe jet in de test

Eerste luchttaxi van het Duitse bedrijf Lilium in de testvliegende auto in de test

De Duitse luchttaxi heeft een ongebruikelijk ontwerp

De eivormige vliegende taxi wordt gekenmerkt door een absoluut uniek ontwerp dat geen achtersteven, roer, propeller of versnellingsbak bevat. De vleugels zijn uitgerust met in totaal 36 e-jetmotoren die omhoog kantelen voor verticale start en vervolgens naar voren bewegen voor horizontale vlucht. Na voltooiing moet de Lilium-luchttaxi een ongelooflijk bereik van 300 kilometer en een topsnelheid van 300 km / u kunnen bereiken. Dat is veel verder dan veel concurrenten van hun eigen elektrische vliegtuig verwachten. Dit komt door het vleugelontwerp, dat tijdens de cruisevlucht minder dan 10% van zijn maximale 2.000 pk gebruikt.

Eerste luchttaxi van het Duitse bedrijf Lilium in de testvliegende auto's boven de stad

  • De taxi’s van de toekomst kunnen vliegen

De luchttaxi moet uiteindelijk vijf passagiers met bagage en een gespecialiseerde piloot kunnen vervoeren. Lilium is van plan om in eerste instantie een menselijke piloot aan boord van zijn vliegtuig te laten en pas later over te schakelen naar autonomie. Dit zorgt voor een eenvoudiger certificeringsproces van de European Aviation Safety Agency en de US Aviation Administration.

Lilium is ook van plan om de luchttaxi onderdeel te maken van een revolutionaire on-demand service. Het bedrijf ontwikkelt een app waarmee passagiers de dichtstbijzijnde landingsplaats kunnen vinden en vanaf daar een taxi kunnen boeken om korte afstanden te vliegen. Speciale landingsplaatsen op verschillende locaties in elke grote stad maken deel uit van het project.

De speciale landingsplaatsen moeten gemakkelijk toegankelijk zijn

De eerste luchttaxi van het Duitse bedrijf Lilium testte de speciale landingsplaatsen

Zullen ze dit allemaal kunnen doen in 2025? Lilium zal zeker nog veel meer tests ondergaan onder verschillende rigoureuze omstandigheden, waaronder slecht weer, om een ​​breder scala aan mogelijkheden van zijn jet te demonstreren.

Eerste luchttaxi van het Duitse bedrijf Lilium in de test de taxi van de toekomst

Eerste luchttaxi van het Duitse bedrijf Lilium in de test vliegende taxi's binnenkort een feit