Huawei is na Samsung de grootste fabrikant van mobiele telefoons ter wereld. De techgigant heeft nog geen televisie geproduceerd. Daar lijkt in de nabije toekomst verandering in te komen, wanneer het bedrijf naar verwachting later dit jaar de eerste 5G 8K-tv zal lanceren. De televisies zullen worden uitgerust met een 5G-module en een high-end beeldscherm met 8K-resolutie. Dit betekent dat gebruikers het nieuwe generatie netwerk kunnen gebruiken om data-intensieve content zoals 360-graden video’s en virtual reality-programma’s te downloaden. We nemen het gerucht onder de loep!

Dit zou de eerste moderne televisie van Huawei kunnen zijn

Huawei ontwikkelt 's werelds eerste 5G 8K tv huawei + 8k + 5g tv

Huawei’s eerste poging om een ​​televisie te maken

De eerste poging van het Chinese bedrijf om televisies te produceren, wordt ondersteund door een poging om zijn ‘ecosysteem’ voor consumentenelektronica te voltooien. Dit omvat al alles, van smartphones tot draagbare apparaten tot laptops.

Een van de potentiële voordelen van een 5G-tv is het feit dat er geen glasvezel- of kabelboxen meer nodig zijn die traditionele kabel- of satellietdiensten bieden.

De tv kan fungeren als routerhub voor alle andere elektronische apparaten in een huishouden. De 8K-resolutie is het meest geavanceerde scherm op de markt met 16 keer meer pixels dan de standaard 1080 HD.

Het woord “Huawei” betekent vrij vertaald “Chinees succes” en wordt uitgesproken als “Wah-Wey”

Huawei ontwikkelt 's werelds eerste 5G 8K-televisie huawei 's werelds eerste 5g-tv

Het is ook een bedrijf dat eigendom is van werknemers

Huawei ontwikkelt 's werelds eerste 5G 8K TV Zien is geloven Zien is geloven

Huawei is al ‘s werelds grootste fabrikant van telecommunicatieapparatuur

Huawei heeft de afgelopen jaren bijna elke concurrentie overtroffen, waardoor het ‘s werelds grootste leverancier van telecommunicatieapparatuur is – slechts één stap achter Samsung. Dit alles ondanks pogingen van de VS en Australië om het officiële gebruik van de producten van de Chinese techgigant te beperken.

Naast 5G-basisstations heeft het bedrijf al een opvouwbare 5G-smartphone en meerdere 5G-routers geïntroduceerd, die later dit jaar beschikbaar komen. Huawei heeft zich ook tot doel gesteld om in 2021 tot de top 5 pc-fabrikanten ter wereld te behoren. Vorig jaar werden er ongeveer 1 miljoen apparaten op de hele pc-markt verscheept met ongeveer 259 miljoen.

8K bouwt zeker aan de toekomst van televisies, en het kan zelfs binnenkort beschikbaar zijn met 5G-apparatuur

Huawei ontwikkelt 's werelds eerste 5G 8K TV 8k vs 4k het nieuwe televisietoestel

Huawei ontwikkelt eerste 5G 8K-televisie ter wereld ervaar hd tv 8k thuis

Op dit moment is er nog geen informatie over hoe groot de 5G 8K-tv zal worden, of deze een LED-, QLED- of OLED-scherm zal gebruiken of hoeveel het gaat kosten. Voor nu lijkt de focus van Huawei eindelijk te liggen op de aankomende Mate X opvouwbare smartphone, die gepland staat voor release in juni.

Huawei ontwikkelt 's werelds eerste 5G 8K TV 5G van technologiegigant Huawei China