Aangekondigd deze dinsdag Snap Inc. Spectacles 3, een opnieuw ontworpen limited edition-versie van zijn AR-zonnebril met een strak nieuw ontwerp en een extra HD-camera. De bril vertegenwoordigt Snap’s recente streven om een ​​nieuw computerplatform te ontwikkelen dat zich richt op het vastleggen van dimensies en dieptewaarneming, net als onze ogen.

Geïnspireerd door het menselijk oog

Leg HD-foto's en -video's vast in 3D met Snapchat Spectacles 3, de allereerste zonnebrilcamera ooit

Maak verbluffende foto’s en video’s met Snapchat’s nieuwe Spectacles

De eerste generatie hi-tech brillen die speciaal zijn ontworpen voor het vastleggen van Snapchat-inhoud, verscheen voor het eerst in 2016. De gadget was meteen een hit bij gebruikers van sociale netwerken. Later bleek echter dat na de aanvankelijke hype veel brillen niet meer verkocht werden.

Snapchat leed uiteindelijk $ 39,9 miljoen aan verliezen.

De eerste generatie had niet veel succes

Met Snapchat Spectacles 3 kun je HD-foto's en -video's in 3D vastleggen met een snapchat-zonnebril

Het meest verbazingwekkende aan de nieuwe Spectacles is de tweede camera, waarmee de bril voor het eerst diepte en dimensie kan vastleggen. Dankzij de camera’s met twee hoeken kun je nu 3D-snapshots maken met een enigszins wankel diepte-effect en vervolgens grafische AR-effecten toevoegen aan 3D-filters, stickers en opgenomen video’s. Een extra feature is de 3D-viewer, die vergelijkbaar is met de Google Cardboard, ook van karton is en vergelijkbaar werkt met een VR-headset.

Voeg verbluffende 3D-effecten toe aan uw foto’s en video’s

Met Snapchat Spectacles 3 kun je HD-foto's en -video's opnemen in 3D met behulp van 3D-filtervideo's

Net als in de vorige versies moet je op de knop tikken om een ​​video van 60 seconden op te nemen of de knop ingedrukt houden om een ​​foto te maken. Audio-opname bril van vier microfoons ingebed in het frame. Na synchronisatie met je Android- of iOS-apparaat kun je het fotomateriaal bewerken, naar je vrienden sturen via Snapchat of exporteren om te delen op andere platforms, waaronder YouTube. Spectacles nemen video’s op met 60 fps en de ingebouwde opslagruimte van 4 GB kan tot 100 video’s of 1200 foto’s bevatten. Foto’s hebben een resolutie van 1.642 x 1.642 pixels, video’s 1.216 x 1.216.

Uitstekende kwaliteit voor zo’n kleine camera

Met Snapchat Spectacles 3 kun je HD-foto's en -video's in 3D maken

Niet elke categorie heeft een update gekregen

De batterijduur is helaas niet verbeterd ten opzichte van de vorige editie. De tweede camera zorgt uiteindelijk voor extra stroomverbruik, wat de nieuwe bril moet compenseren. Volgens Snap zou Spectacles nog steeds 70 video’s en meer dan 200 foto’s moeten kunnen opnemen wanneer deze volledig is opgeladen. De bril is nog steeds binnen 75 minuten op te laden in de meegeleverde oplaadcase of met een USB-C kabel.

Qua ontwerp zijn de nieuwe Spectacles minder onhandig dan de vorige iteraties. Ze hebben kleine ronde lenzen, verstelbare acetaattips, een doosvormig, lichtgewicht stalen frame en getinte lenzen om te beschermen tegen de zon. De bril is verkrijgbaar in twee kleuren: “Carbon” (zwart) en “Mineral” (goud).

Stijlvol en modern in metallic kleuren

Met Snapchat Spectacles 3 kun je HD-foto's en -video's in 3D prachtig en stijlvol in goudkleur vastleggen

Helaas zet de Spectacles 3 de gemaakte foto’s nog steeds niet automatisch over naar je Snapchat-account. Volgens Snap zijn er nog technische hindernissen die dit verhinderen. In de tussentijd moet je verbinding maken met je telefoon via bluetooth of wifi en geduldig wachten tot je foto’s zijn gedownload. Een vreemde uitzondering is voor iOS-gebruikers die thuis wifi hebben en hun bril opgeladen hebben. Een bril kan zo worden ingesteld dat je snapshots in deze staat automatisch naar Snapchat worden geëxporteerd.

De nieuwe zonnebril kostte 380 dollar, bijna twee keer zo duur als hun voorgangers. Het origineel kostte 150 USD, de Nico / Veronica Spectacles 2-varianten 200 USD. In tegenstelling tot de tweede generatie brillen is Spectacles 3 helaas niet waterdicht.

De meest praktische en compacte camera ooit

Met Snapchat Spectacles 3 kun je HD-foto's en -video's in 3D in stijl in zwart vastleggen