De airconditioning aan laten staan ​​of extra lagen kleding aan- en uittrekken is niet altijd de meest praktische of gemakkelijke manier om je lichaamstemperatuur te regelen. Zou het niet makkelijker zijn als je wat slimme draagbare technologie zou kunnen gebruiken om het probleem op te lossen? Het nieuwste onderzoeksproject van de Universiteit van Californië in San Diego hoopt dit probleem op te lossen met slimme kleding.

Deze kleine plekjes kunnen je temperatuur binnen enkele minuten afkoelen of opwarmen

Slimme kleding van de toekomst kan je lichaamstemperatuur regelen met koeltechnologie voor de zomer

Ingenieurs van de universiteit hebben draagbare technologie ontwikkeld die ze in toekomstige kledingstukken kunnen verwerken. Deze slimme kleding moet dan voor een perfecte temperatuur kunnen zorgen en energie besparen door overmatig gebruik van airconditioning of verwarming. De techniek is een beetje zo Embryo, oorspronkelijk ontwikkeld door een onderzoeksteam van het Massachusetts Institute of Technology.

In tegenstelling tot deze gadget is de UC San Diego-beits bedoeld om op veel verschillende kledingstukken te worden gebruikt. Dus dat zou kunnen betekenen dat je je hele kledingkast kunt gebruiken voor een betere temperatuurbeheersing.

Dergelijke technologie zou perfect zijn voor de zomer

Slimme kleding van de toekomst kan je lichaamstemperatuur reguleren - het prototype van de armband dat de temperatuur regelt

Slimme kleding van de toekomst kan een revolutie teweegbrengen in de modewereld

“Dit type apparaat kan uw persoonlijk thermisch comfort verbeteren, of u nu op een warme dag bent of het koud heeft op uw kantoor”, zegt Renkun Chen, projectleider en professor in mechanische en ruimtevaarttechniek aan UC San Diego.

Het team hoopt in de nabije toekomst slimme kleding te lanceren

Slimme kleding van de toekomst kan je lichaamstemperatuur en de nieuwe technologie reguleren

De beits bestaat uit speciale thermo-elektrische legeringen die tussen rekbare elastomeerplaten worden ingebracht. In tests met een prototype armband hebben de ingenieurs laten zien hoe hun technologie de huid binnen enkele minuten kan afkoelen. Omdat het doel is om slimme kleding te maken, zijn de vlekken zo ontworpen dat ze kunnen uitrekken en buigen zonder te worden beschadigd of hun koel- en verwarmingsfuncties te beïnvloeden. De gadget wordt ook aangedreven door een flexibel batterijpakket.

De gadget heeft de tests perfect doorstaan

Slimme kleding van de toekomst kan je lichaamstemperatuur reguleren armband die afkoelt tijdens de test

Het uiteindelijke doel is om meerdere patches aan elkaar te knopen om tegelijkertijd stijlvolle en comfortabele nette kleding te creëren. Het team schat dat er ongeveer 144 vlekken nodig zijn om een ​​koelvest te maken. Dit zou in totaal ongeveer 26 watt verbruiken om een ​​persoon koel te houden op een gemiddelde warme dag. Het is veel energiezuiniger om individuele mensen af ​​te koelen dan een grote ruimte. De onderzoekers hopen de technologie over een paar jaar te commercialiseren.

Slimme kleding van de toekomst kan je lichaamstemperatuur reguleren armband die je temperatuur regelt