Ben je op zoek naar een trouwe viervoeter die niet te klein en niet te groot is? Je bent niet alleen! Middelgrote honden zijn eigenlijk de meest populaire keuze van veel nieuwe en doorgewinterde dierenliefhebbers, en ook om vele goede redenen. Ze zijn zo knuffelig als dwergrassen en tegelijkertijd zo speels en zachtaardig als de reuzen. Over het algemeen wegen honden in deze categorie tussen 10 en 25 kg, met bepaalde verschillen tussen teven en reuen. Ze zijn ook gemakkelijker te trainen, te verzorgen en meestal rustiger en gezonder dan andere rassen. Ondanks deze overeenkomsten, variëren middelgrote honden enorm in termen van activiteitsniveau, trainingsvermogen, verzorging en temperament. Dus voordat je een van deze viervoeters mee naar huis neemt, moet je meer te weten komen over de speciale kenmerken van je favoriete ras, bij voorkeur van een ervaren fokker. Hier zijn de top 4 van meest populaire middelgrote honden.

Middelgrote honden voor elke levensstijl

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op zult worden op verschillende hondenmaten

Airedale Terriër

De Airedale Terrier is de grootste van de terriërrassen, weegt ongeveer 18 tot 25 kg en bereikt een hoogte van ongeveer 56 tot 60 cm. Ze zijn extreem aanpasbaar, hebben heel weinig haar en kunnen het ook in één doen kleiner appartement comfortabel leven zolang ze voldoende beweging krijgen.

Zoals bij elk ander Terrier-hondenras, heeft de Airedale een sterke wil en kan hij soms ook koppig zijn.

Zijn training vereist daarom wat meer consistentie. Daarnaast zijn dit vrolijke, liefdevolle en loyale middelgrote honden die goed overweg kunnen met kinderen. Vanwege hun hoge prooi kan het leven met kleinere huisdieren echter problematisch zijn.

bruikbare informatie: Airedale Terriers worden traditioneel Kings of Terriers genoemd. Ze waren de eersten die werden gebruikt voor politiediensten vóór de introductie van de Duitse herders in Duitsland en Groot-Brittannië. Ze waren ook populair bij verschillende Amerikaanse presidenten.

Airedale Terriers hebben schattige baarden en snorren die ze een wijs uiterlijk geven

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt aireale terrier geweldige terriër mooi

Het vachtpatroon van de Airedale doet enigszins denken aan dat van de Duitse Herdershond

4 middelgrote honden waar je op slag verliefd op wordt airedale terrier big beautiful

Ze komen uit dezelfde regio als de Yorkshire Terriers

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op zult worden airedale terrier engelse familiehond

Australische herder

Australian Shepherds zijn de favoriete honden van cowboys. Ze zijn er in een onderscheidende en mooie verscheidenheid aan kleuren, waarbij Merle het populairst is. Door hun lange, pluizige vacht heb je echter veel haar te maken.

Australian Shepherds zijn loyaal, vriendelijk, betrouwbaar en gemakkelijk in de omgang. Dit ras is slim als een vos en zit boordevol energie. Ze heeft veel fysieke en mentale stimulatie nodig om gelukkig te blijven. In sporten zoals behendigheid, driftball en flyball winnen ze vaak de eerste plaats samen met border collies.

bruikbare informatie: Ondanks hun naam komen Australian Shepherds eigenlijk uit Spanje. Ze zijn een van de weinige hondenrassen die meestal worden geboren met twee verschillende gekleurde ogen (heterochromie) en een natuurlijke stompe staart.

Australian Shepherds worden vaak verward met Border Collies en vice versa

4 middelgrote honden waar je op slag verliefd op wordt Australische herder sheltie merle

Alle Aussies zijn absoluut uniek qua kleur

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt Australische herder merle kleurverschillen

Deze viervoeters zijn altijd klaar voor avontuur

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt aussie australische herder veel beweging

Basset Hound

Basset Hounds worden door hun eigenaren bijna altijd als goedaardig beschreven. Dit middelgrote hondenras staat ook bekend om hun lange lichamen, korte benen, grote hoofden, lange oren en grote, liefdevolle ogen. Al deze kenmerken maken ze moeilijk te weerstaan. Ze waren populair bij Franse en Belgische aristocraten en werden vereerd om hun ongelooflijke reukvermogen, net als hun neef, de Bloedhond.

De Basset Hound is niet alleen een uitstekende jager, maar ook een geweldige gezinshond. Hij is zachtaardig, geduldig en liefdevol, vooral met kinderen. Er is slechts matige lichaamsbeweging vereist om een ​​bassethond tevreden te houden.

Vanwege hun ongebruikelijke combinatie van korte poten en lange oren, worden Basset Hounds echter gemakkelijk vuil tijdens het lopen, wat betekent dat ze vaak in bad moeten. Gelukkig is hun vacht erg kort en makkelijk te verzorgen.

bruikbare informatie: Basset Hounds zijn zo populair dat een van die honden in 2011 werd gekozen tot co-burgemeester van Concord, Ontario. Hun opvallend lange oren dienen eigenlijk een belangrijk doel – ze helpen geuren rechtstreeks naar de gevoelige neus van de hond te brengen tijdens het wandelen.

Ondanks hun kleine formaat zijn Basset Hounds verrassend zwaar, met een gewicht van ongeveer 20 tot 25 kg

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op zult worden Basset hound jadghund familiehond

Herinner je je het stripfiguur Droopy Dog nog? Dat was een bassethond

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt basset hound mislukt

4 middelgrote honden waar je verliefd op zult worden Basset Hound Bloodhound Big Ears

Vest Welsh Corgi

De eerste keer dat u een Cardigan Welsh Corgi ziet, kunt u hem meteen aanzien voor een Pembroke Corgi – de favoriete honden van koningin Elizabeth II. In werkelijkheid hebben de twee hondenrassen een totaal verschillende oorsprong. Terwijl de Pembroke afstamt van de Nordic Spitz-rassen, stamt de Cardigan eigenlijk af van de Duitse Teckel-lijn. Als gevolg hiervan zijn ze iets groter, hebben ze een lange, vosachtige staart en hebben ze een grotere verscheidenheid aan vachtkleuren. De Cardigan Welsh Corgi heeft ook wat minder beweging nodig, is rustig en liefdevol en daarom ideaal als gezins- en stadshond.

bruikbare informatie: Ondanks hun relatief kleine formaat werden beide rassen gebruikt om vee te hoeden. De Cardigan Welsh Corgi is de oudste van de twee en heeft een geschiedenis van ongeveer 3000 jaar. Gebruikt volgens Keltische legendes feeën ‘s nachts de honden om hun koetsen te trekken en hun paarden te zijn in de strijd.

Volgens dezelfde legendes zouden de vachtpatronen van de corgi’s op kleine zadels lijken

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt vest corgi coloured merle

Verwar de twee hondenrassen nu nooit meer

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt vest corgi verschillen mooi

Heterochromie komt ook veel voor bij deze familiehonden

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt vest welsh corgi puppy schattig

Natuurlijk zijn er nog tal van andere geweldige middelgrote honden die geschikt zijn voor een breed scala aan levensstijlen. Het vinden van de perfecte hond vergt veel onderzoek en wilskracht. Natuurlijk, als ras en afkomst niet zo belangrijk voor je zijn, raden we je aan naar je plaatselijke dierenasiel te gaan en een leven te redden.

De liefhebbende grote ogen van de cocker-spaniël zijn absoluut onweerstaanbaar

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt cocker spaniel met puppy

De vosachtige Shiba Inu uit Japan is direct herkenbaar

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op zult worden shiba inu japan familie hondenappartement

De Tsjechische bonte hond is een relatief zeldzaam en ongelooflijk mooi hondenras

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op zult worden op het Boheemse Tsjechisch gevlekte hondenras

Shelties zijn een kleinere versie van de collie

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op zult worden sheltie collie schattig klein

Bordercollies zijn de slimste honden ter wereld

4 middelgrote honden waar je meteen verliefd op wordt border collie intelligent sporthund

Beagles zijn al jaren populaire gezinshonden

4 middelgrote honden waarvan je meteen verliefd zult worden op de schattige beagle-familiehond

Poedels zijn er in drie maten – Standard, Moyen en Mini

4 middelgrote honden waar je op slag verliefd op zult worden poedel middenbruin