Bespaar water tips duurzame woonideeën

Hoe kun je water besparen in het huishouden??

Bewust of onbewust beïnvloeden we onze omgeving. Dit is niet alleen de mening van de milieuactivisten. We zijn geneigd ze te geloven. De verwachting is dat de vraag naar water zal blijven groeien. Aangezien ons lichaam hier voor 66% uit bestaat, kunnen we ongeveer 2 weken zonder water.

Bespaar water Tips

Water besparen Tips om duurzaam te leven

Afgezien daarvan is het ook van ons zeer persoonlijk en praktisch voordeel om meer waarde te hechten aan waterbesparing in het huishouden. Het is niet zo moeilijk als men zou denken.

Water besparen in het huishouden

Bespaar water tips duurzaam leven huishoudelijke ideeën

Waterbesparende opties in het huishouden

U moet op alle kranen keramische koppen gebruiken. Ze leven langer en zijn dichter. Je zou ook een circulatiepomp kunnen monteren. Het warme water loopt dus direct na het aanzetten. Dit bespaart het water dat in het andere geval zou moeten lopen.

Kraan keramische handgrepen

duurzaam leven huishoudelijke ideeën kraan water besparen tips

Installeer een circulatiepomp

Bespaar water tips duurzaam wonen circulatiepomp

Ook bespaar je met deze strategie energie, omdat het water niet opgewarmd hoeft te worden.

Waterbesparend systeem

Water besparen Tips voor duurzaam leven Circulatie spaarsysteem

Voer alle dringende reparaties uit. Als het uit de kraan druppelt, verspil je water dat een douche van 30 minuten zou duren.

Laat de kraan niet druppelen

Water besparen Tips voor duurzaam leven Water besparen

U kunt ook spray seals op de kranen monteren. Net als bij een regenbui zou het water er in druppels uit komen in plaats van in een sterke stroom. Ook in dit geval bespaar je elke keer dat je je handen wast water. U kunt dit doen bij nieuwe of volledig gerenoveerde gebouwen, omdat daarvoor ook de buizen moeten worden vervangen.

Spuitafwerkingen besparen water

Water besparen Tips voor een duurzame design kraan

De juiste wastafelkraan kiezen

Water besparen Tips duurzaam levend watersproeikraan

 Moderne oplossingen die huishoudelijk water besparen

Bespaar watertips duurzaam leven huishoudelijke ideeën watersproeikraan

In de badkamer en op het toilet

U weet misschien niet hoeveel water er gemiddeld voor het toilet wordt gebruikt. Het antwoord ligt rond de 50 liter en gemiddeld 1/3 van de dagelijkse consumptie. Tips voor besparingsmogelijkheden in het huishouden zijn onder meer het hergebruik van water voor dit gebied. U kunt ook speciaal ontworpen installaties in het huishouden gebruiken.

Het water voor het toilet is gemiddeld 1/3 van het dagelijkse waterverbruik

Bespaar water tips duurzaam leven huishoudideeën bespaar water

Verder moet in dit geval gedacht worden aan zuinige douchekoppen en toestellen. Er is ook een overvloed van deze op de markt.

Waterbesparende douchekop

Water besparen Tips voor duurzaam wonen badkamerinrichting douche besparenBesparingsopties in de badkamer

Bespaar water tips duurzaam leven bespaar water huishoudelijke ideeën

Zuinig omgaan met het water in de keuken

Als u op dit punt in het huishouden water wilt besparen, begin dan met het preventief reinigen van de vaten voor het wassen. Wil je deze in het water laten staan, sluit dan de afvoer af zodat er niet te veel water uitloopt.

Was de afwas voor het wassen

Bespaar water tips duurzaam leven huishoudelijke ideeën gootsteenkranen

Als je koud water wilt, zet dan flessen in de koelkast. De gewoonte om het water te laten lopen totdat de kou voor de eerste keer naar buiten komt, is jammer. Je moet de drankjes ook in de koelkast bewaren.

Was de afwas met zo min mogelijk water

Bespaar water tips duurzaam leven huishoudelijke ideeën waternevel zoals een douche

De zeer vuile vaten moeten in het water blijven. Dit scheelt je een hoop schoonmaakmiddelen en water bij het wassen… Hier moet je de tijd voor je laten werken.

De vaatwassers en de wasmachines

Volgens milieuactivisten zullen we het milieu allemaal een stuk gemakkelijker maken als we de volledige capaciteit van onze wasmachines en vaatwassers leren gebruiken. Laat het dus niet halverwege de lading lopen.

 Koop zuinige wasmachine

Bespaar water tips duurzaam wonen zuinige wasmachine

Bovendien moet u altijd de kortst mogelijke optie om te werken kiezen. U kunt wasgoed laten weken dat normaal vervuild is. Dit doet hij door de wasmachine uit te zetten kort nadat deze met water is gevuld. Een nacht laten intrekken en daarna doorgaan met het wasprogramma. Naast waterbesparing in het huishouden wordt er ook in kleinere hoeveelheden gebruik gemaakt van energie en wasmiddel.

Zo bespaar je niet alleen water, maar ook geld

Bespaar water tips duurzaam leven huishoudelijke ideeën

Voordat we de vaatwassers gebruiken, moeten we ze allemaal opnieuw reinigen van het overgebleven voedsel. Zo bespaar je energie en water in het huishouden.

Gebruik de vaatwasser slim

Bespaar watertips duurzaam leven vaatwasser

Sparen in de tuin

Voor veel mensen is het dringend noodzakelijk om precies op dit gebied te leren hoe ze water in het huishouden kunnen besparen. De eerste regel is dat je nooit onnodig drinkwater gebruikt. Gebruik het bijvoorbeeld niet om de gootsteen buiten te vullen of de planten water te geven. Regen of gerecycled water zou in dit geval ook geschikt zijn.

Gebruik regen of gerecycled water in de tuin

Bespaar watertips duurzaam leven tuinieren bloemen water geven

Geef ook op het juiste moment water – ‘s ochtends of’ s avonds. Bij wind of hitte komt het water veel te snel weer in de lucht als stoom, zelfs ‘s middags.

Bedek de beplante gebieden met stro en bladeren. Want zo verminder je de verdamping.

Bespaar water en leef duurzaam           

Bespaar water tips duurzaam leven zuinig