Alle bloemenliefhebbers weten heel goed dat de bloemen betekenis en symboliek hebben. Het is altijd handig om deze kleine geheimen te kennen en zo de bloemen thuis op de best mogelijke manier te regelen. In het artikel van vandaag proberen we dieper in te gaan op de betekenis van bloemen, hun symboliek uit te leggen en enkele geheimen te onthullen. Dit doen we volgens de welbekende Feng Shui regels, zodat je letterlijk niet mis kan gaan met je populaire kamerplanten. We houden allemaal van bloemen, maar of we weten genoeg over hun Feng Shui-kracht of helemaal niets. Tot welke groep behoor jij??

 Elke orchidee straalt natuurlijke gratie uit.

Bloemen Betekent Helderpaarse Orchidee

Er zijn duizenden verbazingwekkende soorten bloemen op onze planeet en je kunt elke mooie bloem veilig gebruiken als decoratie om goede Feng Shui-energie in je huis te brengen. De reden dat we er slechts een paar nader willen bekijken, is dat we jaren hebben besteed aan het onderzoeken van hun bloembetekenis en symboliek volgens de Feng Shui-regels.

Daarom zijn we klaar om slimme tips te delen voor het gebruik ervan.

Volgens Feng Shui stralen pioenen een sterke positieve energie uit, die alleen te vergelijken is met die van rozen.

Feng Shui-bloemen, wat betekent dat pioenrozen kleurrijk zijn in de glazen pot

Om een ​​lang verhaal kort te maken! Laten we dus meteen naar de Feng Shui-essentie gaan van bloemen, betekenis en symboliek. De grote vraag hier is wat er zo speciaal is aan bloemen en waarom we er allemaal zo dol op zijn?

Volgens de Feng Shui-filosofie brengen bloemen de energie van bloei, hartopening, vreugde en kwetsbaarheid met zich mee. Dit zijn universele waarden die wij als mens hard nodig hebben voor ons welzijn. Bloemen tonen ons hun unieke gratie en in veel gevallen hun onbeschrijfelijke schoonheid en zijn, zoals alles in de natuur, trouw aan hun essentie. Ze leren ons ook om in het moment te leven en laten ons elke dag zien dat de ongelooflijke schoonheid van een bloem kwetsbaar is en niet eeuwig kan duren.

 Een bloeiende kersentak brengt een gevoel van hoop en geluk in huis.

Bloemen Betekenis Feng Shui

Voor de post van vandaag hebben we 4 populaire bloemen geselecteerd, waarvan de betekenis en symboliek in vele geheimen gehuld zijn. Bovenal zijn dit geheimen die al eeuwenlang worden gebruikt om bepaalde energieën in het leven te genereren en te behouden. Laten we nu een voor een naar deze sierlijke schoonheden kijken.

 Orchideeën voor meer innerlijke harmonie in het gezinsleven.Feng Shui-bloemen betekenen orchideeën in potten

  • Bloemen betekenis en symboliek van orchideeën

Gelukkig vinden we deze exotische schoonheden tegenwoordig in bijna elke bloemenwinkel. Wereldwijd zijn er meer dan 26.000 soorten orchideeën. De orchidee is zonder twijfel ons favoriete bloemsymbool op de Feng Shui-lijst!

De oudste Feng Shui-bloemen, wat betekent dat de orchidee vruchtbaarheid is, geloof het of niet. Orchideeën  symboliseren ook de energie van zuiverheid en perfectie. Afhankelijk van de kleur brengt de exotische schoonheid extra energie van vreugde, creativiteit en passie in huis.

 Volgens Feng Shui brengen orchideeën vreugde, creativiteit en passie in huis.

Bloemen die Feng Shui-orchideeën betekenen

Als je volgens Feng Shui een reinigende kracht voor je huis wilt hebben, moet je je eerst oriënteren op de kleur van de orchideeën. Een lichtroze of koraaloranje orchidee brengt bijvoorbeeld de energie van passie en creativiteit in huis. Het kan dus een uitstekende remedie zijn voor je liefde en huwelijk en je bagua-gebied versterken.

Een witte orchidee siert de kamer met een gevoel van helderheid, kalmte, perfectie en vrede, en kan een geweldige aanvulling zijn voor uw dierbaren en het bagua-gebied voor uw carrière versterken.

 Afhankelijk van Feng Shui stralen de pioenen delicate energie uit die de eigen sensualiteit bevordert.

Feng Shui-pioenen stralen delicate energie uit en stimuleren je eigen sensualiteit

  • Feng Shui-bloemen, wat de pioenrozen betekent

Er is geen vrouw ter wereld (ik heb er in ieder geval nog geen ontmoet!) die niet van pioenrozen houdt. Deze unieke bloemen hebben iets ongelooflijk sensueels en helends, van hun verdovende geur tot hun weelderige bloemvorm. Het is beter om te zwijgen over de eindeloze verscheidenheid aan roze en witte nuances.

De pioenrozen hebben een zeer oprechte en open energie, een onwankelbare zuiverheid en zachte vreugde. Al deze eigenschappen van de pioenrozen hebben een helende werking op onze ziel. Een bloeiende pioenroos straalt delicate energie uit die aanmoedigt tot aanbidding en waardering van de eigen sensualiteit. Het is puur, ongevaarlijk en ontvouwt zich wonderbaarlijk.

 Volgens Feng Shui zijn pioenen het symbool van liefde en huwelijk.

Pioenrozen Feng Shui symbool liefde huwelijk bloemen betekenis

Het bovenstaande maakt de bloembetekenis en symboliek van de pioenrozen bijzonder interessant. Het is duidelijk dat het volgens Feng Shui het symbool is van liefde en huwelijk. Omdat bloeiende pioenrozen erg verleidelijk zijn, raadt de klassieke Feng Shui-filosofie af om deze prachtige bloemen in de slaapkamer van een ouder stel te plaatsen. Toch zul je je eigen oordeel moeten gebruiken om de energie van een bepaald object te scheiden van zijn culturele stereotypen of op angst gebaseerde projecties.

Bloeiende pioenrozen zien er verleidelijk uit.

Feng Shui-bloemen betekenen bloeiende pioenrozen die aantrekkelijk zijn

Als mensen zijn we nog vrij beperkt in ons begrip van wat liefde werkelijk is (en hoe belangrijk het is om onze sensualiteit uit te stralen). Het is dus geen wonder dat de bloemsymboliek van de pioenrozen op deze manier wordt geïnterpreteerd door de oude Feng Shui-scholen en dat deze bloemen een behoorlijk slechte reputatie hebben gekregen.

We willen nog iets interessants toevoegen. De schattige pioenroos wordt beschouwd als een van de oudste gecultiveerde bloemen en zijn energie kan worden vergeleken met de energie van de roos. Het wilde gevoel van vrijheid en sensualiteit is uniek in de florale betekenis van de pioenroos. De helende energie van deze schattige bloem is sterk. De wortels van de rode en witte pioenrozen worden zelfs gebruikt in de Chinese geneeskunde en worden zeer gewaardeerd om hun helende eigenschappen.

 Je ziet de perfectie van de natuur in een bloeiende kersentak, maar alleen als je goed kijkt.

Bloemen betekenen Feng Shui bloeiende kersentak perfectie van de natuur

  • Hoe moet men de kersenbloesems interpreteren volgens Feng Shui??

Het gaat niet alleen om de Feng Shui-bloem, de betekenis van een heerlijk bloeiende en zacht geurende kersenboom. Wat hieronder staat, geldt ook voor bloeiende pruimen-, appel- en perzikbomen en kornoelje. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat de aanblik van een bloeiende fruitboom als geen ander een diep gevoel van hoop en geluk in het menselijk hart oproept. De uitgestraalde energie creëert dit effect – bloeiende bomen en struiken luiden het einde van het koude seizoen in en geven aan dat de lente eraan komt. Dit kan ook gezien worden als een belofte van rijke vruchtbaarheid en veel vers fruit.

 Deze tak is bedekt met kleine, zachte en prachtig geurende bloemen.

Feng Shui symbool liefdesverklaring

Het zien van boomtakken bedekt met kleine, zachte en geurige bloemen is inderdaad een zeer helende aanblik. Dat is een belofte van eeuwig leven en de altijd jonge energie van het hart. Volgens Feng Shui wordt het beeld van bloeiende fruitboomtakken geïnterpreteerd als een liefdesverklaring en wordt het ook gebruikt als een remedie voor onze geestelijke gezondheid. Hoewel je misschien niet altijd bloeiende takken in huis hebt, raden we je aan om foto’s en schilderijen van bloeiende bomen als wanddecoratie te gebruiken. Op deze manier breng je een frisse, nieuwe en gelukkige energie vol hoop en vitaliteit in je vier muren.

 De lotusbloem staat voor zuiverheid, perfectie en spiritueel meesterschap.

Lotusbloem Feng Shui-symbool

 – Wat is de betekenis van de lotusbloem??

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom de lotusbloem wordt beschouwd als een symbool van zuiverheid, perfectie en spiritueel meesterschap in Feng Shui. We hebben allemaal gehoord van de kracht van de lotusbloem. Met haar wortels diep in de modder opent de waterlelie zich aan het wateroppervlak. Het toont ons een harmonieuze bloesem die uniek is in zijn oorspronkelijke natuurlijke schoonheid.

De waterlelie drukt de oorspronkelijke schoonheid van de natuur het beste uit.

Waterlelie feng shui-bloemen betekenen originele schoonheid van de natuur

“No mud, no lotus” is een populaire uitdrukking geworden. Dit helpt iemand moedig door de problemen van het leven heen te gaan. Het versterkt ook iemands overtuiging dat alles kan leiden tot de perfectie van iemands wezen. Als symbool van spirituele discipline, geloof en perfectie wordt de lotusbloem vaak afgebeeld in veel boeddhistische schilderijen.

 Waar denk je aan als je ernaar kijkt?

Lotusbloem Feng Shui-bloemen betekenen perfectie in de natuur

Terwijl je je huis decoreert met verse bloemen, is het altijd geweldig om de regels van Feng Shui in gedachten te houden. Natuurlijk zijn er ook veel andere manieren om bepaalde bloemsymbolen in je interieur te gebruiken. Je zou kunnen gaan voor prachtige foto’s, kunstwerken en textiel met bloemenprints. Gebruik dus bloemenbehang, vazen ​​met verse snijbloemen en andere decoratieve elementen die de energie in je huis vernieuwen. Daarom denken we dat het altijd nuttig is om de bloemige betekenis van je populaire planten te kennen, de Feng Shui-symboliek te ontrafelen en gelukkig en in volledige harmonie te leven..

 Haal de schoonheid van de natuur in huis!

De natuurlijke schoonheid van orchideeën in huis geeft betekenis aan Feng Shui-bloemen

 Pioenrozen voor een frisse geur in huis.

Feng Shui-bloemen betekenen pioenrozen voor meer frisse geur in huis

 Een remedie voor onze geestelijke gezondheid!

Feng Shui-bloemen

 Bloeiende kersenbomen zijn de favoriete objecten van fotografen.

 Puur natuur in zijn oorspronkelijke perfectie!

Lotusbloem betekent Feng Shui-bloemen

 Leef in harmonie met jezelf en de natuur!

Feng Shui-bloemen betekenen harmonie met jezelf en de natuur Orchidee in de badkamer