inrichting van een appartement ideeën woonkamer ontwerp wanddecoratie decoratieve kussens stempel patroon sofa

Geef je woninginrichting een nieuwe look met een leuke mix van texturen

Ik hou van textiel omdat ze bijna oneindige decoratieve mogelijkheden bieden. De bekleding is een goed uitgangspunt, maar daarbuiten zijn er verschillende perspectieven.

Elk voorjaar wacht ik ongeduldig op de opening van de vrijmarkt in onze buurt.

Het loopt over van de kleine happenings, maar ik ga liever naar de stand van een oudere dame, die overloopt van kleine, antieke en vintage stofjes. Deze diversiteit is nauwelijks onder woorden te brengen.

Daar vind je kant, damast, werkkleding, bont, sieraden, zijde, katoen… Dus ik denk dat je nu begrijpt waar ik zo van hou.

Laten we enkele benaderingen bespreken die u kunt gebruiken om warmte, textuur en een completere uitstraling aan uw huis toe te voegen door met deze stoffen te werken?

Ideeën voor het inrichten van een appartement – een levendige uitstraling bereiken door het gebruik van huishoudtextiel

appartement inrichting ideeën slaapkamer textiel kleuren paars

Sierkussens zijn gewoon en onmiskenbaar een essentiële stof in elke kamer en hebben niets met stijl te maken. De sierkussens kunnen dienen als accentstuk, maar ook als extra deken in de logeerkamer.

Sierkussens als accent

inrichting appartement ideeën woonkamer sierkussens dekken wandontwerp

Een paar flitsende gekleurde kussens zoals deze kunnen eruitzien als een bloem die uit een stoel springt. Dit kan worden bereikt met veel ontwerpen die zowel academisch als elegant kunnen zijn.

Denk aan een kussen met een enkele klassieke streep. Ze kunnen eenvoudig bovenop en op de rugleuning van de stoelen onder de zitting worden geplaatst. Dit verhoogt het “stijlquotiënt” van deze klassieke fauteuil een stuk hoger.

Elegante woonkamer fauteuil

gestoffeerde fauteuil witte kussens om een ​​appartement in te richten ideeën om de woonkamer te ontwerpen

Vilten kussens zijn aantoonbaar de rigueur sinds de eerste grotbewoner hongerig en tegelijkertijd comfortabel werd. Als je van dit materiaal houdt, snuffel dan eens rond op de vlooienmarkten en consignatiemagazijnen, die vol staan ​​met bontjassen. Je kunt er ook stola’s vinden, die zijn gevuld in decoratieve en zitkussens.

De gezelligheid van een bontdeken

buitenruimte balkon terras appartement inrichting ideeën bont deken bank

Als je geluk hebt, zijn de kunstbontkussens meer jouw ding

woonkamer ideeën appartement inrichting bank sierkussens hoes

Bij textiel denk je waarschijnlijk aan sierkussens. Geen wonder! Stel je de banken hier voor met deze kostbare patronen. Hoewel de kleurnuances vergelijkbaar zijn, is de oplossing voor de vergelijking van grote prints voor dierenstalen zeer succesvol.

Het feit dat alleen de kussens gerafeld zijn, is nog beter

woonkamer bank ideeën appartement inrichting antieke vintage wanddecoratie salontafel

Als je van de cottage-stijl houdt, dan zijn de stoffen je beste vrienden. Het mengen van patronen, kleuren en texturen is de sleutel tot het creëren van een warme en gastvrije sfeer.

Ideeën voor een landelijke woonkamer

woonkamer inrichting ideeën voor wonen textiel texturen kleuren levendig

De geweven wasmand toont hier een van de mooiste stoffen. Vul deze met strengen garen of bolletjes wol en je creëert een opvallende toevoeging aan je tafeldesign.

Dynamische mix van huishoudtextiel en texturen

bijzettafel in de gang vloerlamp wanddecoratie opbergruimte houten kist stoffen tas

Als je aan accessoires denkt, vergeet dan tapijten niet. Je moet je niet alleen beperken tot de vloer. Dit vloerkleed voegt veel diepte en detail toe aan de neutrale hoofdborden.

Het tapijt is er een van

slaapkamer appartement inrichting levendige texturen mand box beddengoed

Nogmaals, het moet nogmaals benadrukt worden dat een van de grootste voordelen van tapijten is dat ze kunnen worden veranderd afhankelijk van je stemming. Zo creëer je een compleet nieuwe look zonder veel geld te investeren. Zodat je spontaan je eigen ontwerpideeën kunt volgen.

Strikt genomen zijn de krukken gestoffeerd. Maar ik zie ze graag als accessoires. Ze zijn een kans om je favoriete textiel te laten zien. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor etnisch geïnspireerde stoffen met grote patronen erop.

Wat vind je van dit voorbeeld hier??

inrichting appartement ideeën textiel kleuren paarse bloemen verscheidenheid aan stoffen

… of wat dacht je van een antiek stuk zoals hieronder?

ideeën voor woninginrichting kruk wanddecoratie muurschildering

Misschien wilt u overwegen om geweven stoffen te gebruiken? Er zijn zoveel geweldige tassen om uit te kiezen op de markt. Je zult ongetwijfeld iets voor jezelf kunnen vinden.

Dit voorbeeld laat zien welke flair de stoffen tassen in de kamer brengen

inrichting appartementen ideeën textiel hutten hut kleur ontwerp

De gordijnen zijn een mooi voorbeeld van het gebruik van textiel in de vorm van accessoires. Ze zorgen voor comfort, schoonheid en functionaliteit. Wist je dat het “plassen” van de gordijnen op de vloer een eeuwenoude traditie is? Destijds was textiel zo duur dat alleen zeer rijke mensen het konden betalen.

Dus als iemand zo overvloedig gebruik heeft gemaakt van stoffen, dan is hij echt rijk geweest

slaapkamer inrichting ideeën gordijnen beddengoed houten vloeren

Als u voor tapijten kiest, onthoud dan dit fundamentele principe: beknibbel er niet op! Dat moet je in geen enkel opzicht doen, noch qua lengte, noch qua grootte, noch qua verhoudingen. Niets kan het uiterlijk van het raam mooier maken dan dunne gordijnen.

Deze kamer hier is een voorbeeld van het schattige gebruik van textiel. Het paar hondenkussens bepaalt het uiterlijk van de bank, terwijl etnisch geïnspireerde kunst het gevarieerde karakter van het kleurenpalet bepaalt.

Het lineaire tapijt en de vloerkussens zorgen ervoor dat nieuwe dimensies worden bereikt

inrichting van een appartement ideeën woonkamer ontwerp wanddecoratie decoratieve kussens stempel patroon sofa

Doe je onderzoek naar de mogelijkheden van textiel? Dan hopen we dat je ervan geniet!