droomvakantie maldiven inrichtingsideeën eilandstijl maritieme stijl

Een droom in wit – meubels in eilandstijl

Droom niet van een huis waar je bijvoorbeeld het hele jaar door een heerlijke vakantie op een eiland doorbrengt zoals op de Malediven? Grote kamers, luchtige interieurs, een luxe badkamer … in feite is de eilandstijl niet zo moeilijk te ontwerpen.

Of je nu een groot of een klein budget hebt. De droom in het wit geniet momenteel een grote populariteit. Vooral in gebouwen in mediterrane stijl of luxe bungalows is er niets mooiers dan de vloeiende, lichte inrichting van een strandhuis, ook al ligt het erg ver van een strand..

Droomvakantie op de Malediven

droomvakantie op de Malediven ideeën voor inrichting in eilandstijl

 paradijs op aarde

droomvakantie op de Malediven inrichtingsideeën eilandstijl Constance Moofushi Zuid Ari Atoll

Omdat de eerste indruk telt…

… de inkomhal is een van de belangrijkste kamers in uw huis. Hier komen gasten, familie en jezelf op de eerste plaats als je je huis binnenloopt. De kleuren en de flair laten de belangrijkste indruk achter en moeten je onmiddellijk uitnodigen om je goed te voelen. Hoe groter en helderder, hoe mooier. Want dan kun je echt stoom afblazen bij het opzetten. Of het nu een grote garderobe, een bank of een combinatie van beide is – de ruimte biedt veel mogelijkheden. Met een smalle gang wordt het lastiger. Om alles fris en luchtig te houden, moet er worden bespaard op de inrichting. Om jassen en mantels toch goed op te bergen en de gang niet onnodig te verkleinen, zijn in plaats van een complete garderobe individuele kapstokhaken geschikt. Maak de gang groter door een grote spiegel aan de muur te hangen. Dit geeft niet alleen de plankbreedte, maar laat ook extra licht in het smalle gebied vallen.

droomvakantie op de Malediven inrichtingsideeën op de bank in eilandstijl

Wat is de “truc” achter de droom van het witte strandhuis?

Om een ​​beetje dichter bij de droom in het wit te komen, moet u overwegen welke meubels uw huis kunnen verfraaien. De kleuren zijn licht en licht, vooral in wit en natuurlijke kleuren en materialen. Een combinatie van een witte bank en een gevlochten salontafel belooft bijvoorbeeld de wilde charme van een villa in de Hamptons. Daarbovenop een mooi gevormde glazen vaas en prachtige bloemen in lichte pasteltinten of witte lelies. En ook voor het kleine budget zijn er tal van tips en tricks. Want niet alles hoeft nieuw gekocht te worden. Veel kan opnieuw worden ontworpen van bestaand meubilair. Dit is vooral voordelig voor kleine ruimtes, omdat de ruimte toch al beperkt is. Van restjes stof of behang die je al hebt gebruikt om je ramen of muren te verfraaien kan je bijvoorbeeld een mooie foto maken door de restjes stof of behang over een dunne spaanplaat te trekken en met een nietmachine te bevestigen. Of gebruik planken als scheidingswanden, bijvoorbeeld om woon- en eetgedeelte van elkaar te scheiden.

droomvakantie op de Malediven inrichtingsideeën hangmat in eilandstijl wit

droomvakantie op de Malediven interieurideeën in het wit

Wat onderscheidt de strandhuisstijl van het Europese establishment??

Voornamelijk de decoratie. Waar wij Europeanen ook graag versieringen, figuren of kitscherige fotolijstjes ophangen of plaatsen, de strandhuisstijl doet het zonder franje. Bloemen en planten zijn voldoende als decoratie. Voor een persoonlijk tintje kan er een foto in lichte kleuren aan de muur of het familieportret in een onopvallende glazen lijst. Op deze manier wordt de natuurlijke stroom van energie niet onderbroken door storende decoratie en kan je beter genieten van de weinige details. Je zult zien dat de sfeer direct vrijer, breder en minder overbelast is.

droomvakantie maldiven inrichtingsideeën in de rieten hangstoel in eilandstijl rond bad

Nodig de natuur uit in je eigen huis

“Waar bloemen bloeien, lacht de wereld” – zei de Amerikaanse dichter en filosoof Ralph Waldo Emerson (1803 – 1882) en hij had eigenlijk gelijk. Er zijn geen mooiere accessoires dan snijbloemen en planten. Slechts een paar wilgen in een eenvoudige vaas geven een kamer flair en een snufje luxe. Zijn ook denkbaar typische strandbenodigdheden, zoals mooie schelpen die je liefdevol en bewust op een heel bijzondere plek zet of in een glas decoreert als kandelaar. Laat je creativiteit de vrije loop.

droomvakantie inspiratie bloemendecoratie poesje wilg tulpen interieurideeën in eilandstijl

droomvakantie inspiratie bloemendecoratie bureau versier inrichtingsideeën in eilandstijl

     droomvakantie eiland inspiratie bloemendecoratie interieurideeën in eilandstijl wit

droomvakantie eiland inspiratie ideeën voor het inrichten van schelpdecoratie-items in eilandstijl

droomvakantie eiland inspiratie inrichtingsideeën in maritieme stijl vazen ​​schelpen

    droomvakantie maldiven interieurideeën in wit zand in eilandstijl