Door de coronacrisis is het aantal thuiswerkende medewerkers flink toegenomen. Meer dan 20 procent van alle werknemers in Duitsland oefenen hun professionele verplichtingen nu uit vanuit hun eigen vier muren. Het thuiskantoor is de afgelopen maanden steeds belangrijker geworden. De vraag naar inrichting en passende interieurs voor het thuiskantoor is enorm gegroeid. Want voor elk thuiskantoor is het een alles-in-één voorziening. Elke werknemer die vanuit huis in het thuiskantoor heeft gewerkt, kent de moeilijkheden en concentreert zich op de essentie.

Zet een puristisch thuiskantoor op

Daarom is het belangrijk om het kantoor aan huis duidelijk te scheiden van het comfortabele woongedeelte wat betreft inrichting en stijl. Het thuiskantoor moet er niet uitzien als thuis, maar moet veel eenvoudiger en functioneler zijn. Je hebt immers een geconcentreerde en prettige sfeer nodig om op je eigen kantoor te werken. Zo speelt de inrichting van het thuiskantoor een belangrijke rol in het dagelijks werk. Veel werknemers zijn volledig overweldigd als het gaat om het inrichten van een thuiskantoor volgens hun eigen behoeften. De volgende gids helpt je met een aantal praktische tips en trucs bij het inrichten van een thuiskantoor. Op deze manier is het mogelijk om elke werkruimte in uw eigen vier muren perfect aan uw eigen wensen aan te passen om alle projecten en werkopdrachten overzichtelijk en geordend uit te voeren..

Richt een modern thuiskantoor in

Plan kamerontwerp eenvoudig en stijlvol

De meeste kantoren in Duitsland zijn ontworpen in klassieke kleuren zoals wit, grijs of zwart. Want werkruimtes mogen geenszins afleidend zijn en moeten juist eenvoudig worden gehouden. Om het kamerontwerp eenvoudig te maken, maar met dat bepaalde iets, kunt u Wand- en plafondpanelen een uitstekende keuze maken. Want met plafondpanelen is het mogelijk om het thuiskantoor heel overzichtelijk en overzichtelijk in te richten. In combinatie met een groot bureau en enkele opbergmogelijkheden resulteert dit al snel in een stijlvolle inrichting van het thuiskantoor.

thuiskantoor modern

Het moet praktisch zijn

Wat heb je aan het beste thuiskantoor als er snel chaos uitbreekt en er nauwelijks mogelijkheden zijn om verschillende werkprocessen te organiseren? Een thuiskantoor moet dan ook altijd praktisch worden ingericht. Functionaliteit staat op de voorgrond als het gaat om het inrichten van een thuiskantoor. Naast een groot bureau moet de werkruimte ook een paar opties hebben voor: Organiseer werkorders en projecten gemakkelijker. Ook is het belangrijk ervoor te zorgen dat belangrijke kantoorapparatuur een vaste plek krijgt in het thuiskantoor. Op deze manier is het mogelijk om lange zoektijden te vermijden.

stijlvol thuiskantoor idee

Moderne technologie maakt het verschil

Niet alleen de inrichting in de vorm van bureaus, bureaustoelen en archiefkasten kan het dagelijkse werk op kantoor aanzienlijk vereenvoudigen. Moderne technologie maakt het ook mogelijk om workflows te structureren en notities op te slaan. Een echt hulpmiddel is een spraakassistent die is verbonden met internet en op elk moment om informatie kan worden gevraagd. Het is ook mogelijk om persoonlijke spraaknotities te maken zodat niets belangrijks wordt vergeten.

Een thuiskantoor opzetten met een spraakassistent

Ook de contacten met collega’s en zakenpartners dienen met moderne technologie te worden beheerst. Zo ging het gisteren met bellen, tegenwoordig wordt er Skype gebeld in het bedrijfsleven. Laat uw zakenpartners zien dat u professioneel en up-to-date werkt door uzelf geen nieuwe technologie te ontzeggen.

Richt uw thuiskantoor in met moderne technologieën