Tegels reinigen – Hoe de voegen en naden tussen de tegels effectief te reinigen?

De tegels zijn een zeer onderhoudsvriendelijk en praktisch bouwmateriaal en daarom worden ze gebruikt in de badkamer, waar ze voor de meeste mensen het moeilijkst zijn om ze schoon te maken. De tegels vergemakkelijken in principe het onderhoud in de badkamer. Hoe zit het met de naden en de voegen? Dit is duidelijk ingewikkelder, tenzij je de juiste manieren weet om het te doen.

Tegels reinigen en de vloerbedekking langer mooi houden

woonideeën vloertegels schoonmaken huismiddeltjes

Hier zijn enkele tips die het schoonmaken van de badkamer weer aangenamer maken.

Met wat voor soort vervuiling hebben we te maken??

Allereerst moeten we goed nadenken over de oorzaak van de vervuiling van de tegels. Dan kunt u de juiste reinigingsmethode kiezen.

Tegels reinigen – tips en trucs voor het onderhoud van de tegels

tips en trucs voor het schoonmaken van tegels

Thuis schoonmaken – handige tips en trucs

ideeën voor thuis schoonmaaktips tegels schoonmaken voegen

Bijzonderheden van het materiaal

Tegels met grotere poriën verzamelen meer vuil en dit maakt schoonmaken achteraf moeilijker.

Vuil in de keuken

De tegels in de keuken worden permanent blootgesteld aan opspattend vet en vloeistof. In dit geval heeft u een geschikt reinigingsmiddel nodig waarmee u dit probleem het hoofd kunt bieden.

Onderhoud de keukentegels mooi

huisideeën tips voor het schoonmaken van tegels in de keuken

Vervuiling tijdens renovatiewerkzaamheden

Het repareren of verbouwen van iets thuis kan de tegels en andere materialen ernstig bevlekken. Soms is het schoonmaken ervan echt tijdrovend.

Water vlekken

Zeker: de badkamer en keuken worden zeer intensief gebruikt. Daar loopt veel water en daar verzamelt kalk zich en vormt verschillende vlekken die niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn.

Borstel de badkamertegels vaker

schone tegels mooie vloer wandtegels woonideeën

Methoden om vuil te verwijderen

Er zijn verschillende methoden voor het verwijderen van vuil die kunnen worden gebruikt. Laten we deze in groepen bekijken!

Mechanische reiniging

Borstel of tandenborstel

Neem een ​​borstel met grove haren. De grote zijn niet altijd het meest comfortabel als het gaat om de gewrichten. Je zou trouwens ook een tandenborstel kunnen gebruiken. Je kunt het gebruiken om de lastige plekken schoon te maken met actieve en snelle bewegingen.

Gebruik een geschikte borstel om de tegels schoon te maken

huisideeën schoonmaaktips tegelborstel

mes

Wat vuil kan met een mes worden verwijderd. Pas echter op dat u het materiaal niet beschadigt.

De mechanische reinigingsmethoden zijn zeer effectief, maar ze moeten niet zo vaak worden gebruikt. Omdat ze het oppervlak van de tegels beschadigen en dit beïnvloedt hun kwaliteit op de lange termijn.

Pas op dat u het oppervlak van de tegels niet beschadigt tijdens het schoonmaken!

tegels schoonmaken tips badezikmmer tegels

Speciale middelen

Hoe vaak worden de speciale chemische reinigingsmiddelen gebruikt om de badkamer schoon te maken? De krachtige actieve ingrediënten kunnen gemakkelijk in de poriën en andere lastige plekken dringen om het vuil daar te verwijderen.

Tegenwoordig zijn er veel schoonmaakproducten voor de badkamer. Houd er echter rekening mee dat deze supplementen behoorlijk schadelijk kunnen zijn – voor uw gezondheid en het milieu.

Gebruik vooral chemische reinigingsmiddelen als niets anders het vuil kan verwijderen. Regelmatig mechanisch reinigen en dit met natuurlijke reinigingsmiddelen kan de behoefte aan chemische stoffen tot een minimum beperken.

Zelfgemaakte recepten

Heel wat producten die je sowieso in de keuken hebt staan ​​kun je gebruiken om de tegels schoon te maken. Ze hebben een krachtig effect, maar ze zijn niet schadelijk voor uw gezondheid of de natuur.

Zelfgemaakte schoonmaakmiddelen zijn schadelijk voor de gezondheid en het milieu

huisideeën schoonmaaktips vloertegels schoonmaken

Wasmiddel

Meng waspoeder met water en gebruik de op deze manier verkregen massa om de voegen en naden te reinigen. Onderschat echter niet de agressieve effecten van soda. Laten we heel voorzichtig beginnen met reinigen en het eerste effect zien voordat we verder gaan.

azijn

Dit is een andere zeer effectieve manier om tegels te reinigen. Gebruik 70% essence en los het op in gelijkmatige porties water.

Azijn is ook een alternatief voor chemische schoonmaakmiddelen

schoonmaak tegels badkamer interieur stenen muur vloeren mozaïek

Combineer de verschillende middelen

Je kunt waspoeder en azijn combineren. Ga een keer door dit wassoda mengsel en voeg dan wat glans toe aan je tegels met de azijn.

Ook met huismiddeltjes kun je een mooi effect krijgen

huisideeën schoonmaaktips vloertegels planten

tandpasta

Niet alleen de tandenborstel, maar ook de tandpasta helpt om de naden tussen de tegels schoon te maken. Verspreid deze op de daarvoor bestemde plekken en na een half uur inwrijven. Was vervolgens overvloedig met water en veeg grondig af.

geest

Spirit kan worden gebruikt om de tegels en de voegen daartussen te reinigen. Misschien gebruik je het ook om de omgeving te desinfecteren.

 Zie het verschil?

tegelreiniging badkamer tegelmozaïek

Lichtgekleurde tegels moeten vaker worden schoongemaakt

tegels schoonmaken tips vlekken verwijderen