woonkamer ontwerpen gewelfd plafond houten vloerplanken wit rustiek

Woonkamerontwerpen met gewelfde plafonds

Dacht je dat de gewelfde plafonds vooral te zien zijn in kathedralen en basilieken? Heb je je afgevraagd waarom ze daar zo populair zijn. Hierdoor lijkt de kamer groter dan hij in werkelijkheid is.

Afgezien van het visuele effect, zorgen ze ook voor de sterkte en stabiliteit van de totale constructie.

Er zijn verschillende soorten gewelven die veel gebruikt worden: tongewelven, kruisgewelven, kruisruggen, stergewelven. In de gespecialiseerde boeken voor architecten en kunsthistorici staan ​​1000 pagina’s met studies over elke individuele soort.

De 18 afbeeldingen hieronder gaan niet zo diep in op het onderwerp. Maar ze eren hun belang door een moderne context te creëren voor hun gebruik.

Huis op 34er Street

woonkamerontwerpen met gewelfde plafonds

Hier zien we een huis in Austin. Binnen zie je een beige bank en ook een schommelstoel, klassieke ramen en deuren. Het zijn op zich al spannende toevoegingen, maar het gewelfde plafond maakt de ruimte juist heel aantrekkelijk en verlicht hem.

Alamo

Woonkamerontwerpen met gewelfde houten lambrisering

Deze kamer is volledig vernieuwd. Er is een op maat gemaakte kast voor de tv geplaatst, er is een valscherm geïntegreerd en er zijn veel boeken bevestigd. Je hebt nieuw gelede plafond- en wandpanelen, een bank en andere opslagruimte. Al deze zijn ook speciaal ontworpen.

Appelboerderij

woonkamerontwerpen met gewelfde plafonds houten vloeren inrichtingsideeën

U kunt de gebogen staven in één oogopslag zien. Ze zijn voor ons blootgelegd en we kunnen het gewelfde plafond zien. Is dat geen kunstige manier om hedendaagse geweldige items in deze ingerichte ruimte op te nemen??

Bowen-eiland

woonkamerontwerpen met gewelfde houten plafonds, glazen wanden, uitzicht op zee

Het uiteindelijke doel hier was om een ​​strakke en elegante uitstraling te krijgen. Dat is ook in deze woonkamer gelukt. Het biedt een geweldig uitzicht op de zee. De kamerhoge ramen zijn een extra extra.. Hun geweldige zwarte rolgordijnen vullen de bank en de vloer op een geweldige manier aan.

Kastanjeheuvelhuis

woonkamer ontwerpen in koloniale stijl gewelfd plafond houten vloer antieke meubels

Wat vind je het leukst aan het getoonde huis? De Lichtgaden voor frisse ideeën. Ja, de kamer heeft eigenlijk veel ramen. Waarom niet? De ontwerpers wilden dat de huiseigenaren er echt van zouden profiteren.

Christoffersen

woonkamerontwerpen met gewelfde plafonds witte muurkleur grijs groot raamoppervlak

In deze woning zien we een extra hoog plafond. De boom lijkt precies hier, vind je niet? In deze woonkamer zijn voegen gemaakt. Ze geven de ruimte extra symmetrie en hoogte!

Familiekamer op zolder

woonkamer ideeën en ontwerpen gewelfd plafond houten vloeren vloeren

Wat voor apparatuur wil je in huis? Het moet je lucht geven om te ademen, passend licht, comfortabele stoelen en comfortabele opbergruimte, toch? Al deze extra’s zijn te vinden in de hier getoonde moderne woning.

Oost-Montain

woonkamerontwerpen in wit gewelfd plafond houten vloerplanken wit minimalistisch rustiek

De plafonds en wanden zijn wit en brengen zo een pure en huiselijke sfeer in de ruimte. Neutrale meubels en een schaduwrijke open haard vullen de eiken vloer op een geweldige manier aan.

Edward Dart Moderne uit het midden van de vorige eeuw

woonkamer ontwerpt ideeën klassiek elegant houten meubilair open haard plafond

Fascinerende open haard en plafondbehandeling vullen de beige banken en de sprookjesachtige vloeren en tapijten op een geweldige manier aan. Zie het zo?

vallende beek

moderne woonkamer ontwerpen hoog gewelfd plafond

We hebben hier te maken met een leigrijs schouw en balkenplafond. Wat wil je nog meer? Het is zo’n geweldige combinatie van interieur en exterieur design. Zelfs met moderne materialen kun je nog steeds een klassieke sfeer bereiken.

Grandin-residentie

woonkamer ontwerpen open haard hanglampen gewelfd plafond in wit

Bekijk de Nelson Pearl-lampen. Jij en de grote hanglampen hebben de schoonheid van deze witte ruimte vastgelegd. Ik ben dol op wat er van deze open haard is gemaakt.

Residentie Healdsburg

woonkamer ontwerpen gewelfd plafond houten vloerplanken in wit

Zag je het gerecyclede hout op de achtergrond? Hier staat de koelkast. Wat een geweldig ontwerpproces.

Jaffa appartement

woonkamer ingericht landelijke stijl stenen muren gewelfd plafond

Dit toestel is ontdaan van alle overbodige details. Daaronder werd de werkelijke waarde van het onroerend goed gevonden. Je kunt de structuur van de stenen muren, het segmentplafond en de bogen zien. Andere moderne accenten maken de look af.

Zomerresidentie Lake Bluss

woonkamer ideeën ontwerpen gewelfd plafond houten vloerplanken

De woonkamer heeft een kathedraalplafond. Het toont gevelbekleding en afgeschuinde balken. Je kunt ook een schoorsteen zien. Geweldig is het niet?

Huis aan het meer

architectenhuis, woonkamerontwerp, hoog gewelfd plafond

Hier zijn de oude zichtbare balken op dezelfde manier behandeld als de rest van de constructie. Op deze manier heb je, ondanks de historische elementen, een zeer actuele look bereikt.

Modern landhuis

hoog plafond in de woonkamer muurkleur wit

Rethink Renovation is het bedrijf dat dit ontwerp heeft gemaakt. Drama en schoonheid werden gecreëerd in het gewelfde plafond dat we hier zien.

Morning Star Residence

woonkamer ontwerpideeën hout gewelfd plafond

Hier ervaar je een zacht eigentijds karakter. Rechte lijnen en kleuraccenten zijn hier volop gebruikt. Deze komen zowel op het plafond als op het meubilair voor.

Orange County familiekamer

woonkamer ideeën en ontwerpen deco open haard designmeubels

Hier hebben we weer te maken met moderne stijl uit het midden van de vorige eeuw. Dit omvat de Saarinen stoel met kruk, de Noguchi salontafel en de Elieen Grey bijzettafel, evenals de gebogen vloerlamp. De haard is op maat gemaakt en is een kunstwerk uit India.

Er zijn lichtkoepels toegevoegd om de sfeer te verlichten.

De bovenstaande lijst toonde ons gewelfde plafonds in verschillende vormen en materialen. Sommige zijn gemaakt van beton en andere zijn gemaakt van baksteen of zelfs hout. In alle gevallen dienen ze qua vorm en functie precies hun doel. U kunt nu beslissen welke van deze ideeën goed zou werken in uw huis.